Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Droomreis in de Disko Baai

  • • Verblijf in de eqi lodge met uitzicht op de eqi gletsjer
  • • Incl. veel activiteiten
  • • Incl. vluchten vanaf kopenhagen
Duur 12 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 4.725

Reis naar Ilulissat en Disko Eiland, incl. overnachtingen in de unieke Eqi Lodge

Deze reis door de Diski Baai in het westen van Groenland is echt een droomreis. Je krijgt het gevoel op plekken te komen waar nog nooit iemand is geweest. Je bezoekt verlaten nederzettingen en verkent de diversiteit van het Disko Eiland. Tijdens het varen door de Disko baai zie je ijsbergen en walvissen. Hoogtepunt van de reis is het verblijf in de unieke Eiq Lodge vlakbij de imposante Eqi gletsjer. 

Je reis door Groenland begint in Kangerlussuaq waar je een excursie maakt naar de immense ijskap van Groenland. Vervolgens vlieg je naar Ilulissat, gelegen aan het IJsfjord. Vanuit het vliegtuig zie je de ijsbergen in het fjord al liggen. Vanuit Ilulissat maak je een wandeling naar het IJsfjord. Ook maak je een boottocht rond middernacht waarbij de horizon roze kleurt omdat het niet helemaal donker wordt in de zomermaanden, magisch! Per boot wordt je naar Eqi gebracht voor een bijzonder verblijf nabij de Eqi gletsjer. Vanaf je huisje heb je uitzicht op het afkalvende ijs van de gletsjer! Je reist terug naar Ilulissat voor een walvisexcursie tussen de ijsbergen. Na een boottocht door de Disko baai kom je aan in Qeqertarsuaq op Disko Eiland waar je twee nachten verblijft. De reis wordt afgesloten in Aasiaat.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq, excursie naar de ijskap: Vanaf Kopenhagen vlieg je rechtstreeks naar Kangerlussuaq. Bij aankomst op de luchthaven word je welkom geheten door de lokale gids. Je checkt in bij het hotel dat in het luchthaven gebouw ligt. De gids zal na het inchecken een informatiebijeenkomst houden in het hotel. Vandaag ga je nog een excursie maken naar de indrukwekkend Russell gletsjer. De gletsjer heeft een 30 tot 80 meter hoge muur van ijs grensend aan een rivier. Hoogswaarschijnlijk zie je de ijskap ook al net voordat het vliegtuig landt op de luchthaven van Kangerlussuaq. Tijdens de excursie heb je ook grote kans om muskusossen te zien.  
Dag 2 - Vlucht van Kangerlussuaq naar Ilulissat en begeleide stadswandeling: Vandaag vlieg je door naar Ilulissat, de stad van de ijsbergen. Na aankomst word je per transfer naar je hotel gebracht. In het hotel wordt wederom een informatiebijeenkomst gehouden door de lokale gids. In de middag ga je met een gids een begeleide stadswandeling maken. De gids zal veel vertellen over de cultuur, het dagelijks leven en de geschiedenis van Ilulissat. 's Avonds wordt er een welkomstdiner geserveerd.
Dag 3 - Vrije dag in Ilulissat, midzomernachtcruise: De komende dag breng je door in Ilulissat. Maak een wandeling door de stad en zie hoe de traditionele leefwijze van de Inuit en de westerse cultuur hier hand in hand gaan. Bezoek het museum en Knud Rasmussen’s huis. Ga zeker ook kijken bij de grote supermarkt in het stadje, ze verkopen hier bijna alles! Aan het einde van de dag kun je eten in het hotel of in een van de restaurants in Ilulissat. In de avond maak je een boottocht op het IJsfjord rond middernacht. Je vergaapt je aan de enorme ijsbergen en het prachtige licht van de midzomernachtzon. 
Dag 4 - Begeleide wandeling naar oude nederzetting bij het IJsfjord: Vandaag staat de begeleide wandeling naar de Sermermiut vallei en het IJsfjord op het programma. Met de gids wandel je naar de overblijfselen van een jachtnederzetting van de Inuit. Vervolgens kom je uit bij het indrukwekkende IJsfjord. Je hebt hier een panoramisch uitzicht op immens grote ijsbergen. geniet hier van de rust en de geluiden van het krakende ijs. De rest van de dag heb je vrij te besteden. 

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrekdata: (vanaf Kopenhagen) 21 juni t/m 23 augustus, bijna elke dinsdag of zondag

In Hotel Arctic in Ilulissat kan je in een superior kamer verblijven met uitzicht op het ijsfjord. De extra kosten hiervoor zijn € 165 per persoon.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq v.v., Kangerlussuaq-Ilulissat en Aasiaat-Kangerlussuaq inclusief 20 kg ruimbagage 
• luchthavenbelasting 
• transfers
• 1 nacht in Hotel Kangerlussuaq, 5 nachten in Hotel Arctic in Ilulissat in een standaard kamer of superior kamer, 2 nachten in Hotel Disko in Qeqertarsuaq en 1 nacht in Aasiaat Seamen's home in 2-pers.kamer met douche en toilet inclusief ontbijt
• 2 nachten in Glacier Lodge Eqi in een cabin met gedeelde faciliteiten (standaard) of eigen douche en toilet (comfort) op basis van volpension
• welkomst- en afscheiddiner bij Hotel Arctic
• genoemde excursies
• CO2 compensatie

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Kopenhagen  v.v. 
• luchthavenbelasting 
• persoonlijke uitgaven
• overige maaltijden 
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies 
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe