Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 3 Dagen

Orca Camp op Vancouver Island

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens dit unieke avontuur ga je kajakken in de Johnstone Strait, een van de toplocaties om orka’s in het wild te observeren. De populatie bestaat uit ongeveer 300 dieren, waarvan een groot deel de zomermaanden (juni tot oktober) in dit gebied doorbrengt om te jagen op de enorme hoeveelheden zalm die hier voorkomen. De maanden waarin de meeste orka’s aanwezig zijn in dit gebied, zijn juli en augustus. Je kunt kiezen uit verschillende reisduren en kampeert in een basiskamp aan de kust van Vancouver Island. 

Dag 1

Accommodatie: wilderness camping (lunch en diner)

Per watertaxi van Port McNeill naar Orca Camp

Om 09:00 uur ontmoet je de rest van de groep en word je naar de aanlegplaats van de watertaxi gebracht. De watertaxi brengt de groep naar het basiskamp in Johnstone Strait. Daar organiseert Ecosummer het Orca Camp voor je. Je krijgt eerst een lunch en kunt het kamp verkennen. Daarna ga je voor het eerst de kajak in voor een kennismaking. Ervaring met kajakken is niet vereist. Je krijgt uitgebreide instructies en de kajaks zijn zeewaardig en zeer stabiel.

Dag 2

Accommodatie: wilderness camping (ontbijt, lunch en diner)

Kajakken en op zoek naar orka's

Deze 2, 3 of 5 dagen breng je door op de wateren of (tijdens wandelingen) aan de kust van de Johnstone Strait. De Johnstone Strait staat internationaal bekend als een van de beste locaties om orka’s in het wild te observeren. De populatie bestaat uit ongeveer 300 dieren, waarvan een groot deel de zomermaanden in dit gebied doorbrengt. De orka's jagen dan op de enorme hoeveelheden zalm die hier voorkomen. De kajaks zijn geruisloos en vormen dus geen bedreiging voor de dieren. Daarom is er een goede kans dat de orka’s dichtbij opduiken en dat is een onvergetelijke ervaring! 

Dag 3

Einde Orca Camp

Na het ontbijt ga je nog een uurtje of twee het water op voordat je weer teruggaat naar het basiskamp, waar de watertaxi alweer klaar ligt om je naar Port McNeill te brengen. Hier kom je rond het middaguur aan en dan is je Orca Camp-ervaring helaas alweer ten einde.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.