Groenland reizen

Gekleurde huisjes, husky’s en ijsbergen in de zee

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Diskobaai, West-Groenland
 • Tasiusaq, Zuid-Groenland

Groenland is een reusachtig en magistraal mooi eiland, grotendeels bedekt door een kilometers dikke ijskap. Enkel een deel van de kuststrook is ijsvrij en daar wonen slechts 60.000 mensen in vaak kleurrijke dorpjes. De oorspronkelijke bewoners van Groenland zijn de Inuit, die hun eigen taal en cultuur hebben. Lees verder...

Wandelaars trekken best naar het zuiden van Groenland, al is het landschap over het hele eiland ruw, ongenaakbaar en indrukwekkend. Ijsbergen ziet u er overal, maar vooral het gebied rond de Diskobaai in het westen staat bekend als dé ijsregio van Groenland.

Reizen door Groenland is belevenis op zich. Er zijn nauwelijks wegen, alleen in de steden en dorpen zijn straten aangelegd. Nuuk is de hoofdstad en ook de enige stad waar enkele stoplichten staan. Een huurauto biedt dus geen mogelijkheden want al het vervoer gaat per boot, vliegtuig en helikopter. Dat maakt een reis naar Groenland meteen ook zo uniek en laat u toe het eiland te ontdekken vanuit - letterlijk - verschillende perspectieven.

Een reis naar Groenland wordt vaak gecombineerd met IJsland of met een vertrek vanuit Denemarken.

Askja Reizen 
Als echte Groenland-expert hebben wij een groot aanbod aan individuele reizen en scheepsreizen naar Groenland. Wilt u zelf uw reis naar Groenland samenstellen, een specifieke excursie in uw reis opnemen of een van onze bestaande reizen laten aanpassen of uitbreiden, laat het ons dan weten. Een van onze experts maakt graag een voorstel op maat. Zij hebben Groenland bezocht en stellen op basis van uw wensen de beste reisroute samen.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product manager Groenland
Ilse van der Horst-Borghouts Product manager

De Groenlandse cultuur is fascinerend. Het contrast tussen de traditionele Inuit en de Westerse cultuur maken Groenland tot een unieke bestemming.

Reviews - gemiddelde score voor Groenland: 9.0/10 - Lees meer reviews »

  • Groenland (askja)
   Review van 15 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "Groenland, een bijzonder bestemming en een ervaring welke we niet snel vergeten (mini Antarctica). WEeinig toeristen hetgeen een speciaal gevoel geeft. Indrukwekkend...

  • Groenland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Wij hebben een fantastische, goed georganiseerde reis gehad. Het enige waar wij wel van zijn geschrokken zijn de enorme prijzen voor maaltijden en drankjes."

  • Groenland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Groenlandreis was fantastisch.Genoten van hotel met prachtig zicht op de ijsbergen en van avondcruise tussen de ijsbergen.Maakten wandelingen in een volmaakt stil...

  • Groenland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Wij waren in het voorseizoen. De grote hoeveelheid sneeuwresten en ijsschotsen/pakijs maakt het heel bijzonder. Nadeel is dat de bloemenvallei dan nog kaal is wat...

  • Groenland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Groenland was nog mooier dan we vooraf dachten, we zijn helemaal verliefd geworden op het land."

  • Groenland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Prima reis, waarbij de door ons gevraagde route uitstekend geboekt was (op 1 slecht hostel na) op mooie locaties en met goed vervoer (boot en vliegtuig)."

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Sfeer proeven
Impression
Employee
Lokale markt
Impression
Employee
Igaliku het zuiden
Impression

Afbeeldingen (1/8)

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wel vragen wij u om u vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.