Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Reizen Antarctica

Een reis naar Antarctica is koud, mysterieus en machtig mooi. Door naar dit witte continent te reizen kom je terecht in een unieke omgeving vol indrukwekkende ijsbergen, gletsjers en besneeuwde bergketens.

Ontdek Antarctica
Een cruise naar Antarctica is een droom voor elke natuurfotograaf. Pinguïns, walvissen, zeehonden en zeevogels verzamelen ieder jaar weer in grote aantallen in de voedselrijke wateren langs de kust. Dat meemaken is een onvergetelijke ervaring. 

De toekomst van Antarctica is van cruciaal belang voor het klimaat en het natuurlijk evenwicht op aarde. Op alle reizen naar Antarctica die wij aanbieden wordt hier veel aandacht aan besteed. De schepen waarmee we varen voldoen aan strenge milieueisen en bij aankomst houden we ons aan een aantal belangrijk regels ter bescherming van de fauna en flora. Antarctica is uniek en ongerept. Dat moet zo blijven.

Een reis naar Antarctica is gemakkelijk combineerbaar met een rondreis door Argentinië of een bezoek aan de Falklandeilanden of South Georgia. Wilt u vooraf of aansluitend op uw cruise een rondreis door Chili en Argentinië maken, of een extra excursie in uw reis opnemen, laat u dan inspireren door een van onze bestaande reizen of laat ons weten waar u naar op zoek bent. Wij stellen graag een op maat gemaakte reis voor u samen.

Askja Reizen 
Als echte Antarctica-expert hebben wij een groot aanbod aan individuele reizen en scheepsreizen naar Antarctica. Wilt u zelf uw reis naar Antarctica samenstellen, een specifieke excursie in uw reis opnemen of een van onze bestaande reizen laten aanpassen of uitbreiden, laat het ons dan weten. Een van onze experts maakt graag een voorstel op maat. Zij hebben Antarctica bezocht en stellen op basis van uw wensen de beste reisroute samen.

Onze reizen in Antarctica

We hebben 7 reizen voor u. Reizen waar de natuur altijd centraal staat. Stuk voor stuk uniek, dus.

20 Apr 2017 - Antarctica

Over pinguïns, ijsbergen en metershoge golven

Een stukje schrijven over mijn ervaringen op Antarctica? Nat Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Bestel onze brochure

Thuis op uw gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Astrid Westers

Reisexpert

Heb je nog vragen?

Stel ze dan gerust. We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat je benieuwd bent hoe koud het nou precies kan worden op Antarctica. Of wat er voor maaltijden worden geserveerd op onze scheepsreizen.

Ik wil mailen
 • Askja review
  Review van 14-02-2024
  "Mooie rondreis met uitstekende boot"
 • Askja review
  Review van 24-02-2023
  "De reis was geweldig en goed verzorgt!"
 • Askja review
  Review van 10-03-2020
  "de cruise naar Antarctica met de Plancius was zo gaaf.. Begon al met een upgrade , super aardige expeditie leden en met name de expeditie leidster .. Het eten was goed geregeld .. het is toch een hele organisatie om 10 dagen voor alle opvarende alles naar het zin te maken en volgens mij is dat gelukt .. "
 • Askja review
  Review van 16-01-2020
  "Een mooie reis zoals je maar één keer in je leven maakt. Stuk voor stuk geslaagde landingen, prachtige landschappen en leuke ontmoetingen met de lokale fauna."
 • Askja review
  Review van 03-12-2019
  "Base camp Antartica met Oceanwide is een grote aanrader. Klein schip (120 passagiers) en actief Antartica verkennen onder leiding van een expeditieleider die dit al 14 jaar doet met een top team om haar heen. Een must-do als je naar Antartica wilt gaan."
 • Askja review
  Review van 22-04-2019
  "Deze reis is voor mijn onvergetelijk! Een genot om op de Plancius te verblijven, inspirerend wat we te horen en te zien gekregen hebben via de lezingen. De wildlife en het landschap was geweldig. Een aanrader voor wie van natuur houdt."
 • Askja review
  Review van 18-12-2018
  "De reis is zeer goed bevallen en alles verliep volgens plan en weersomstandigheden. Wel hebben wij vastgesteld dat een cruise niet onze manier van reizen is en waarschijnlijk nooit zal worden. Voor ons zaten er in de reis teveel dode momenten, waar de organisatie wel niets kan aan doen. Als je van punt A naar punt B moet varen gaat daar de nodige tijd over."
 • Askja review
  Review van 04-04-2018
  "super ervaring, mag wel wat meer beweging, wandelen."
 • Askja review
  Review van 21-01-2018
  "Falkland Islands, South Georgia & Antarctica is een fantastisch reis! Een van de meest complete en enkel te verwoorden in superlatieven: Zes soorten robben, ontelbare Vogels waaronder Zes soorten pinguïns, Twee soorten walvissen (ongeveer 36 stuks gezien gedurende onze expeditie), immense gletsjers, hoge ijsbergen en ijsdekens.... Indrukwekkend! Deze reis zette ik voet op mijn 7e continent! Een avontuur om nooit te vergeten!"
 • Askja review
  Review van 29-11-2017
  "Niemand kan miljoenen pinguïns op South Georgia iets anders vinden dan FANTASTISCH!"

Dingen

die je gedaan moet hebben

11 Mei 2017 - IJsland, Nieuw-Zeeland, Australië, Alaska, Lapland

Moederdag: De leukste dingen voor vrouwen op onze bestemmingen!

Komende zondag is het zo ver, dan is het weer Moederdag. De Lees verder

03 Jun 2016 - Spitsbergen en Antarctica

Over doorgezaagde schepen en helikopterplatforms

Bootreizen worden de laatste jaren steeds populairder. Ook A Lees verder

14 Apr 2016 - Oost-Canada, IJsland, Nieuw-Zeeland, Australië, Al

De beste Askja plekken om walvissen te spotten

Het is iets wat je tenminste één keer in je le Lees verder

10 Apr 2024 - Lapland

Lapland in maart: de beste reistijd volgens de Finnen

Eind maart vertrokken we met drie Askja-collega’s (Mon Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.