Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Antarctica
Gezondheid op reis

Terug
Kies een pagina:

Antarctica is een schoon en ziektevrij continent. De medische voorzieningen zijn echter beperkt tot de een arts die op het schip meereist. De grootste gezondheidsrisico’s van Antarctica zijn onderkoeling, blootstelling aan zon en uitdroging. Kleedt u daarom warm aan, gebruik een zonnebrandcrème van minimaal factor 15 en drink voldoende. 
Vaccinaties zijn niet verplicht. Indien u medicijnen gebruikt, neem deze mee in de originele verpakking voorzien van een duidelijk etiket. Heeft u spuiten en naalden die mee moeten op reis, zorg dan dat u een brief bij u heeft van uw arts waarin de noodzaak hiervan voor u wordt uitgelegd.

Medische verklaring
Vooraf dient u een medische verklaring in te vullen. Een reisverzekering die medische kosten en voortijdige terugkeer dekt is verplicht.
Tijdens de oversteek naar Antarctica kan de zee onrustig zijn, waardoor u last kunt hebben van zeeziekte. De meeste opvarenden zijn na een paar dagen gewend aan de bewegingen. Voldoende eten en slapen en uitgerust aan de reis beginnen zijn de beste middelen om zeeziekte te voorkomen. Mocht u toch bang zijn last te krijgen, dan kunt u tabletten tegen zeeziekte meenemen. Daarnaast zijn er speciale pleisters voor achter de oren (scopoderm). Vraag bij uw huisarts of apotheek om advies. Eenmaal in Antarctische wateren is de zee rustig en zal vrijwel niemand last hebben van zeeziekte.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.