Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Rondreis IJsland

Een rondreis IJsland betekent ruige natuur, bijzondere natuurverschijnselen en uitgestrekte landschappen. Geen enkele andere bestemming is zo afwisselend en de afstanden tijdens je rondreis IJsland zijn nooit groot. 

Ontdek IJsland 
Askja organiseert al jaren reizen naar IJsland, een waar paradijs voor natuurliefhebbers. IJsland is een van de laatste stukjes onbedorven wildernis van Europa en gunt bezoekers een kijkje in de keuken van de wordingsgeschiedenis van de aarde.

Tijdens een rondreis IJsland ziet u warme bronnen, kokende modderpoelen en pruttelende zwavelbronnen die een opmerkelijk contrast vormen met ijskoude gletsjerrivieren en watervallen. Dat alles ligt slecht op drie uur vliegen van Nederland.

Een rondreis IJsland is gemakkelijk combineerbaar met een bezoek aan Groenland. Een andere optie is met uw eigen wagen de Smyril Line te nemen en uw reis naar IJsland te combineren met een bezoek aan de ongerepte Faeröer eilanden.

Askja Reizen 
Als echte IJsland-expert hebben wij een groot aanbod aan individuele reizen en (Nederlandstalige) groepsreizen naar IJsland. Met onze Askja groepsreizen gaat u onder begeleiding van een Nederlandstalige reisleiding en samen met een groep leuke mensen op reis naar IJsland. Wij zorgen voor een persoonlijke, gezellige en onvergetelijke ervaring.

Wilt u zelf uw reis naar IJsland samenstellen, een specifieke excursie in uw reis opnemen of een van onze bestaande reizen laten aanpassen of uitbreiden, laat het ons dan weten. Een van onze experts maakt graag een voorstel op maat. Zij hebben IJsland bezocht en stellen op basis van uw wensen de beste reisroute samen.

Onze rondreizen in IJsland

We hebben 32 voorbeeldreizen voor u. Liever zélf uw reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

29 Maa 2024 - IJsland

De mooiste reisherinneringen van Askja-collega's

Het begon allemaal met die ene reis naar IJsland, in de zome Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Bestel onze brochure

Thuis op uw gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Liever echt maatwerk?

Al onze reizen zijn op maat te maken. En dan bedoelen we ook écht op maat. Laat ons dus door middel van dit formulier uw wensen weten en we gaan zo snel mogelijk voor u aan de slag.

Ik heb liever maatwerk
 • Askja review
  Review van 11-09-2023
  "Het was in een woord geweldig , De gids ,de chauffeur de groep ,het weer en natuurlijk het geweldige ijsland.. niet te geloven wat wij allemaal hebben gezien dat gun je iedereen !!!"
 • Askja review
  Review van 06-09-2023
  "ÏJsland is een mooi en bijzonder land. een ""bucket-list land"
 • Askja review
  Review van 15-08-2023
  "Mooie locaties en mooie reisroute met veel natuur, rust, stilte en ruimte."
 • Askja review
  Review van 12-08-2023
  "Fantastisch land. Zeker voor natuurliefhebbers."
 • Askja review
  Review van 11-07-2023
  "Wij maken graag verre en bijzondere reizen. IJsland is een bijzonder land met zeer vriendelijke mensen met ouderwets vertrouwen in de medemens. Wij hebben genoten van deze rondreis en hetgeen we van het land hebben gezien en beleeft."
 • Askja review
  Review van 09-07-2023
  "IJsland voldeed aan onze verwachtingen. Mensen de geïnteresseerd zijn in Vulkanen, kraters, rotsformaties, lava, gletsjers, Kloven, Geysers, natuurwandelingen komen volop aan hun trekken."
 • Askja review
  Review van 28-03-2023
  "Reis voldeed zeker aan de verwachtingen. Goede hotels, prima auto"
 • Askja review
  Review van 17-08-2022
  "De rondreis langs huisjes in IJsland was fantastisch! Alles was tiptop geregeld en we konden zorgeloos genieten van al het moois dat IJsland te bieden heeft."
 • Askja review
  Review van 04-03-2020
  "Een stukje ijsland wat in de wintermaanden nog niet zo bekend is. Ongerepte natuur waarbij de weersomstandigheden elke dag anders kunnen zijn en waar je dus terdege bewust van dient te zijn. Dit deel van ijsland is uniek en kun je niet vergelijken met de alpen, Scandinavische landen etc. Ik ben verliefd geworden op dit deel van ijsland en wil er graag ook in een ander jaargetijde weer naar terug."
 • Askja review
  Review van 03-03-2020
  "Prima organisatie, waar alles tot in de puntjes is geregeld."
Mývatn, IJsland
Landmannalaugar
Vatnajökull gletsjer
Warme beek, Landmannalaugar
IJsbergenmeer Jökulsárlón
Húsavík
Bij Látrabjarg

Dingen

die je gedaan moet hebben

25 Maa 2024 - IJsland

Excursies op IJsland

IJsland is bij uitstek een bestemming voor natuurliefhebbers Lees verder

18 Maa 2024 - IJsland

Reisverhaal: IJsland in februari

Reizigers Dennis en Karian vertrokken in februari naar IJsla Lees verder

06 Feb 2024 - IJsland

Reisleider Martine vertelt: op groepsreis naar IJsland

Ik ben Martine Bruin, één van de reisleiders v Lees verder

24 Nov 2023 - IJsland

De klassieke Laugavegur wandeltocht

Er wordt weleens gezegd dat het binnenland van IJsland buite Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.