Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 3 Dagen

3-daagse wandeltocht Wells Gray Park

Terug Bekijk samenvatting

Wells Gray Park is centraal gelegen tussen Jasper en Vancouver en biedt volop mogelijkheden om de echte wildernis en onbedorven natuur te beleven tijdens je reis door West-Canada. Het park vol bergen, meren en watervallen is nog niet zo druk als de beroemde parken Banff National Park en Jasper National Park, maar zeker de moeite van het ontdekken waard. De gids bereidt heerlijke maaltijden, die je opeet bij een kampvuur terwijl je alles te weten komt over het leven in de natuur.

Dag 1

Accommodatie: mountainchalet - shared accommodation (lunch en diner)

Hike naar de Fight Meadows Chalet

Vanmorgen word je opgehaald bij de accommodatie en na een veertig minuten durende rit over een hobbelige gravelweg komen we aan bij het begin van de trail. Je bevindt je hier al op een hoogte van 1.630 meter. Van hieruit leidt de trail door oude bossen naar alpenweiden. We hiken tot aan Philips Creek, waar de bossen weer beginnen, totdat we aankomen op de beroemde kleurrijke bloemenweiden. Halverwege genieten we van een picknicklunch en na ongeveer vier uur komen we aan bij de Fight Meadows Chalet, waar we ons installeren voor de komende nachten. Het chalet is eenvoudig, maar comfortabel en biedt alle nodige faciliteiten.

Dag 2

Accommodatie: mountainchalet - shared accommodation (ontbijt, lunch en diner)

Spectaculaire bloemenweiden

Vandaag staat een wandeling door een van de meest spectaculair gekleurde bloemenweides ter wereld op het programma. Onze bestemming is de top van Ptarmigan of Battle Mountain, met als beloning een ongekend uitzicht op de omgeving. We zien hier alleen maar ongerepte natuur en hebben schitterend uitzicht op de Cariboo Mountains, de Monashees en de Rocky Mountains. Op een heldere dag kunnen we zelfs Mount Robson zien! De schuwe Woodland Caribou en zelfs grizzlyberen komen hier voor. Na een wandeling van ongeveer 6 uur komen we weer terug bij onze chalet om te relaxen, heerlijk te eten en te genieten van een gezellige avond.

Dag 3

Fight Meadow, Battle Creek en einde van de trip

We verlaten onze chalet en hiken door het westelijke gebied van Fight Meadow langs Battle Creek. Deze wandeling voert door de bossen van deze vallei. Tijdens de afdaling passeren we vier verschillende vegetaties, wat het tot een fascinerende tocht maakt. Met een beetje geluk kun je ook wild spotten. In de loop van de middag komen we weer bij het startpunt van de tocht, van waaruit we terugrijden naar Clearwater. Ontbijt en lunch zijn vandaag inbegrepen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.