Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Antarctica
Het vergeten continent

Terug
Kies een pagina:

Mysterieus en overweldigend, koud en schitterend: Antarctica is uniek. Bezaaid met imposante ijsbergen, indrukwekkende gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens laat het landschap zich met niets vergelijken.

Op Antarctica hebben nooit permanent mensen gewoond, maar er wonen tegenwoordig wel wetenschappers. In de Antarctische zomer zijn dat er 5.000 en daarvan blijven er ongeveer 1.000 overwinteren. Antarctica is van niemand en er is dus niet één land dat er de wet voorschrijft. De gemiddelde oppervlakte van Antarctica is ruim 14 miljoen km² en dat is ongeveer 450 keer zo groot als Nederland. Door het groeiend pakijs neemt haar oppervlakte in de winter toe tot grofweg 20 miljoen km². Het grootste deel is door een dikke ijskap bedekt en minder dan 1% van de oppervlakte is soms ijsvrij.

Antarctica heeft een bijzonder klimaat en is het droogste en koudste continent op aarde en is omgeven door een grillige oceaan. De centrale hoogvlakte is een woestijn met temperaturen tussen de min 50 en 60 graden Celsius. De lagere kustgebieden zijn veel minder koud.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.