Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Gletsjers, ijsbergen en walvissen

  • • Bezoek aan de Groenlandse ijskap
  • • Lokale gidsen in Kangerlussuaq en Ilulissat
  • • Boottocht naar Eqi gletsjer en in het ijsfjord
  • • 6 excursies inclusief
Duur 8 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 3.885

Een reis vol hoogtepunten in West-Groenland

Een geweldige reis naar de meest spectaculaire plekken van West-Groenland. Wil je gigantische ijsbergen zien en heb je altijd al op de ijskap van Groenland willen staan? Dan is dit je reis. Je begint in Kangerlussuaq, waar je naar de rand van de immense Groenlandse ijskap wandelt. Tijdens de vlucht naar Ilulissat krijg je een voorproefje van wat je de komende dagen te wachten staat. Je vliegt over een verbluffend landschap en als je Ilulissat nadert heb je uitzicht over een zee vol ijsbergen. Er zijn verschillende excursies voor je geregeld, waaronder een boottocht naar de Eqi-gletsjer (toch echt wel één van de mooiste plekken in Groenland) en een midzomernachtcruise in het ijsfjord (het blijft licht).
Wil je de reis nog specialer maken, dan kun je ook overnachten in een huisje van de Eqi Glacier Lodge, met uitzicht op de gletsjer. Je vaart dan de volgende dag terug naar Ilulissat. Zie ook de praktische reisinformatie

Dit is een unieke kans om te ervaren hoe het leven in het noordpoolgebied bijna volledig op de voorwaarden van de natuur wordt geleefd. Vlak na aankomst in Kangerlussuaq reis je naar de Groenlandse ijskap door een ruig toendra-landschap, waar wilde muskusossen en rendieren rondlopen. Een indrukwekkend begin van je Groenland reis. De meeste dagen breng je noordelijker door en is jouw uitvalsbasis Ilulissat. Dit ligt ver voorbij de poolcirkel en is ook het grootste hondenslededistrict in Groenland. Tijdens je verblijf in de stad zul je de meer dan 2.500 honden zien en horen terwijl ze zich in de zomer ontspannen en misschien een paar keer per dag allemaal tegelijk janken. In Kangerlussuaq en Ilulissat staan lokale gidsen klaar om je te verwelkomen en je kennis te laten maken met West-Groenland o.a. met een begeleidde wandeling. Je maakt een hele dag een tocht per boot naar de Eqi gletsjer en één avond vaar je in het ijsfjord tussen de ijsbergen in het licht van midzomernachtzon. Een walvisexcursie maakt je reis compleet.  

