Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 8 Dagen

Gletsjers, ijsbergen en walvissen

Terug Bekijk samenvatting

Een geweldige reis naar de meest spectaculaire plekken van West-Groenland. Wil je gigantische ijsbergen zien en heb je altijd al op de ijskap van Groenland willen staan? Dan is dit je reis. Je begint in Kangerlussuaq, waar je naar de rand van de immense Groenlandse ijskap wandelt. Tijdens de vlucht naar Ilulissat krijg je een voorproefje van wat je de komende dagen te wachten staat. Je vliegt over een verbluffend landschap en als je Ilulissat nadert heb je uitzicht over een zee vol ijsbergen. Er zijn verschillende excursies voor je geregeld, waaronder een boottocht naar de Eqi-gletsjer (toch echt wel één van de mooiste plekken in Groenland) en een midzomernachtcruise in het ijsfjord (het blijft licht).Wil je de reis nog specialer maken, dan kun je ook overnachten in een huisje van de Eqi Glacier Lodge, met uitzicht op de gletsjer. Je vaart dan de volgende dag terug naar Ilulissat. Zie ook de praktische reisinformatie. 

Dag 1

Accommodatie: Hotel Kangerlussuaq, 2-persoonskamer met douche en toilet

Vlucht vanuit Kopenhagen naar Kangerlussuaq en toendra safari naar de ijskap

Met Air Greenland vlieg je in circa vier uur van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Je voelt gelijk dat je in een hele andere wereld terecht gekomen bent. Een lokale gids wacht je op en helpt met inchecken in Hotel Kangerlussuaq. Het hotel ligt praktisch naast de luchthaven. Van de gids ontvang je ook praktische tips over de omgeving en de excursies. In de middag maak je een excursie naar de ijskap. Met een krachtige 4WD voertuig kom je uiteindelijk in een fantastisch morenen landschap terecht. Aan het einde van de weg stap je uit en wandel je naar de ijskap. Je hebt alle tijd om te fotograferen en te genieten van het uitzicht, voordat er weer terug gereden wordt. Goede kans trouwens dat je rendieren en muskusossen ziet onderweg. 

Dag 2

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-persoonskamer met douche en toilet

Vlucht naar Ilulissat, stadswandeling met gids en welkom diner

De volgende bestemming op deze reis is Ilulissat. Wegen tussen de nederzettingen zijn er niet, dus je vliegt er naar toe, in ongeveer 45 minuten. Tijdens de vlucht heb je geweldig zicht op het ijzige landschap. Ilulissat is de derde plaats van Groenland met circa 4.500 inwoners en 2.500 sledehonden. De ligging is weergaloos: je begrijpt direct waarom deze plaats 'stad van de ijsbergen' heet. Op maar weinig plaatsen ter wereld zijn ze zo reusachtig en talrijk. We checken in bij hotel Arctic, dat fraai aan het ijsfjord ligt. Er is een welkom door de lokale gids en in de middag maak je een begeleide stadswandeling. De gids zal vertellen over de cultuur, het dagelijks leven en de geschiedenis van Ilulissat en West-Groenland.
Deze eerste avond in Ilulissat wordt er in het restaurant van Hotel Arctic een welkom diner geserveerd.

Dag 3

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-persoonskamer met douche en toilet

Wandeling Sermermiut vallei naar het ijsfjord en midzomernacht cruise in het ijsfjord

Deze dag staat in het teken van het beroemde ijsfjord. In de ochtend staat een wandeling naar de Sermermiut vallei op het programma. Je wandelt naar Sermermiut, waar je overblijfselen van een jachtnederzetting van de Inuit vindt.  Wat verder in de vallei krijg je uitzicht op de indrukwekkende ijsbergen van het IJsfjord, dat op de Unesco wereld erfgoedlijst staat. Heen en terug neemt de wandeling ongeveer 2 uur in beslag.
In de avond ga je aan boord van een boot, voor een tocht die één van de hoogtepunten van je reis naar Groenland zal zijn. Tijdens de midzomernachtzon zie je de geweldige lichtval op de ijsbergen en rond middernacht kleuren ze roze en oranje. Je maakt een cruise door het fjord en je kunt de immense ijsbergen, soms wel 100 meter hoog, van dichtbij bewonderen.

