Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Rondreis IJsland

Een rondreis IJsland betekent ruige natuur, bijzondere natuurverschijnselen en uitgestrekte landschappen. Geen enkele andere bestemming is zo afwisselend en de afstanden tijdens je vakantie zijn nooit groot. 

Ontdek IJsland 
Askja organiseert al jaren reizen naar IJsland, een waar paradijs voor natuurliefhebbers. IJsland is een van de laatste stukjes onbedorven wildernis van Europa en gunt bezoekers een kijkje in de keuken van de wordingsgeschiedenis van de aarde.

Tijdens een rondreis IJsland ziet u warme bronnen, kokende modderpoelen en pruttelende zwavelbronnen die een opmerkelijk contrast vormen met ijskoude gletsjerrivieren en watervallen. Dat alles ligt slecht op drie uur vliegen van Nederland.

Een rondreis IJsland is gemakkelijk combineerbaar met een bezoek aan Groenland. Een andere optie is met uw eigen wagen de Smyril Line te nemen en uw reis naar IJsland te combineren met een bezoek aan de ongerepte Faeröer eilanden.

Askja Reizen 
Als echte IJsland-expert hebben wij een groot aanbod aan individuele reizen en (Nederlandstalige) groepsreizen naar IJsland. Met onze Askja groepsreizen gaat u onder begeleiding van een Nederlandstalige reisleiding en samen met een groep leuke mensen op reis naar IJsland. Wij zorgen voor een persoonlijke, gezellige en onvergetelijke ervaring.

Wilt u zelf uw reis naar IJsland samenstellen, een specifieke excursie in uw reis opnemen of een van onze bestaande reizen laten aanpassen of uitbreiden, laat het ons dan weten. Een van onze experts maakt graag een voorstel op maat. Zij hebben IJsland bezocht en stellen op basis van uw wensen de beste reisroute samen.

Onze voorbeeldreizen in IJsland

We hebben 32 voorbeeldreizen voor u. Liever zélf uw reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

22 Dec 2022 - IJsland

In alle stilte op zoek naar walvissen met North Sailing

Stel je voor: je zit in het zonnetje te wachten op een bankj... Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Bestel onze brochure

Thuis op uw gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Liever echt maatwerk?

Al onze reizen zijn op maat te maken. En dan bedoelen we ook écht op maat. Laat ons dus door middel van dit formulier uw wensen weten en we gaan zo snel mogelijk voor u aan de slag.

Ik heb liever maatwerk
 • Askja review
  Review van 04-03-2020
  "Een stukje ijsland wat in de wintermaanden nog niet zo bekend is. Ongerepte natuur waarbij de weersomstandigheden elke dag anders kunnen zijn en waar je dus terdege bewust van dient te zijn. Dit deel van ijsland is uniek en kun je niet vergelijken met de alpen, Scandinavische landen etc. Ik ben verliefd geworden op dit deel van ijsland en wil er graag ook in een ander jaargetijde weer naar terug."
 • Askja review
  Review van 03-03-2020
  "Prima organisatie, waar alles tot in de puntjes is geregeld."
 • Askja review
  Review van 03-03-2020
  "noorderlicht is prio1 bij alle reizigers, daar zou meer moeten op ingezet worden - soms zou ik de reisverdeling anders doen qua tijdsbesteding op plaatsen"
 • Askja review
  Review van 03-02-2020
  "Wij vonden onze reis fantastische,, en hadden IJsland op zijn best,, ook zoals de naam van het land aan geeft ijs-land heel veel sneeuw ijs op de wegen, wat het ook spannend maakte en momenten dat je jezelf echt tegen kwam,, wij willen deze reis nog een keer maken en dan in zomer of voorjaar"
 • Askja review
  Review van 05-12-2019
  "we hebben deze reis gedeeltelijk zelf bepaald, Askja heeft de wensen ingevuld door het in te passen in een bestaand traject. Dit beviel erg goed."
 • Askja review
  Review van 02-12-2019
  "Heel mooie reis, gevarieerd."
 • Askja review
  Review van 26-11-2019
  "Erg mooie reis gehad. Goed geregeld allemaal. Supermooi land en overnachtingen op mooie locaties. Doorgaan zo!"
 • Askja review
  Review van 13-11-2019
  "Een onwijs bijzondere reis. We zijn 2 weken (13 dagen) gegaan en hebben direct de wens gekregen om weer terug te gaan. We hebben geen dag stil gezeten en het is echt te gek om zelf een heel lang rond te reizen. Omdat je zelf een huurauto hebt, bepaal je zelf waar en wanneer je gaat en staat. We hebben de gehele vakantie een lach voor oor tot oor op ons gezicht gedragen. "
 • Askja review
  Review van 29-10-2019
  "IJsland biedt een prachtige omgeving voor mensen die van natuur houden."
 • Askja review
  Review van 29-10-2019
  "Erg mooi land. Veel bijzondere plekken om te zien. Rondreis over het eiland aan te bevelen. Alleen het zuiden zou zonde zijn omdat dat meer toeristisch is. Vooral het noorden is mooi. Loop de onbewandelde paden om nog meer moois te zien dat wat de algemene toerist ziet. Krijg je ook meer het idee van alleen op de wereld."
Mývatn, IJsland
Landmannalaugar
Vatnajökull gletsjer
Warme beek, Landmannalaugar
IJsbergenmeer Jökulsárlón
Húsavík
Bij Látrabjarg

Dingen

die je gedaan moet hebben

26 Okt 2022 - IJsland en IJsland

Een inkijkje in mijn stage bij Askja

Opgroeiend in een klein dorp in de Betuwe speelde het overgr... Lees verder

16 Mei 2022 - IJsland

IJsland in het najaar

Ben je niet gebonden aan de zomerperiode door schoolvakantie... Lees verder

07 Mei 2022 - IJsland

Het arme schaap

De kiezels tikken tegen de bodemplaat van onze huurauto als... Lees verder

22 Feb 2022 - IJsland

IJsland: het verschil tussen Noord en Zuid

Als mensen voor de eerste keer naar IJsland reizen, kiezen z... Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.