Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

05 Maa 2019 - IJsland

5 redenen om met een groepsreis van Askja Reizen naar IJsland te gaan

Terug
Portret Flora van Ralen-Joosten
Flora van Ralen-Joosten

Weet veel over: IJsland, Groenland, Finland, Faeröer

Al jaren is Askja Reizen koploper in het organiseren van groepsreizen naar IJsland. Altijd met eigen Nederlandse reisleiding. Kies voor veel zien in een korte tijd, voor een reis met meer rust of een tocht dwars door het binnenland. Maar let op: IJsland is verslavend!

1. Kleine groepen

Askja Reizen kiest er bewust voor om de groepen niet heel groot te maken. De reizen Het Beste van IJsland en Grote Rondreis hebben maximaal 24 personen en de reis Op en Top IJsland en 100% IJsland zelfs maar 16 personen! Zo is er tijd genoeg om het land te zien en hoef je niet constant te wachten op je medereizigers. Ook is het fijn om niet met heel veel personen tegelijk op de mooiste plekken te zijn.

2. Heel veel inbegrepen

Bij de groepsreizen is er altijd veel inbegrepen. Ter plaatse heb je niet veel kosten meer. Je vliegt met de nationale luchtvaartmaatschappij Icelandair en het vervoer is met een IJslandse bus rond die de hele reis bij de groep blijft, zodat iemand die eens niet wil wandelen met de bus mee kan. Je verblijft in comfortabele hotels of guesthouses in een kamer met eigen douche en toilet en alle diners, behalve in Reykjavík, zijn ook inclusief. Bij de reis 100% IJsland is er zelfs nóg meer inbegrepen: lunches, een walvisexcursie en een boottocht op het ijsbergenmeer. Dan hoef je echt alleen nog maar een drankje te kopen ter plaatse.  

3. Zeer ervaren reisleiders

De Nederlandstalige reisleiders van Askja Reizen zijn al vaak op IJsland geweest en kunnen er enorm veel over vertellen. De reisleiders worden door Askja Reizen geselecteerd en ingewerkt. Iedere reisleider heeft z’n eigen specialiteit: vogels, het landschap of saga’s. In het dagelijks leven zijn ze bijvoorbeeld leraar (aardrijkskunde) of geoloog en gaan ze er in de weekenden op uit in de natuur. IJsland is hun liefde en die willen ze graag delen. De chauffeur komt uit IJsland. Samen kennen ze IJsland op hun duimpje. Je komt op plekken waar je anders nooit komt. Bijvoorbeeld een onbekende waterval waar je in alle rust kan genieten van het natuurgeweld.

4. Onbezorgd op reis

Vanaf het moment dat je het vliegtuig in stapt is alles voor je geregeld. De weken voor je reis hoef je niet gebogen over een kaart te zitten om je reis te plannen, want dit wordt allemaal voor je gedaan. Uiteraard is er ruimte voor eigen inbreng bij bijvoorbeeld de keuze van een excursie. Je hoeft alleen maar je wekker te zetten om op tijd te zijn, verder hoef je nergens aan te denken en is alles geregeld.

5. Je ontmoet leuke mensen

En last but not least: je gaat op pad met een gezellige groep! Zo leer je heel veel verschillende mensen kennen met veelal dezelfde interesse. Jullie willen namelijk allemaal een prachtige reis door IJsland maken! Vaak wordt ons gevraagd wat is de leeftijd van de mensen die mee gaan? Maar dit is bijna niet te beantwoorden. Van 15-85 jaar gaan er mensen mee. Niet zelden zijn de 70 plussers fitter dan de jonge mensen en rennen nog net niet de vulkaan op.

Vind je het leuk om meer te lezen over de groepsreizen van Askja Reizen? Onze reisleider Jac reisde naar IJsland met een groep en vertelde er over in zijn blog.

IJsland heeft mijn hart gestolen. Ik ben gek op ongerepte ruige natuur, zwemmen in een warme bron en ik geniet van het lekkere eten zoals Skyr en verse vis!

Weet veel over: IJsland, Groenland, Finland, Faeröer

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

21 Nov 2018 - IJsland

Top 5 van het binnenland van IJsland

Dwars door IJsland In september ben ik, samen met vier coll... Lees verder

12 Mei 2016 - IJsland

Uitgelicht: Reisleider Bart Pijpers en zijn reis ‘Op en top IJsland’

Graag geven wij onze reizigers regelmatig een kijkje achte... Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.