Dag 4

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-persoonskamer met douche en toilet

Walvissafari

Trek je warme kleren aan en maak je klaar voor de walvisexcursie. Er zijn vijftien soorten die zich regelmatig laten zien en in de zomer heb je goede kans om de bultrug, dwergvinvis en de gewone vinvis in de Diskobaai te spotten. Er wordt gevaren met kleine snelle boten, zodat we afstanden kunnen afleggen, op zoek naar de, via radiocontact met de vissers en de jagers, gelokaliseerde walvissen. De bultrug, met zijn karakteristieke vin, zien we het vaakst. Je maakt een cruise van 3,5 uur en natuurlijk probeer je de ultieme foto van die karakteristieke walvisstaart te maken, met op de achtergrond een ijsberg! Hoe dan ook een magische dag.

Dag 5

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-persoonskamer met douche en toilet

Dagtocht naar de Eqi gletsjer, optioneel overnachting Eqi Glacier Lodge

Vandaag bezoek je een van de meest bijzondere plekken van Groenland. Per boot varen we ongeveer 80 kilometer langs de kust, onderweg passeren we enkele afgelegen nederzettingen. Met een beetje geluk zie je vandaag ook weer zeehonden en walvissen zwemmen. Je passeert de zeestraat van Ataa, die omgeven wordt door steile bergen en watervallen, een uitgelezen plek om zeevogels te spotten. Afhankelijk van weer, wind en boot duurt de tocht tussen de twee tot vijf uur. We varen in moderne boten, die veilig zijn om in met ijs gevuld water te varen. Eenmaal bij de Eqi gletsjer zie je de indrukwekkende muur van ijs, die zo'n 250 meter hoog en vijf kilometer breed is. We liggen ongeveer twee uur stil op het water en onder het genot van een lunch aan boord is het geduldig wachten tot er -hopelijk- grote stukken ijs van de geltsjer afbreken. Het geluid dat de Eqi maakt wanneer hij opschuift en beweegt is zo intens dat het ongetwijfeld nog lang nagalmt in je hoofd. Er wordt vervolgens bij Port Victor aangelegd, bij Glacier Lodge Eqi. Sommige mensen stappen uit, anderen stappen in en dan keren we terug naar Ilulissat.

Maak je reis extra bijzonder met een overnachting in de Eqi Lodge. Tijdens de boottocht op dag 5 stap je uit voor een verblijf in een huisje van Glacier Lodge Eqi en op dag 6 vaar je terug naar Ilulissat. 

Dag 6-7

Accommodatie: Hotel Arctic, 2-persoonskamer met douche en toilet

Vrije dag Ilulissat

Er zijn nog twee dagen over om Ilulissat en het IJsfjord op eigen houtje te bekijken. Wandel op je gemak rond en proef de sfeer. Dit is Groenland en de traditionele leefwijze van de Inuit gaat hier hand in hand met de westerse cultuur. We raden aan om het oude deel van de stad, de haven en de visafslag te bezoeken. Neem zeker ook een kijkje in de supermarkt om te zien wat er verkocht wordt. Er is ook een kerk, het museum en het in 2021 nieuw geopende Icefjord Center. 
Je kunt zelf nog een keer naar het IJsfjord wandelen en uren genieten van het uitzicht. Een houten vlonderpad brengt je tot dicht bij de ijsbergen. Zo heb je de tijd om al het moois van deze reis tot je door te laten dringen.  

Dag 8

Vlucht van Ilulissat naar Kopenhagen

Na een fantastische week komt er een einde aan je Groenland reis. In de loop van de dag wordt je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht via Kangerlussuaq naar Kopenhagen. Je komt er in de avond aan. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.