Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Gletsjers, ijsbergen en walvissen

Terug Bekijk samenvatting

Een geweldige reis naar de meest spectaculaire plekken van West Groenland. Wil je gigantische ijsbergen zien en altijd al op de ijskap van Groenland willen staan? Dan is dit je reis. Je begint in Kangerlussuaq, waar je naar de rand van de immense Groenlandse ijskap wandelt. Vaak kom je muskusossen tegen, de reuzen van de arctische toendra. Tijdens de vlucht naar Ilulissat krijg je een voorproefje van wat je de komende dagen te wachten staat. Je vliegt over een verbluffend landschap, bij de kust heb je een schitterend uitzicht over een oceaan vol ijsbergen. In Illulisat hebben we verschillende excursies voor je geregeld:  een boottocht naar de Eqi-gletsjer, een midzomernachtcruise in het ijsfjord (het blijft licht) en naar walvissen speuren op weer een andere boottocht. Maar het hoogtepunt is misschien wel je overnachting in de unieke Ilumanaq Lodge, die pal aan de 'walvis snelweg' ligt, net ten zuiden van het Groenlandse IJsfjord.

Vlucht vanuit Kopenhagen naar Kangerlussuaq en toendra safari naar de ijskap

Met Air Greenland vlieg je in circa vier uur van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Je voelt gelijk dat je in een hele andewereld terecht gekomen bent. Een lokale gids wacht je op en helpt met inchecken in de Polar Lodge. De lodge ligt praktisch naast de luchthaven. Van de gids ontvang je ook praktische tips over de omgeving en de excursies. In de middag ga je op pad richting de ijskap. Met een krachtige 4WD voertuig kom je uiteindelijk in een fantastisch morenen landschap terecht. Aan het einde van de weg stap je uit en wandel je naar de ijskap. Alle tijd om te fotograferen en te genieten van het uitzicht. Goede kans trouwens dat je rendieren en muskusossen ziet. 

Vlucht van Kangerlussuaq naar Ilulissat en stadswandeling met gids

De volgende stop op deze reis is Ilulissat, een 45 minuten vliegen. Wegen tussen de nederzettingen zijn er niet. Tijdens de vlucht heb je geweldig zicht op het ijzige en desolate landschap. Ilulissat is de derde plaats van Groenland, bestaat sinds 1741 en heeft nog geen vijfduizend inwoners. Niet geheel toevallig wordt het de ijsbergenhoofdstad van de wereld genoemd. Op maar weinig plaatsen ter wereld zijn ze zo reusachtig en talrijk. We checken in bij hotel Arctic, dat fraai aan het ijsfjord ligt. In de middag maak je een begeleide stadswandeling maken. De gids zal veel vertellen over de cultuur, het dagelijks leven en de geschiedenis van Ilulissat en West-Groenland.

Wandeling Sermermiut vallei naar het ijsfjord en midzomernacht cruise in het ijsfjord

Deze dag staat in het teken van het beroemde ijsfjord. In de ochtend staat een wandeling naar de Sermermiut vallei op het programma. Met een bus rijden we zover mogelijk en tot de weg stopt. Daarna maak je een prachtige wandeling langs het door UNESCO erkende Ilulissat ijsfjord naar Sermermiut, waar je overblijfselen van een jachtnederzetting van de Inuit vindt.  Sermermiut is een vruchtbare vallei met honderden bloemen en een indrukwekkend uitzicht op de ijsbergen. Heen en terug neemt de wandeling ongeveer 3 uur in beslag, het is prima te doen, je loopt over een houten pad.

De bootocht in de avond zal één van de hoogtepunten van je reis naar Groenland worden. De midzomernachtzon zorgt voor een geweldige lichtval op de ijsbergen en rond middernacht kleuren ze roze en oranje. Je maakt een cruise door het fjord en je kunt de immense ijsbergen, soms wel 100 meter hoog, van dichtbij bewonderen.

Walvissafari

In de zomer komen vele walvissoorten naar Disko baai. De grijze-, dwergvinvis en de bultrug zal je bijna zeker zien. Voor de zeldzame Groenlandse en de narwal heb je wat meer geluk nodig. Je maakt een cruise van vier uur en natuurlijk probeer je de ultieme foto van die karakteristieke walvisstaart te maken, met op de achtergrond een ijsberg! Hoe dan ook en magische dag.

Naar de Eqi gletsjer

Vandaag bezoek je een van de meest bijzondere plekken van Groenland. Met boot varen we langs de kust, onderweg passeren we enkele afgelegen nederzettingen. Met een beetje geluk zie je vandaag ook weer zeehonden en walvissen zwemmen. Je passeert de zeestraat van Ataa, die omgeven wordt door steile bergen en watervallen, een uitgelezen plek om zeevogels te spotten. Afhankelijk van weer, wind en boot duurt de tocht tussen de twee tot vijf uur. Eenmaal bij de Eqi gletsjer zie je de indrukwekkende muur van ijs, die zo'n 250 meter hoog en vijf kilometer breed is. We liggen stil op het water en onder het genot van een lunch aan boord is het geduldig wachten tot er -hopelijk- grote stukken ijs van de geltsjer afbreken. Het geluid dat de Eqi maakt wanneer hij opschuift en beweegt is zo intens dat het ongetwijfeld nog lang nagalmt in je hoofd. 

Dag 6

Accommodatie: Ilimanaq Lodge

Naar de Ilimanaq Lodge

Met de boot reizen we in een uurtje naar Ilimanaq. De nederzetting heeft een sfeervolle lodge. De luxe cabins zijn karakteristiek ingericht, op de benedenverdieping is een gezellige zitklamer en buiten een grote veranda. Op de open vide staan 2 bedden, ook vanuit je bed heb je een geweldig uitzicht. Alle 15 cabins hebben zeezicht en kijken uit op wat men de walvissen snelweg noemt. De rest van de dag ter vrije besteding in deze nederzetting. Er wonen slechts 50 mensen, er is een schooltje voor 10 kinderen en een "supermarkt" voor de lokale bevolking. Kortom, een typisch Groenlands dorp, waar men nog leeft van de jacht en van de visserij. In de omgeving kan je mooie wandelingen maken, het personeel van de lodge wijst je eenvoudig de weg. Overnachting en diner in de lodge.

Terug naar Ilulissat

Vandaag ga je weer terug naar Ilulissat. Je kunt er voor kiezen om de ochtend transfer te nemen van 10  uur en de rest van de dag in Ilulissat besteden. Wil je liever wat langer bij Ilimanaq blijven of nog een excursie maken, dan neem je de boot van 18 uur terug. 

Dag 8

Vlucht van Ilulissat naar Kopenhagen

Na een fantastische week komt er een einde aan je Groenland reis. In de loop van de dag wordt je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Kopenhagen. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe
#}

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.