Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reizen Spitsbergen

Spitsbergen is een geweldig en indrukwekkend natuurland waarvan meer dan de helft is bedekt met ijs. Boek nu je vakantie Spitsbergen en reis naar één van de mooiste natuurbestemmingen ter wereld.

Ontdek Spitsbergen 
Spitsbergen is de naam die de Nederlandse ontdekker Willem Barentzs in 1596 aan de eilandengroep gaf. Hij was de eerste ontdekkingsreiziger die er kwam, maar mogelijk werd het gebied al in 1194 door de Vikingen bezocht. Spitsbergen ligt op slechts 1.300 km van de Noordpool en er leven maar zo'n 2.800 mensen in 5 kleine tot zeer kleine nederzettingen.

De nederzettingen stammen uit de tijd van de eerste ontdekking. In het uiterste noordwesten ligt, bijvoorbeeld, Smeerenburg, een symbool van de 17e-eeuwse Nederlandse walvisvaart.

Spitsbergen is werkelijk een uniek deel van de wereld dat op geen enkele bucket list mag ontbreken.

Met Askja kunt u in de zomer naar Spitsbergen reizen met de driemaster Antigua. Het schip telt slechts zeventien hutten en brengt u naar plekken langs de kust van Spitsbergen waar andere schepen niet of nauwelijks kunnen komen.

Askja Reizen 
Als echte Spitsbergen-expert hebben wij een groot aanbod aan individuele reizen scheepsreizen naar Spitsbergen. Wilt u zelf uw reis naar Spitsbergen samenstellen, een specifieke excursie in uw reis opnemen of een van onze bestaande reizen laten aanpassen of uitbreiden, laat het ons dan weten. Een van onze experts maakt graag een voorstel op maat. Zij hebben Spitsbergen bezocht en stellen op basis van uw wensen de beste reisroute samen.

Onze reizen in Spitsbergen

We hebben 15 reizen voor u. Reizen waar de natuur altijd centraal staat. Stuk voor stuk uniek, dus.

10 Apr 2019 - Spitsbergen

Het meest afgelegen hotel ter wereld

Ik heb een zwak voor uitgelezen hotels die, al is het maar e... Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Karin Tolsma

Reisexpert

Heb je nog vragen?

Stel ze dan gerust. We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat je benieuwd bent hoe koud het nou precies kan worden op Spitsbergen. Of wat er voor maaltijden worden geserveerd op onze scheepsreizen.

Ik wil mailen
 • Askja review
  Review van 11-03-2020
  "Een mooie, bijzondere reis. Voldeed geheel aan onze verwachtingen. Alleen de terugreis met een overnachtng in Oslo had niet gehoeven. Liever een extra nacht in Spitsbergen ;-)"
 • Askja review
  Review van 13-10-2019
  "Askja moet wat beter uitleggen wat de gevaren zijn van reizen in dergelijke gebieden. Het is geen dierentuin en ijsberen eten je echt op. Het geweer gaat mee om een reden en niet om interessant te lijken. De verantwoordelijkheid van de reisleider en de kapitein betreffende onze veiligheid werden door een aantal deelnemers niet begrepen (quote van een andere deelnemer; ""Maar als wij dat willen dan gebeurt dat toch ook?"")"
 • Askja review
  Review van 08-10-2019
  "Super reis gehad. Om nooit meer te vergeten."
 • Askja review
  Review van 08-10-2019
  "Ben je op zoek naar een reis vol verrassingen, een ongelofelijk landschap en ben je flexibel....dan is dit de reis voor jou"
 • Askja review
  Review van 08-10-2019
  "Tijdens de reis wordt iedere dag, afhankelijk van het weer, de plaats bepaald waar we naar toe gaan. Ik vind dat prima omdat je zo het beste op dat moment krijgt. Ik ging met name voor de ijsberen en die heb ik voldoende (6x) gezien."
 • Askja review
  Review van 02-10-2019
  "Prachtige reis met veel onverwachte wendingen"
 • Askja review
  Review van 02-10-2019
  "Voldeed volledig aan onze verwachtingen."
 • Askja review
  Review van 02-10-2019
  "Ja een zeer bijzondere reis om rondom Spitsbergen te kunnen varen. 24 uur licht per dag en zeer goed zo niet uitstekend eten aan boord van de Antigua. Helaas hadden we de pech maar 2 ijsberen te zien die ook nog eens iets te ver waren maar verder een top reis gehad."
 • Askja review
  Review van 01-09-2019
  "Dit mag dezelfde tekst zijn zoals op de eerste pagina."
 • Askja review
  Review van 16-08-2019
  "Gezelschap op het schip was inderdaad klein en daardoor aangenaam."

Dingen

die je gedaan moet hebben

31 Mei 2018 - Spitsbergen

Spitsbergen in de winter

In februari 2016 maakte ik een reis naar Spitsbergen. Spitsb... Lees verder

04 Aug 2016 - Spitsbergen

Over ijsberen, blauwe vinvissen, walrussen en pakijs. En gewoon geluk.

Soms heb je geluk als medewerker van Askja Reizen, dan mag j... Lees verder

03 Jun 2016 - Spitsbergen en Antarctica

Over doorgezaagde schepen en helikopterplatforms

Bootreizen worden de laatste jaren steeds populairder. Ook A... Lees verder

18 Feb 2016 - Spitsbergen, IJsland, Nieuw-Zeeland, Australië, Gr...

De meest eenzame plekken ter wereld

“De wereld van Askja is niet heel groot, wij kennen on... Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.