Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

5-daagse huttentocht Wells Gray Park

Terug Bekijk samenvatting

Wells Gray Park is centraal gelegen tussen Jasper en Vancouver en biedt volop mogelijkheden om de echte wildernis en onbedorven natuur te beleven tijdens je reis door West-Canada. Het park vol bergen, meren en watervallen is nog niet zo druk als de beroemde parken Banff National Park en Jasper National Park, maar zeker de moeite van het ontdekken waard. De gids bereidt de heerlijke maaltijden en bij het kampvuur kom je alles te weten over het leven in de natuur.

Dag 1

Accommodatie: Trophy Mountain Chalet (lunch en diner)

Hike naar de Trophy Mountains Chalet

Iedere trail heeft zijn eigen verhaal. Vandaag leidt de trail je door oude bossen naar groene alpenweiden bezaaid met bloemen. We hiken door het hoge berggebied naar de Trophy Mountain Chalet op een hoogte van 2.153 meter. Hiervandaan heb je waanzinnige uitzichten over de lagere pieken, meren en bloemenweiden. We lunchen bij de chalet en verkennen daarna nog de Trophy Mountains tijdens een korte middaghike. Het chalet is eenvoudig, maar comfortabel en biedt alle nodige faciliteiten.

Dag 2

Accommodatie: Mountain Chalet (ontbijt, lunch en diner)

Ontdek de Trophy Mountains

Vandaag verkennen we meer van de Trophy Mountains. We hiken in het gebied over de pieken en tussendoor is er tijd om te relaxen en af te koelen in een van de vele meren in de omgeving.

Dag 3

Accommodatie: Mountain Chalet (ontbijt, lunch en diner)

Valley of the Lakes

We verlaten de chalet en hiken naar het noorden. Deze trail voert ons door oude, verlaten landschappen naar een complete wildernis. We doorkruisen alpenweiden en open plekken in de weelderige oerbossen. Ons eindpunt vandaag is de Valley of the Lakes. We sluiten de dag af met een verfrissende duik in een van de meren en met een diner onder een met sterren gevulde hemel.

Dag 4

Accommodatie: Discovery Cabin (ontbijt, lunch en diner)

Discovery Cabin

Vandaag kun je kiezen voor een relaxte dag in en om de Discovery Cabin, of meegaan met de groep voor een uitdagende hike naar afgelegen meren en over smalle bergruggen. Tijdens deze hike van zes kilometer klim je ongeveer driehonderd meter in vijf uur.

Dag 5

Accommodatie: (ontbijt en lunch)

Afdaling terug naar bewoonde wereld en einde van de trip

Het is tijd om deze indrukwekkende wildernis achter ons te laten. We dalen weer af naar de bewoonde wereld en genieten onderweg van de heerlijke geur van de wilde bloemen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.