Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Vakantie Faeröer eilanden

De Faeröer eilanden rijzen steil op uit zee. Tijdens je vakantie zie je kleine dorpen met gekleurde huizen op de schaarse delen kust die glooiend naar de zee reiken. Vogels voelen zich hier prima thuis en schapen ook. Rust regeert!

Ontdek de Faröer eilanden en geniet van de ongerepte natuur in dit hoekje van de wereld. De eilanden liggen midden in de Atlantische Oceaan, ergens halverwege Noorwegen en IJsland

Tijdens een vakantie in Faröer is het vele groen van grassen en mossen die op de basaltbodem groeien alomtegenwoordig. Bomen zijn er niet. Doordat de Warme Golfstroom langs de archipel stroomt, hebben de eilanden en vrij mild klimaat, vergelijkbaar met dat van IJsland. Dat betekent wisselvallig weer, waarbij zon, mist en regen elkaar snel kunnen afwisselen.

Met uw eigen wagen de Faeröer eilanden verkennen? Dat kan! Neem de Smyril Line naar de Faeröer en breid uw reis naar Faeröer uit met een rondreis IJsland.

Askja Reizen 
Als echte Faeröer eilanden-expert hebben wij een groot aanbod aan individuele reizen naar de Faeröer. Wilt u zelf uw reis naar Faeröer eilanden samenstellen, een specifieke excursie in uw reis opnemen of een van onze bestaande reizen laten aanpassen of uitbreiden, laat het ons dan weten. Een van onze experts maakt graag een voorstel op maat. Zij hebben de Faeröer eilanden bezocht en stellen op basis van uw wensen de beste reisroute samen.

Onze voorbeeldreizen in Faeröer eilanden

We hebben 5 voorbeeldreizen voor u. Liever zélf uw reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

Onze reizen

Direct boeken of liever maatwerk?

Liever een reis op maat?

Dat kan! De voorbeeldreizen hierboven heten niet voor niets zo. Het zijn - u raadt het al - maar voorbeelden. Al onze reizen zijn dus helemaal op maat te maken.

Mijn wensen doorgeven
 • Askja review
  Review van 23-08-2022
  "Bijna alle ""hoogtepunten""waren in de reis opgenomen. Goede en duidelijke informatie-verstrekking."
 • Askja review
  Review van 17-08-2022
  "Ongelooflijke landschappen en natuur. Wel ruig weer. Beperkte hotel infrastructuur, maar echt voor wandelaars."
 • Askja review
  Review van 09-10-2019
  "De Faeröer eilanden zijn ontzettend mooi, al moet je wel van natuur en vooral schapen houden. Je kunt er heerlijk wandelen, papegaaiduikers en andere mooie vogels kijken en van het landschap genieten. Culinair is de keuze wel vaak beperkt, behalve in de hoofdstad. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en spreken allemaal Engels. Een groot deel van de eilanden is bereikbaar via tunnels en bruggen, maar neem ook zeker een keer een ferry, gewoon omdat het kan. Alleen op de toeristische plekken kom je meer mensen tegen, maar op de meeste wandelroutes ben zo goed als alleen. Nadeel is wel dat je goed moet oppassen dat je in de mist niet het pad kwijtraakt, want dan kan het lastig terugvinden zijn. Hoe dan ook een aanrader!"
 • Askja review
  Review van 03-09-2019
  "Mooie reis gehad naar de Faeröer Eilanden."
 • Askja review
  Review van 21-08-2019
  "Een complete reis om de Faroer eilanden te ontdekken."
 • Askja review
  Review van 19-08-2019
  "Prachtige eilanden, met veel natuurschoon. We wilden al jaren naar deze bestemming en we hebben mede door de diverse pekken waar de huisjes lagen veel van de Faroer gezien. We waren blij dat we voor de huisjes gekozen hadden zodat we zelf onze aaltijden en ontbijt konden klaarmaken,want er was toch nog veel niet open (net nog voor het begin van het seizoen."
 • Askja review
  Review van 01-08-2019
  "Het is een heel erg mooi land, met fijne vriendelijke mensen. Het was gelukkig nog niet heel erg druk. Juist het feit dat er nog niet zoveel mensen zijn heeft toegevoegde waarde. Alles is goed te bereiken. De wandelroutes kunnen lastig te vinden zijn. Vooral wanneer het mistig is. Al met al hebben we een hele mooie vakantie gehad."
 • Askja review
  Review van 31-07-2019
  "Goed georganiseerde reis naar Faroer eilanden....alles in orde vliegtuig, huurauto, accommodatie"
 • Askja review
  Review van 29-07-2019
  "Een mooie bestemming voor wie van stilte en ruige groene natuur houdt en geen warme temperaturen of altijd zonzekere vakantie vereist. De Faeröer zijn nog heerlijk ongerept. relatief weinig toerisme. Als je komt voor de mooie groene natuur en de rust en houd van Scandinavische landen, dan zijn de Faeröer eilanden beslist een aanrader dat doet denken aan Noord-Noorwegen en IJsland, maar dan veel minder toeristisch. Dat betekent ook weinig vermaak, maar des te meer puur natuur. De Faeröer zijn nog echt authentiek en ook al is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 12 graden, er zijn toch genoeg zonnige momenten (de weersomstandigheden wisselen heel snel, dat is soms een voordeel en soms een nadeel)."
 • Askja review
  Review van 20-07-2019
  "Reis voldeed volledig aan onze verwachtingen. Mooie ervaring."
Papegaaiduiker
Kerkje bij Saksun

Dingen

die je gedaan moet hebben

08 Okt 2019 - Faeröer eilanden

Onze favoriete plekken op de Faeröer

Zodra we de Faeröer naderen per vliegtuig zijn we al he Lees verder

16 Maa 2017 - Faeröer eilanden

Over ongerepte natuur en schapen op de Faeröer Eilanden

‘Wáár ga je naartoe?’ Was de eerst Lees verder

24 Dec 2019 - IJsland, Alaska, Faeröer eilanden, IJsland, Laplan

De 9 beste Instagram shots van 2019

Ja ja, ook Askja Reizen moet er aan geloven. Instagram is hi Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Bestel onze brochure

Thuis op uw gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.