Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

17 April 2020 - Groenland

Nu dromen, straks reizen

Terug
Portret Jesse ten Hoor
Jesse ten Hoor

Weet veel over: Noord-Amerika, IJsland en het oostelijke puntje van de Zuidwest-Veluwe

Zit je dan, aan je keukentafel. Met je lenteklaar-gemaakte tuin. In eerste instantie leek ’t fantastisch, dat thuiswerken. Geen files, geen rijen bij het koffiezetapparaat, niks van dat alles. Laptopje openklappen en hoppa, aan het werk. Tussendoor even een boterhammetje smeren, met een schuin oog naar het journaal kijken, de kinderen wat meer zien; dat thuiswerken had alléén maar voordelen. Heerlijk.

En toen was er het C-woord. Kwamen de muren ineens wel heel erg op je af. En bleken diezelfde bloedjes van kinderen ineens je reinste thuiswerkterroristen. “Blijf maar van dat knopje af, lieverd, anders is papa zo zijn werk kwijt. Dus doe m…” Flits. Laptop uit. Dag Word-document.

Nederland snakt naar vrijheid. Is z’n achtertuin nu wel zat. En als iets die vrijheid belichaamt, is het wel het ontdekken van nieuwe werelden. Reizen ís vrijheid. Kennismaken met andere culturen, ons verbazen over moeder natuur. Het verbreedt je blik, in zoveel opzichten.

Des te beklemmender is het dat dat er nu gewoon even niet inzit. Maar de gezondheid van ons allemaal gaat nu even voor. Dat betekent offers brengen, maar dat hebben we er graag voor over. En hoe mooi is het om te zien dat deze crisis, ondanks alle ellende, ook een hoop goeds met zich meebrengt? De mens blijkt ongekend creatief. Empatischer dan we misschien dachten. Churchill zei het al: “Never waste a good crisis”.

Dat neemt niet weg dat het voor sommigen van ons toch wel een beetje begint te kriebelen. Die lenteklaar-gemaakte tuin haalt het toch niet helemaal bij de oneindige vlakten van IJsland. Of eigenlijk helemaal niet. En we weten niet hoe het met jou zit, maar bij ons wakkert dat een ongelofelijke reislust aan. Wat zouden we nu graag heel even het geluid van die hijgende husky’s horen. Of die kronkelende bergweg afrijden die zo uit de folder lijkt te komen. We willen er op uit. De natuur in.

Het mooie is: er komt een tijd dat het weer kan. Dat de talkshows weer over het nieuws van alledag gaan. Dat we de ‘curves’ niet meer hoeven te ‘flattenen’. En dat we niet samen met drieduizendmiljoen andere Nederlanders het lokale park in hoeven om in ieder geval nog een béétje frisse lucht te krijgen.

Zet dat kroost dus even achter de tv, klap die laptop open en raak geïnspireerd. Droom weg bij de ruigste natuur die je je kunt voorstellen. Bij het imposante Noorwegen. Of het uitgestrekte Groenland. Júist nu. Want deze tijd maakt ons één ding pijnlijk duidelijk: het leven is te kort om thuis te blijven.

Reisexpert

Er gaat wat mij betreft niets boven een dag skiën met ‘kaiserwetter’. Hoewel je me voor een roadtrip door Amerika/Canada ook wel wakker kunt maken. Verder mag ik graag een potje door de blubber rijden met m’n mountainbike en heb ik een kat, genaamd Piccolinie, vernoemd naar een klein, tamelijk smakeloos diepvriespizzaatje.

Weet veel over: Noord-Amerika, IJsland en het oostelijke puntje van de Zuidwest-Veluwe

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

18 Feb 2016 - Spitsbergen, IJsland, Nieuw-Zeeland, Australië, Gr

De meest eenzame plekken ter wereld

“De wereld van Askja is niet heel groot, wij kennen on Lees verder

17 Sep 2019 - Lapland

Waarom met Askja naar Lapland?

Op vakantie naar Lapland, al jaren op je bucketlist en nu ga Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.