Spitsbergen reizen

Opstap naar de Noordpool

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Zeilschip Antigua, Spitsbergen
 • IJsbeer, Spitsbergen

Spitsbergen is een imposant natuurland waarvan meer dan de helft met ijs is bedekt. De indrukwekkende gletsjers daar behoren tot de mooiste ter wereld. Lees verder...

Ontdek Spitsbergen 
Spitsbergen is de naam die de Nederlandse ontdekker Willem Barentzs in 1596 aan de eilandengroep gaf. Hij was de eerste ontdekkingsreiziger die er kwam, maar mogelijk werd het gebied al in 1194 door de Vikingen bezocht. Spitsbergen ligt op slechts 1.300 km van de Noordpool en er leven maar zo'n 2.800 mensen in 5 kleine tot zeer kleine nederzettingen.

De nederzettingen stammen uit de tijd van de eerste ontdekking. In het uiterste noordwesten ligt, bijvoorbeeld, Smeerenburg, een symbool van de 17e-eeuwse Nederlandse walvisvaart.

Spitsbergen is werkelijk een uniek deel van de wereld dat op geen enkele bucket list mag ontbreken.

Met Askja kunt u in de zomer naar Spitsbergen reizen met de driemaster Antigua. Het schip telt slechts zeventien hutten en brengt u naar plekken langs de kust van Spitsbergen waar andere schepen niet of nauwelijks kunnen komen.

Askja Reizen 
Als echte Spitsbergen-expert hebben wij een groot aanbod aan individuele reizen scheepsreizen naar Spitsbergen. Wilt u zelf uw reis naar Spitsbergen samenstellen, een specifieke excursie in uw reis opnemen of een van onze bestaande reizen laten aanpassen of uitbreiden, laat het ons dan weten. Een van onze experts maakt graag een voorstel op maat. Zij hebben Spitsbergen bezocht en stellen op basis van uw wensen de beste reisroute samen.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze reisexperts kennen uw favoriete land op hun duimpje en helpen u graag met het samenstellen en boeken van uw reis.

Reisexpert Spitsbergen
Anouschka Zweers Reisexpert

Overal om je heen, stilte. Je wilt eigenlijk ieder moment vastleggen op een foto, maar vergeet het door overweldigende natuur om je heen. En dan zie je je eerste ijsbeer, dat vergeet je nooit meer!

Reviews - gemiddelde score voor Spitsbergen: 9.3/10 - Lees meer reviews »

  • Spitsbergen
   Review van 6 oktober 2016
   SCORE: 5/5

   "Spitsbergen was een sprookje. (Wel erg veel geluk gehad met het weer). "

  • Spitsbergen
   Review van 6 oktober 2016
   SCORE: 5/5

   "Bijzondere reis op een plezierig en mooi schip, met fijne bemanning. Bestemming en begeleiding (zowel reisleiding als fotografische begeleiding) waren erg goed....

  • Spitsbergen
   Review van 13 september 2016
   SCORE: 5/5

   "Een geweldige, schitterende reis, net weer anders dan Antartica en de Canadese Noordpool/ de Noord West Passage die ik ook al heb gedaan.De Canadese Noordpool ook...

  • Spitsbergen
   Review van 26 augustus 2016
   SCORE: 4/5

   "Unieke reis, ijsberen gezien van heel dichtbij, walrussen, poolvossen, vogels en rendieren"

  • Spitsbergen
   Review van 11 augustus 2016
   SCORE: 4/5

   "Verwachtingen zijn altijd hoog gespannen! We hebben bijna alles gezien, wat we verwacht hadden! Maar het kan altijd beter!"

  • Spitsbergen
   Review van 4 augustus 2016
   SCORE: 5/5

   "Spitsbergen is geweldig zeker met de Antiqua rond Spitsbergen, wij hebben een andere route gevaren dit i.v.m. de IJsberen, nu hebben wij er 39 gezien, GEWELDIG....

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Lenin op Spitsbergen?
Impression
Employee
Ultiem genieten
Impression
Employee
Mislukte expeditie
Impression
Employee
Hoe is het mogelijk?
Impression

Afbeeldingen (1/10)

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wel vragen wij u om u vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.