Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Gletsjers, ijsbergen en walvissen

  • • Naar de eqi gletsjer
  • • 6 excursies inclusief
  • • Inclusief binnenlandse vlucht
  • • Overnachting in ilimanaq lodge
Duur 8 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 4.395

Een reis vol hoogtepunten in West-Groenland

Altijd al op de ijskap van Groenland willen wandelen? In Kangerlussuaq, waar deze vakantie in Groenland begint, ga je ernaar toe en maak je een wandeling naar de rand van de Groenlandse ijskap. De rit ernaartoe loopt door het gebied waar muskusossen leven, dus er bestaat een grote kans dat je deze reuzen van de arctische toendra gaat zien. Vervolgens vlieg je naar Ilulissat, de stad van de ijsbergen in West-Groenland. Hier staan verschillende excursies op het programma. Je maakt onder andere een boottocht naar de Eqi-gletsjer, een midzomernachtcruise in het ijsfjord en een walvisexcursie met grote kans om de bultrugwalvis te spotten. Hoogtepunt van deze reis is de overnachting in de unieke Ilumanaq Lodge, gelegen aan de 'walvis snelweg', ten zuiden van het Groenlandse IJsfjord.

De ijswand van tientallen meters hoog die bij Kangerlussuaq uit het landschap oprijst is je eerste kennismaking tijdens deze Groenland reis. Bij Ilulissat ga je naar de Eqi-gletsjer, een zeer actieve gletsjer waar regelmatig grote ijsbergen afkalven. Het donderende geluid dat hiervan het gevolg is, zul je niet snel vergeten. De dagen in Illulissat in West-Groenland zijn gevuld met varen door het ijsfjord, een walvisexcursie en een wandeling door de vallei van Sermermiut. Ook verblijf je een nacht in de Ilimanaq Lodge, een luxe lodge in een kleine nederzetting met maar 53 inwoners. Kortom een reis vol hoogtepunten in het westen van Groenland!

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht vanuit Kopenhagen naar Kangerlussuaq en toendra safari naar de ijskap: Je begint deze Groenland vakantie met een vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Het eerste hotel ligt in het luchthavengebouw en je loopt vanuit de terminal zo naar de receptie. In de middag wordt je opgehaald met een 4WD truck en je maakt een tocht door het toendra landschap en door de arctische wildernis naar de inlandse ijskap van Groenland. Met een beetje geluk ga je onderweg de muskusossen zien. Aan het einde van de weg maken we een hike naar de ijskap. 
Dag 2 - Vlucht van Kangerlussuaq naar Ilulissat en stadswandeling met gids: Vandaag gaat de rondreis Groenland verder met een vlucht naar Ilulissat, de stad van de ijsbergen. Na aankomst is er een transfer naar het hotel. In de middag ga je met een gids een begeleide stadswandeling maken. De gids zal veel vertellen over de cultuur, het dagelijks leven en de geschiedenis van Ilulissat in West-Groenland. 
Dag 3 - Wandeling Sermermiut vallei naar het ijsfjord en midzomernacht cruise in het ijsfjord: Een dag in het teken van het beroemde ijsfjord. In de ochtend ga je de beroemde wandeling naar de Sermermiut nederzetting maken. Per bus rijden we zover mogelijk en tot de weg stopt. Daarna maak je een prachtige wandeling langs het door UNESCO erkende Ilulissat ijsfjord naar Sermermiut. Hier heeft men sporen gevonden van oude Inuit culturen. Sermermiut is een vruchtbare vallei met honderden bloemen en je wordt beloond met een indrukwekkend uitzicht op de ijsbergen. Heen en terug neemt de wandeling ca. 3 uur in beslag en is prima te doen, je loopt namelijk over een houten pad. De bootocht in de avond zal één van de hoogtepunten van je reis naar Groenland worden. De midzomernachtzon zorgt voor een geweldige lichtval op de ijsbergen en rond middernacht kleuren ze roze en oranje. Je maakt een cruise door het fjord en je kunt de immense ijsbergen, van soms wel 100 meter hoog van heel dichtbij kunnen bewonderen.
Dag 4 - Walvissafari: In de zomer komen vele walvissen naar Disko baai. De (dwerg-)vinvis en de bultrugwalvis zal je bijna zeker wel gaan zien.Je maakt een cruise van vier uur en natuurlijk ga je proberen de ultieme foto van die karakteriekstieke staart van de bultrugwalsvis te maken, met als achtergrond een ijsberg! Weer een echt hoogtepunt van je vakantie naar Groenland.
  • Ilulissat IJsfjord

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrekdata: (vanaf Kopenhagen) 14 juni t/m 16 augustus, elke maandag

Je kunt in hotel Arctic kiezen voor een superior kamer met uitzicht over het ijsfjord. De extra kosten hiervoor zijn € 325 in een 1-persoonskamer en € 195 per persoon in een 2-persoonskamer.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq, Kangerlussuaq-Ilulissat en Ilulissat-Kopenhagen inclusief 20 kg ruimbagage
• luchthavenbelasting
• transfers
• 1 nacht in hotel Kangerlussuaq en 5 nachten in hotel Icefiord in Ilulissat in 2-pers.kamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
• 1 nacht in een huisje in de Ilimanaq Lodge op basis van volpension
• alle genoemde excursies
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Kopenhagen  v.v.
• luchthavenbelasting
• persoonlijke uitgaven
• overige maaltijden
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.