Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Droomreis in de Disko Baai

  • • Verblijf in de eqi lodge met uitzicht op de eqi gletsjer
  • • Incl. veel activiteiten
  • • Incl. vluchten vanaf kopenhagen
Duur 12 Dagen

Soort Individuele reizen

Reis naar Ilulissat, Disko Eiland en de unieke Eqi Lodge in West-Groenland

Op deze reis door de Disko Baai van West-Groenland krijg je een paar keer het gevoel op plekken te komen waar nog amper iemand is geweest. Je bezoekt verlaten nederzettingen en verkent de diversiteit van het Disko Eiland, dat pal tegenover Ilulissat ligt. Als je door de Disko baai vaart zie je ijsbergen en walvissen. Hoogtepunt van de vakantie op Groenland is het verblijf in de unieke Eqi Lodge vlakbij de imposante Eqi gletsjer. 

Je vakantie door Groenland begint in Kangerlussuaq waar je een excursie maakt naar de immense ijskap van Groenland. Vervolgens vlieg je naar Aasiaat in het westen van Groenland, waarna je na een boottocht door de Disko baai aankomt in Qeqertarsuaq op Disko Eiland. Hier verblijf je drie nachten. Je vaart naar Ilulissat gelegen aan het IJsfjord. Vanuit het vliegtuig zie je de ijsbergen in het fjord al liggen. Vanuit Ilulissat maak je een wandeling naar het IJsfjord. Ook maak je een boottocht rond middernacht waarbij de horizon roze kleurt omdat het niet helemaal donker wordt in de zomermaanden, magisch! Per boot word je naar Eqi gebracht voor een bijzonder verblijf nabij de Eqi gletsjer. Vanaf je huisje heb je uitzicht op het afkalvende ijs van de gletsjer! Je reist terug naar Ilulissat waar de laatste dag van deze reis wordt doorgebracht voordat je weer naar Kopenhagen vliegt.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq, excursie naar de ijskap: Vanaf Kopenhagen vlieg je rechtstreeks naar Kangerlussuaq. Vertrek (onder voorbehoud) om 09.00 uur. Bij aankomst op de luchthaven op Groenland word je welkom geheten door de lokale gids. Je checkt in bij het hotel dat in het luchthavengebouw ligt. De gids zal na het inchecken een informatiebijeenkomst houden in het hotel. Vandaag ga je nog een excursie maken naar de indrukwekkend Russell gletsjer. De gletsjer heeft een 30 tot 80 meter hoge muur van ijs grensend aan een rivier. Hoogswaarschijnlijk zie je de ijskap ook al net voordat het vliegtuig landt op de luchthaven van Kangerlussuaq. Tijdens de excursie heb je ook grote kans om muskusossen te zien.  
Dag 2 - Vlucht van Kangerlussuaq naar Aasiaat en per boot naar Disko eiland: Je vliegt vandaag naar Aasiaat. Vandaar steek je per boot de Disko Baai over naar Qeqertarsuaq op Disko eiland. Geologisch gezien wijkt dit eiland af van de rest van Groenland met machtige basaltbergen en hoge bergen. Op de toppen van de bergen ligt de Sermersuaq gletsjer dat de westkant van Disko Eiland bedekt. Je verblijft drie nachten op Disko Eiland.
Dag 3 - Dag op Disko Eiland, begeleide wandeling: Qeqertarsuaq is de belangrijkste plaats op Disko Eiland. De plaats ziet er idilisch uit met de haven, gekleurde huizen en de bergen aan de ene kant en de kust en zee aan de andere kant. Maak een korte wandeling naar een uitzichtspunt waar je ver over de Disko Baai uitkijkt en als je geluk hebt zie je walvissen.  's Morgens is er een begeleide wandeling door het dorp waarbij er meer weer wordt verteld over Qeqertarsuaq en de geschiedenis. 
Dag 4 - Wandeling naar de basaltrotsen van Kuannit: Vandaag ga je een begeleide wandeling maken naar Kuannit op Disko eiland, waar basalt kolommen en hete bronnen te bewonderen zijn. Heel bijzonder hoe het magma zich gevormd heeft doordat het zo snel is afgekoeld. De wandeling gaat geheel langs de kustlijn waar je uitzicht hebt op de ijsbergen en de walvissen die ver onder je in de zee zwemmen. Onderweg vertelt de gids je graag over de diversiteit van de flora op het eiland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.