Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Droomreis in de Diskobaai

  • • Verblijf in de Eqi Lodge met uitzicht op de Eqi gletsjer
  • • Groenlandse ijskap, het IJsfjord en Disko eiland
  • • Vluchten vanaf Kopenhagen
  • • Inclusief veel activiteiten, wandelingen en excursies
Duur 12 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 5.365

Reis naar Ilulissat, Disko eiland en de unieke Eqi Lodge in West-Groenland

Op deze reis door de Diskobaai van West-Groenland krijg je een paar keer het gevoel op plekken te zijn waar nog amper iemand is geweest. Je bezoekt verlaten nederzettingen en verkent Disko eiland, dat pal tegenover Ilulissat ligt. Als je door de Diskobaai vaart zie je ijsbergen en walvissen. Geweldig! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de excursie naar de imposante Eqi gletsjer waar je ook nog eens twee nachten verblijft in de unieke Eqi Lodge vlakbij de gletsjer. 
Bij het hotel in Ilulissat en de Eqi glacier lodge kun je kiezen voor een upgrade. 

Je reis begint in Kangerlussuaq, waar je de immense Groenlandse ijskap bezoekt. Vervolgens vlieg je naar Aasiaat in het westen (vanuit het vliegtuig zie je de ijsbergen in het fjord al liggen), om met de boot door de Disko baai te varen naar Qeqertarsuaq op Disko eiland. Je verblijft twee nachten op het eiland. Dan volgt een uitgebreid bezoek aan Ilulissat, de ijsbergen hoofdstad van de wereld. Je wandelt naar het IJsfjord, maakt opnieuw een boottocht, maar nu rond middernacht, als de horizon roze kleurt. Het wordt immers niet helemaal donker in de zomermaanden, magisch! Een verblijf vlakbij de Eqi gletsjer is misschien wel de kers op de taart. Vanaf je huisje zie je het ijs dat van de enorme ijswand afkalft. Je reist uiteindelijk weer terug naar Ilulissat waar een laatste dag wordt doorgebracht voordat je weer naar Kopenhagen vliegt.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq, excursie naar de ijskap: Vanaf Kopenhagen vlieg je in ruim vier uur rechtstreeks naar Kangerlussuaq. Bij aankomst op de luchthaven op Groenland word je opgewacht door een lokale gids. Je checkt in bij het hotel dat in het luchthavengebouw ligt. De gids zal na het inchecken een informatiebijeenkomst houden over de ins en outs van deze reis. In de middag maak je een excursie van 5 uur naar de ijskap. Met een krachtig 4WD voertuig kom je in een fantastisch morenen landschap terecht. Aan het einde van de weg stap je uit en wandel je naar de ijskap. Je hebt tijd om te fotograferen en te genieten van het uitzicht. Goede kans trouwens dat je rendieren en muskusossen ziet. Je rijdt weer terug en verblijft in Kangerlussuaq.
Dag 2 - Vlucht van Kangerlussuaq naar Aasiaat, walvisexcursie: Je vliegt vandaag van Kangerlussuaq naar Aasiaat, de vlucht duurt ongeveer 40 minuten. Aasiaat ligt helemaal in de zuidpunt van de Diskobaai. Na aankomst wordt je opgehaald bij het vliegveld en naar het hotel aan de haven gebracht. Je maakt een toer door Aasiaat en als je wilt kun je zelf ook nog op zoek gaan naar kunst in de stad, met een special brochure. Er staat ook een walvisexcursie op het programma. De boottocht duurt twee uur, waarbij je geniet van de rust van de zee en de mooie omgeving. Er zijn verschillende soorten walvissen te herkennen, ook de zeldzame Groenlandse. Magisch is het als je plotseling een walvisstaart boven het water uit ziet komen. 
Dag 3 - Per boot naar Disko Eiland, begeleide wandeling: Vanuit Aasiaat steek je per boot de Diskobaai over naar Qeqertarsuaq op Disko eiland. Geologisch gezien wijkt dit eiland sterk af van de rest van Groenland, het heeft machtige basaltbergen. Op de toppen van de bergen ligt de Sermersuaq gletsjer die de westkant van het eiland bedekt. Je verblijft hier twee nachten. Na aankomst en inchecken in het hotel is er een informatiebijeenkomst, zodat je van alles over dit eiland te weten komt. Qeqertarsuaq is de belangrijkste nederzetting op Disko Eiland. De plaats ziet er idyllisch uit met een haven, de typische gekleurde huizen met de bergen aan de ene kant en de kust en zee aan de andere. Tijdens een begeleide wandeling door het dorp wordt er verteld over Qeqertarsuaq en haar geschiedenis. Heb je nog puf over, dan is een korte wandeling naar een uitzichtspunt, net buiten het plaatsje aan te raden. Je kijkt er uit over de Diskobaai. 
Dag 4 - Wandeling naar de basaltrotsen van Kuannit: De morgen kun je naar eigen inzicht besteden en in de middag ga je met een gids opnieuw aan de wandel. Deze keer naar Kuannit, waar basalt kolommen te zien zijn. Heel bijzonder hoe het gesteente zich miljoenen jaren geleden gevormd heeft nadat het magma snel is afgekoeld. De wandeling gaat helemaal langs de kustlijn, zo heb je een wonderschoon uitzicht op de baai met hopelijk de ijsbergen in de verte en mogelijk een walvis die ver onder je in de zee zwemt. De gids vertelt  je graag over de diversiteit van de flora op het eiland.

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Tip

Je kunt kiezen voor een extra bijzonder verblijf:

Superior kamer in Hotel Arctic in Ilulissat
Deze kamer heeft zeezicht en is ruimer dan de standaard kamer. 
Deze upgrade kost voor vijf nachten € 210 per kamer.

Comfort Deluxe huisje bij Glacier Lodge Eqi:
De Comfort Deluxe huisjes bevinden zich allemaal op de voorste rij aan het water. Je hebt een geweldig uitzicht op de fjord en de afkalvende gletsjer door een groot panoramisch raam.
Deze upgrade kost voor twee nachten € 230 per huisje.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq v.v., Kangerlussuaq-Aasiaat en Ilulissat-Kangerlussuaq inclusief 20 kg ruimbagage en luchthavenbelasting 
• 1 nacht in Hotel Kangerlussuaq, 1 nacht in Aasiaat in Hotel Aasiaat SØMA in standaard kamer, 5 nachten in Hotel Arctic in Ilulissat, 2 nachten in Hotel Disko in Qeqertarsuaq in 2-pers.kamer met douche en toilet inclusief ontbijt
• 2 nachten in Glacier Lodge Eqi in een comfort cabin met eigen douche en toilet op basis van volpension
• welkomstdiner bij in hotel Arctic op dag 5
• Kangerlussuaq: excursie naar de ijskap Point 660 (5 uur)
• Aasiaat: begeleide rondwandeling en walvisexcursie (2 uur)
• Disko eiland: begeleide rondwandeling en natuurwandeling
• Ilulissat: begeleide rondwandeling, wandeling Sermermiut vallei ( 2 uur) en midzomernachtcruise (2,5 uur)
• Eqi: begeleide wandeling naar de gletsjer 
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Kopenhagen  v.v. plus overnachtingen in Kopenhagen
• persoonlijke uitgaven
• overige maaltijden 
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies 
• reis- en annuleringsverzekering


Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.