Spitsbergen reizen

Opstap naar de Noordpool

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • IJsbeer, Spitsbergen
 • Zeilschip Antigua, Spitsbergen

Spitsbergen is een imposant natuurland waarvan meer dan de helft met ijs is bedekt. De indrukwekkende gletsjers daar behoren tot de mooiste ter wereld. Lees verder...

Ontdek Spitsbergen 
Spitsbergen is de naam die de Nederlandse ontdekker Willem Barentzs in 1596 aan de eilandengroep gaf. Hij was de eerste ontdekkingsreiziger die er kwam, maar mogelijk werd het gebied al in 1194 door de Vikingen bezocht. Spitsbergen ligt op slechts 1.300 km van de Noordpool en er leven maar zo'n 2.800 mensen in 5 kleine tot zeer kleine nederzettingen.

De nederzettingen stammen uit de tijd van de eerste ontdekking. In het uiterste noordwesten ligt, bijvoorbeeld, Smeerenburg, een symbool van de 17e-eeuwse Nederlandse walvisvaart.

Spitsbergen is werkelijk een uniek deel van de wereld dat op geen enkele bucket list mag ontbreken.

Met Askja kunt u in de zomer naar Spitsbergen reizen met de driemaster Antigua. Het schip telt slechts zeventien hutten en brengt u naar plekken langs de kust van Spitsbergen waar andere schepen niet of nauwelijks kunnen komen.

Askja Reizen 
Als echte Spitsbergen-expert hebben wij een groot aanbod aan individuele reizen scheepsreizen naar Spitsbergen. Wilt u zelf uw reis naar Spitsbergen samenstellen, een specifieke excursie in uw reis opnemen of een van onze bestaande reizen laten aanpassen of uitbreiden, laat het ons dan weten. Een van onze experts maakt graag een voorstel op maat. Zij hebben Spitsbergen bezocht en stellen op basis van uw wensen de beste reisroute samen.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Spitsbergen
Léonie van Rossem Reisexpert

Prachtige natuur, immense gletsjerwanden, afbrekende ijsschotsen, ijsberen, rendieren …… Ik heb het allemaal gezien tijdens mijn reis op het zeilschip Antigua. Wat een unieke beleving!

Reviews - gemiddelde score voor Spitsbergen: 9.2/10 - Lees meer reviews »

  • Spitsbergen (askja)
   Review van 14 oktober 2019
   SCORE: 5/5

   "Askja moet wat beter uitleggen wat de gevaren zijn van reizen in dergelijke gebieden. Het is geen dierentuin en ijsberen eten je echt op. Het geweer gaat mee om...

  • Spitsbergen (askja)
   Review van 9 oktober 2019
   SCORE: 5/5

   "Super reis gehad. Om nooit meer te vergeten."

  • Spitsbergen (askja)
   Review van 9 oktober 2019
   SCORE: 5/5

   "Ben je op zoek naar een reis vol verrassingen, een ongelofelijk landschap en ben je flexibel....dan is dit de reis voor jou"

  • Spitsbergen (askja)
   Review van 3 oktober 2019
   SCORE: 4/5

   "Prachtige reis met veel onverwachte wendingen"

  • Spitsbergen (askja)
   Review van 3 oktober 2019
   SCORE: 5/5

   "Voldeed volledig aan onze verwachtingen."

  • Spitsbergen (askja)
   Review van 3 oktober 2019
   SCORE: 5/5

   "Ja een zeer bijzondere reis om rondom Spitsbergen te kunnen varen. 24 uur licht per dag en zeer goed zo niet uitstekend eten aan boord van de Antigua. Helaas hadden...

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Lenin op Spitsbergen?
Impression
Employee
Hoe is het mogelijk?
Impression
Employee
Ultiem genieten
Impression
Employee
Mislukte expeditie
Impression

Afbeeldingen (1/10)

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wel vragen wij u om u vooraf in te schrijven.

zaterdag 26 okt.
Locatie: Antwerpen
Informatiedag Spitsbergen

Aanmelden

zondag 17 nov.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Spitsbergen

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.