Faeröer eilanden

Afgelegen eilanden

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Typisch afgelegen dorpje op de Faeroer eilanden.
 • Saksun op het eiland Streymoy

De Faröer eilanden rijzen steil op uit de zee. Kleine dorpen met gekleurde huizen liggen op de schaarse stukken kust die glooiend naar het water reiken. Vogels en schapen voelen zich hier helemaal thuis. De rust regeert. Lees verder...

Ontdek de Faröer eilanden en geniet van de ongerepte natuur in dit hoekje van de wereld. De eilanden liggen midden in de Atlantische Oceaan, ergens halverwege Noorwegen en IJsland

Tijdens een vakantie in Faröer is het vele groen van grassen en mossen die op de basaltbodem groeien alomtegenwoordig. Bomen zijn er niet. Doordat de Warme Golfstroom langs de archipel stroomt, hebben de eilanden en vrij mild klimaat, vergelijkbaar met dat van IJsland. Dat betekent wisselvallig weer, waarbij zon, mist en regen elkaar snel kunnen afwisselen.

Met uw eigen wagen de Faeröer eilanden verkennen? Dat kan! Neem de Smyril Line naar de Faeröer en breid uw reis naar Faeröer uit met een rondreis IJsland.

Askja Reizen 
Als echte Faeröer eilanden-expert hebben wij een groot aanbod aan individuele reizen naar de Faeröer. Wilt u zelf uw reis naar Faeröer eilanden samenstellen, een specifieke excursie in uw reis opnemen of een van onze bestaande reizen laten aanpassen of uitbreiden, laat het ons dan weten. Een van onze experts maakt graag een voorstel op maat. Zij hebben de Faeröer eilanden bezocht en stellen op basis van uw wensen de beste reisroute samen.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager Faeröer eilanden
Flora van Ralen-Joosten Product Manager

Op de Faeröer is geen massa toerisme. Toen ik hier een keer in mei was, was ik één van de weinige toeristen. Het was erg bijzonder om bij een lokale familie een kopje thee te drinken.

Reviews - gemiddelde score voor Faeröer eilanden: 10.0/10 - Lees meer reviews »

  • Faeröer eilanden (askja)
   Review van 19 juli 2018
   SCORE: 5/5

   "Schitterende omgeving. Prachtig als je van natuur, wandelen en vogels houdt. Verwacht geen zon en stralend weer en verwacht geen luxe. "

  • Faeröer eilanden (askja)
   Review van 12 juli 2018
   SCORE: 5/5

   "Mooie eilanden met prachtige natuur om te gaan wandelen, mountainbiken en/of auto te rijden. Askja reizen besteedt veel tijd aan uw reis en dat merkt u duidelijk...

  • Faeröer eilanden (askja)
   Review van 6 juli 2018
   SCORE: 5/5

   "Schitterende bestemming. Droomreis. Wij hadden wel heel veel geluk met het weer..."

  • Faeröer eilanden (askja)
   Review van 6 juli 2018
   SCORE: 5/5

   "Een aanrader - wandelaars komen er zeker aan hun trekken. De natuur is spectaculair - ook tijdens wat mindere weersomstandigheden. "

  • Faeröer eilanden (askja)
   Review van 14 juni 2018
   SCORE: 5/5

   "Het beviel ons erg goed, ook al konden wij niet veel wandelen. Indrukwekkende natuur. Met de auto: rij de buttercup routes en je ziet de mooiste dingen. neem de...

  • Faeröer eilanden (askja)
   Review van 12 juni 2018
   SCORE: 5/5

   "De reis is zelf samengesteld waarbij Askja advies en suggesties heeft gegeven. Alles is goed geregeld zodat de reis zonder zorgen is verlopen."

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
De haven van Thor
Impression
Employee
Cultuur in Tórshavn
Impression
Employee
Vestmanna vogelrotsen
Impression
Employee
Tórshavn Centraal
Impression

Afbeeldingen (1/9)

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wel vragen wij u om u vooraf in te schrijven.

zondag 7 okt
Locatie: Arnhem
Informatiedag Faeröer eilanden

Aanmelden

zondag 25 nov
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Faeröer eilanden

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.