Groenland reizen

Gekleurde huisjes, husky’s en ijsbergen in de zee

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Tasiusaq, Zuid-Groenland
 • Diskobaai, West-Groenland

Groenland is een reusachtig en magistraal mooi eiland, grotendeels bedekt door een kilometers dikke ijskap. Enkel een deel van de kuststrook is ijsvrij en daar wonen slechts 60.000 mensen in vaak kleurrijke dorpjes. De oorspronkelijke bewoners van Groenland zijn de Inuit, die hun eigen taal en cultuur hebben. Lees verder...

Wandelaars trekken best naar het zuiden van Groenland, al is het landschap over het hele eiland ruw, ongenaakbaar en indrukwekkend. Ijsbergen ziet u er overal, maar vooral het gebied rond de Diskobaai in het westen staat bekend als dé ijsregio van Groenland.

Reizen door Groenland is belevenis op zich. Er zijn nauwelijks wegen, alleen in de steden en dorpen zijn straten aangelegd. Nuuk is de hoofdstad en ook de enige stad waar enkele stoplichten staan. Een huurauto biedt dus geen mogelijkheden want al het vervoer gaat per boot, vliegtuig en helikopter. Dat maakt een reis naar Groenland meteen ook zo uniek en laat u toe het eiland te ontdekken vanuit - letterlijk - verschillende perspectieven.

Een reis naar Groenland wordt vaak gecombineerd met IJsland of met een vertrek vanuit Denemarken.

Askja Reizen 
Als echte Groenland-expert hebben wij een groot aanbod aan individuele reizen en scheepsreizen naar Groenland. Wilt u zelf uw reis naar Groenland samenstellen, een specifieke excursie in uw reis opnemen of een van onze bestaande reizen laten aanpassen of uitbreiden, laat het ons dan weten. Een van onze experts maakt graag een voorstel op maat. Zij hebben Groenland bezocht en stellen op basis van uw wensen de beste reisroute samen.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager Groenland
Carla Ebben Product Manager

Groenland is ongerept en indrukwekkend en heeft bovendien een authentieke Inuit cultuur. Dat alles maakt Groenland voor mij echt een droombestemming.

Reviews - gemiddelde score voor Groenland: 8.9/10 - Lees meer reviews »

  • Groenland (askja)
   Review van 4 oktober 2017
   SCORE: 5/5

   "Groenlandreis was fantastisch.Genoten van hotel met prachtig zicht op de ijsbergen en van avondcruise tussen de ijsbergen.Maakten wandelingen in een volmaakt stil...

  • Groenland (askja)
   Review van 8 augustus 2017
   SCORE: 4/5

   "4 dagen was teveel omdat de helicoptertocht niet is doorgegaan. Hotel werd bezocht door groepen met eigen gids en de planningen lagen al vast .hoteleigenaar liet...

  • Groenland (askja)
   Review van 30 juni 2017
   SCORE: 4/5

   "Wij waren in het voorseizoen. De grote hoeveelheid sneeuwresten en ijsschotsen/pakijs maakt het heel bijzonder. Nadeel is dat de bloemenvallei dan nog kaal is wat...

  • Groenland (askja)
   Review van 26 augustus 2016
   SCORE: 4/5

   "Prima reis, waarbij de door ons gevraagde route uitstekend geboekt was (op 1 slecht hostel na) op mooie locaties en met goed vervoer (boot en vliegtuig)."

  • Groenland (askja)
   Review van 15 juli 2016
   SCORE: 5/5

   "Heel afwisselend. Prima accomodatie en locaal goed geregeld."

  • Groenland (askja)
   Review van 28 april 2016
   SCORE: 5/5

   "Super reis, goed hotel, prima begeleiding, prachtige excursies, goede hulp bij nieuwe terugvlucht."

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Sfeer proeven
Impression
Employee
Igaliku het zuiden
Impression
Employee
Bier uit Nuuk
Impression
Employee
Lokale markt
Impression

Afbeeldingen (1/8)

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wel vragen wij u om u vooraf in te schrijven.

zondag 7 okt
Locatie: Arnhem
Informatiedag Groenland

Aanmelden

zondag 25 nov
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Groenland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.