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht vanuit Kopenhagen naar Kangerlussuaq en toendra safari naar de ijskap: Met Air Greenland vlieg je in circa vier uur van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Je voelt gelijk dat je in een hele andere wereld terecht gekomen bent. Een lokale gids wacht je op en helpt met inchecken in Hotel Kangerlussuaq. Het hotel ligt praktisch naast de luchthaven. Van de gids ontvang je ook praktische tips over de omgeving en de excursies. In de middag maak je een excursie naar de ijskap. Met een krachtige 4WD voertuig kom je uiteindelijk in een fantastisch morenen landschap terecht. Aan het einde van de weg stap je uit en wandel je naar de ijskap. Je hebt alle tijd om te fotograferen en te genieten van het uitzicht, voordat er weer terug gereden wordt. Goede kans trouwens dat je rendieren en muskusossen ziet onderweg. 
Dag 2 - Vlucht naar Ilulissat, stadswandeling met gids en welkom diner: De volgende bestemming op deze reis is Ilulissat. Wegen tussen de nederzettingen zijn er niet, dus je vliegt er naar toe, in ongeveer 45 minuten. Tijdens de vlucht heb je geweldig zicht op het ijzige landschap. Ilulissat is de derde plaats van Groenland met circa 4.500 inwoners en 2.500 sledehonden. De ligging is weergaloos: je begrijpt direct waarom deze plaats 'stad van de ijsbergen' heet. Op maar weinig plaatsen ter wereld zijn ze zo reusachtig en talrijk. We checken in bij hotel Arctic, dat fraai aan het ijsfjord ligt. Er is een welkom door de lokale gids en in de middag maak je een begeleide stadswandeling. De gids zal vertellen over de cultuur, het dagelijks leven en de geschiedenis van Ilulissat en West-Groenland.Deze eerste avond in Ilulissat wordt er in het restaurant van Hotel Arctic een welkom diner geserveerd.
Dag 3 - Wandeling Sermermiut vallei naar het ijsfjord en midzomernacht cruise in het ijsfjord: Deze dag staat in het teken van het beroemde ijsfjord. In de ochtend staat een wandeling naar de Sermermiut vallei op het programma. Je wandelt naar Sermermiut, waar je overblijfselen van een jachtnederzetting van de Inuit vindt.  Wat verder in de vallei krijg je uitzicht op de indrukwekkende ijsbergen van het IJsfjord, dat op de Unesco wereld erfgoedlijst staat. Heen en terug neemt de wandeling ongeveer 2 uur in beslag.In de avond ga je aan boord van een boot, voor een tocht die één van de hoogtepunten van je reis naar Groenland zal zijn. Tijdens de midzomernachtzon zie je de geweldige lichtval op de ijsbergen en rond middernacht kleuren ze roze en oranje. Je maakt een cruise door het fjord en je kunt de immense ijsbergen, soms wel 100 meter hoog, van dichtbij bewonderen.
Dag 4 - Walvissafari: Trek je warme kleren aan en maak je klaar voor de walvisexcursie. Er zijn vijftien soorten die zich regelmatig laten zien en in de zomer heb je goede kans om de bultrug, dwergvinvis en de gewone vinvis in de Diskobaai te spotten. Er wordt gevaren met kleine snelle boten, zodat we afstanden kunnen afleggen, op zoek naar de, via radiocontact met de vissers en de jagers, gelokaliseerde walvissen. De bultrug, met zijn karakteristieke vin, zien we het vaakst. Je maakt een cruise van 3,5 uur en natuurlijk probeer je de ultieme foto van die karakteristieke walvisstaart te maken, met op de achtergrond een ijsberg! Hoe dan ook een magische dag.
  • Muskusos bij Kangerlussuaq, West-Groenland
  • Ilulissat IJsfjord
  • Bultrug Walvis

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Tip

Maak je reis extra bijzonder met een overnachting in de Eqi Lodge:
Tijdens de boottocht op dag 5 stap je uit voor een verblijf in een huisje van Glacier Lodge Eqi, met uitzicht op de gletsjer. De volgende dag kun je deelnemen aan  een wandeling naar de gletsjer. De meerprijs is € 395 per persoon in een 2-persoons comfort huisje met douche en toilet, inclusief diner, ontbijt en lunch in restaurant Victor. Hou er rekening mee dat je midden in de wildernis verblijft, al is de lodge van de nodige gemakken voorzien.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq, Kangerlussuaq-Ilulissat en Ilulissat-Kopenhagen inclusief 20 kg ruimbagage
• luchthavenbelasting
• transfers
• 1 nacht in hotel Kangerlussuaq en 6 nachten in hotel Arctic in Ilulissat in 2-pers.kamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
• 1 diner in Ilulissat
• Kangerlussuaq: excursie naar de ijskap Point 660 (5 uur)
• Ilulissat 5 excursies: 
     wandeling in Ilulissat (2 uur)  
     wandeling Sermermiut en ijsfjord (2 uur)
     middernachtzon boottocht ijsfjord (2½ uur)
     dagcruise naar de Eqi Glacier (6-12 uur)
     walvisexcursie in Ilulissat (3½ uur)
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Kopenhagen  v.v.
• luchthavenbelasting
• persoonlijke uitgaven
• overige maaltijden
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.