Safarireizen

Op zoek naar de Big Five

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow

Botswana is dé bestemming voor gevarieerde safari-reizen. Van de waterwegen in de Okavango Delta tot de rode zandpaden in Chobe National Park spot je er heel veel wild en slaap je in unieke lodges. Combineren met Zuid-Afrika? Bezoek er het Krugerpark of het Addo Elephant Park en ga op zoek naar de Big Five! Lees verder...

Botswana
Maak een authentieke safari, ver weg van de massa. Slaap op de uitgestrekte Makgadikgadi-zoutpannen onder een sterrenhemel die reikt tot aan de horizon. Vlieg laag over de wildernis van Botswana om kuddes olifanten en buffels te observeren. Dompel jezelf onder in de fascinerende natuur rondom de machtige Zambezi-rivier, spot wild vanuit een kano en maak een jeepsafari in het Moremi Game Reserve. De ultieme safari-reis maak je in Botswana!

Botswana is een echt safariland en staat bekend om de grote verscheidenheid aan wilde dieren. Volgens de statistieken heeft het land 164 soorten zoogdieren, 157 soorten reptielen, 80 soorten vissen, 550 soorten vogels en talloze soorten insecten. Met name in de ongerepte natuurparken is de diversiteit groot. Hier vind je onder andere leeuwen, luipaarden, cheeta’s, verschillende antilopesoorten, olifanten, buffels, zebra’s en giraffen.

In Botswana zijn meer dan 3000 verschillende plantensoorten ontdekt, waaronder 650 boomplanten. Als je op pad gaat met de San-bushmen, kom je erachter dat meer dan 200 van de plantensoorten in Botswana eetbaar zijn. Hier maken de bushmen dan ook dankbaar gebruik van.

De landschappen zijn zeer divers. Botswana kent verschillende ecosystemen, waardoor het een land van spectaculaire contrasten is. In het midden en zuiden van het land ligt de Kalahari. Dit is een halfwoestijn met zeer uitgestrekte vlakten en zelfs zoutpannen in het noordoosten van Botswana. In het noordwesten stroomt de Okavango-rivier het land binnen. Deze grootste inlandse Delta ter wereld vormt een spectaculair moerasgebied.

Namibië
Bezoek de hoogste zandduinen ter wereld bij de Sossusvlei en bezoek de één na langste canyon ter wereld. Leg daarnaast de mooiste momenten vast van je ontmoeting met het wild in Etosha Nationaal Park of bij het Waterbergplateau. Ga kajakken met zeeleeuwen en dolfijnen vanuit Walvis Bay en bezoek tot slot een authentiek Himba-dorp en probeer de unieke woestijnolifanten te vinden.

Zuid-Afrika
De afwisseling tussen veelzijdige natuur en gezellige, historische plaatsjes maakt Zuid-Afrika tot een bijzondere bestemming. Zuid-Afrika biedt je de ruim de gelegenheid om wild te spotten. Een onbeschrijfelijke ervaring!

Een dag op safari
Botswana, Namibië en Zuid-Afrika zijn dé natuur- en wildbestemmingen bij uitstek. In de natuurreservaten en nationale parken liggen veel 'private game lodges'. In zo'n lodge verblijf je in avontuurlijke tenten, rustieke lodges of luxe huisjes. Dit alles is vaak heel kleinschalig en weg van de massa. In de meeste lodges verblijf je op basis van 'fully inclusive'. Alle maaltijden, lokale drankjes en activiteiten zijn dan inbegrepen. Zo beleef je een echt safari-avontuur, midden in de wildernis, waar je oog in oog staat met het Afrikaanse wild.

Het is belangrijk dat je op de dag van je eerste overnachting uiterlijk om 14:30 uur (maar liever eerder) aankomt bij de lodge. Nadat je bent ingecheckt, kun je je nog even opfrissen op je kamer en wat warme kleding meenemen voor de middag-/avondsafari. Want om ongeveer 15:00 uur worden in de lounge koffie, thee en lichte versnaperingen geserveerd. Nadat je de voorkeur voor je ‘sundowner’-drankje hebt aangegeven, vertrek je voor een safari. Meestal is dit per safarijeep, maar het kan ook (afhankelijk van de lodge) een wandelsafari zijn. Gemiddeld duurt de gamedrive ongeveer drie uur. Er wordt gestopt op een mooie plek om onder het genot van een drankje de zon onder te zien gaan. Dit is de bekende ‘sundowner’. Na terugkeer in de lodge neem je plaats voor het diner.

Na een goede nachtrust word je alweer vroeg gewekt door de ranger. Je verzamelt je rond 05:30 uur voor koffie en een biscuit voor de eerste trek. Dan ga je weer op safari, op zoek naar de wilde dieren die het reservaat rijk is. Er wordt onderweg ook nog een koffiestop verzorgd, waarna je rond 09:30 uur weer terugkomt op de lodge voor een uitgebreid ontbijt.

Tijdens de hitte van de middag heb je de tijd aan jezelf. Je kunt op je kamer blijven, maar ook gebruikmaken van de openbare lounges om daar bijvoorbeeld te lezen, of misschien wel een verfrissende duik nemen in het zwembad. In die tussentijd wordt er in sommige lodges ook nog een heerlijke lunch geserveerd.

Inklappen