Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Rondreis Groenland

Groenland is een reusachtig en magistraal mooi eiland. Grotendeels bedekt met een kilometers dikke ijskap en alleen een deel van de kuststrook is ijsvrij. Kortom: een reis naar Groenland is de ervaring van je leven. 

Wandelaars trekken best naar het zuiden van Groenland, al is het landschap over het hele eiland ruw, ongenaakbaar en indrukwekkend. Ijsbergen ziet u er overal, maar vooral het gebied rond de Diskobaai in het westen staat bekend als dé ijsregio van Groenland.

Reizen door Groenland is belevenis op zich. Er zijn nauwelijks wegen, alleen in de steden en dorpen zijn straten aangelegd. Nuuk is de hoofdstad en ook de enige stad waar enkele stoplichten staan. Een huurauto biedt dus geen mogelijkheden want al het vervoer gaat per boot, vliegtuig en helikopter. Dat maakt een reis naar Groenland meteen ook zo uniek en laat u toe het eiland te ontdekken vanuit - letterlijk - verschillende perspectieven.

Een reis naar Groenland wordt vaak gecombineerd met IJsland of met een vertrek vanuit Denemarken.

Askja Reizen 
Als echte Groenland-expert hebben wij een groot aanbod aan individuele reizen en scheepsreizen naar Groenland. Wilt u zelf uw reis naar Groenland samenstellen, een specifieke excursie in uw reis opnemen of een van onze bestaande reizen laten aanpassen of uitbreiden, laat het ons dan weten. Een van onze experts maakt graag een voorstel op maat. Zij hebben Groenland bezocht en stellen op basis van uw wensen de beste reisroute samen.

Onze rondreizen in Groenland

Ter inspiratie hebben we 13 rondreizen Groenland voor u. Liever zélf uw reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

16 Nov 2023 - Groenland

Groenland, het einde van de wereld

Groenland, het klonk voor mij een beetje als het einde van d Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Bestel onze brochure

Thuis op uw gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Tessa Koops

Reisexpert

Liever echt maatwerk?

Al onze reizen zijn op maat te maken. En dan bedoelen we ook écht op maat. Laat ons dus door middel van dit formulier uw wensen weten en we gaan zo snel mogelijk voor u aan de slag.

Ik heb liever maatwerk
 • Askja review
  Review van 06-09-2023
  "Geweldige reis. Gevarieerd en mooie combinatie van locaties. Echt een droomreis. "
 • Askja review
  Review van 05-10-2022
  "Zoals ik gewend ben van Askja reizen voldeed de reis en de faciliteiten aan mijn verwachtingen. Alles was goed geregeld en van goede kwaliteit. "
 • Askja review
  Review van 19-08-2022
  "Prachtige reis voor mensen die van de natuur en vergezichten houden"
 • Askja review
  Review van 17-02-2020
  "Reis groenland zeer interessant "
 • Askja review
  Review van 16-10-2019
  "Wij deden vorig jaar ook Spitsbergen en zagen we veel Pooldieren (o.a. Ijsberen). Op de Groenland-reis zagen we nauwelijks dieren. Op onze vraag daarover aan een gids van Oceanwide Expeditions, antwoordde die dat de Groenland-reis inderdaad geen ""dierenreis"" is. Meer alleen een ""landschapsreis"". Ook het bezoek aan het Inuit dorpje Ittoqqotormit viel wat tegen. Het was toevallig zondag en het leek wel uitgestorven... "
 • Askja review
  Review van 07-10-2019
  "Groenland overtrof onze verwachtingen! De reis was prima geregeld met mooie excursies en leuke en kundige begeleiding. Afwisselend bijzonder simpele accommodatie, maar ook luxe accommodatie op schitterende plekken. "
 • Askja review
  Review van 30-08-2019
  "Een afwisselende reis met wandelingen, een tocht naar de ijskap waarbij onderweg diverse dieren kunnen worden gespot, tocht langs gletsjers, ijsbergen en walvissen. Van wat grotere nederzetting via een klein dorp tot aan een afgelegen lodge. Een zeer complete en indrukwekkende reis."
 • Askja review
  Review van 29-08-2019
  "Groenland is een hele mooie bestemming en er komen (gelukkig) nog weinig toeristen. Er is genoeg te doen in Ilulissat, de wandeling naar de ijskap bij Eqi lodge is absoluut de moeite waard, Disko eiland is heerlijk rustig, alleen Asiaat voegt weinig toe. De hotels waren goed en ook het vervoer met de boot was prima."
 • Askja review
  Review van 30-07-2019
  "Schitterend land, wat nog weinig toerisme kent. "
 • Askja review
  Review van 20-07-2019
  "Bijzondere reis met een paar kanttekeningen( zie eerdere opmerkingen) Als ik nu mensen adviseer... indien jong... 1 nacht eqi lodge... ( daar de verschillen in accomodatie iets beter aangeven) niet alle excursies ( aantal kan je bijna beter zelf doen... wandelingen) assiaat uit programma. "
Igaliku, Zuid-Groenland
Nuuk
Disko eiland, West-Groenland
Tasiilaq, Oost-Groenland
Rodebay

Dingen

die je gedaan moet hebben

17 Apr 2020 - Groenland

Nu dromen, straks reizen

Zit je dan, aan je keukentafel. Met je lenteklaar-gemaakte t Lees verder

02 Sep 2019 - Groenland

Droomreis door de Disko Baai

Al jaren stond Groenland hoog op mijn wensenlijst met landen Lees verder

15 Mei 2019 - Groenland en IJsland

De mooiste fjorden van onze bestemmingen

Als je denkt aan fjorden, dan denk je al snel aan Noorwegen. Lees verder

05 Okt 2017 - Groenland

De Arctische wildernis van Groenland

Vanuit IJsland naar Groenland Eindelijk is het dan zo ver, Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.