Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Droomreis in de Disko Baai

Terug

Vervoer
Vanuit Kopenhagen vlieg je met Air Greenland naar Kangerlussuaq Groenland. Van Kangerlussuaq naar Aasiaat. Van Ilulissat vlieg je weer naar Kangerlussuaq en daarna weer naar Kopenhagen. De vlucht vanuit Kopenhagen vertrekt meestal rond 10.45 uur 's morgens en komt om 21.30 uur 's avonds weer terug. In verband met deze tijden en met het oog op eventuele vertragingen raden wij een overnachting aan in Kopenhagen. Voor reizen naar Groenland is een flexibele instelling vereist. Het komt regelmatig voor dat vaar- of vluchtschema's moeten worden aangepast vanwege weersomstandigheden en ijsgang. Het hoort nu eenmaal bij het avontuurlijke karakter van de reis. Voor alle arrangementen geldt dat eventuele extra kosten als gevolg van vertragingen door weersomstandigheden voor eigen rekening van de deelnemer zijn.

Accommodatie
De volgende accommodaties zijn er voor je geboekt:

1 nacht in Hotel Kangerlussuaq
1 nacht Hotel SØMA in Aasiaat
2 nachten op Disko Eiland (Hotel Disko)
5 nachten in Ilulissat (Hotel Arctic)
2 nachten in Glacier Lodge Eqi

De Eqi lodge is volledig duurzaam.  De hutten liggen aan de kust met uitzicht op een baai en de enorme gletsjer. Je hoort en ziet het ijs kraken en in zee storten. Je dineert in café Victor. Deze sprookjesachtige plek is een paar uur (ca 80 kilometer) varen vanaf Ilulissat. 
Na aankomst stap je uit de boot en moet je meteen een stukje klimmen over planken naar het terrein van de lodge. Er zijn 15 huisjes en een gemeenschappelijke ruimte. Je kunt met 1 tot 4 personen verblijven in een huisje maar je hebt het huisje altijd voor je zelf, deze deel je niet. De comfort hutten hebben een eigen badkamer en verwarmde vloer. De standaard huisjes zijn basic, zonder stroom of stromend water. Je deelt de douche en toilet met de andere gasten in een apart gebouw. Wanneer je 's nachts naar het toilet wilt, moet je dus naar buiten over de stenen lopen naar het toiletgebouw. De huisjes hebben 1 grote ruimte. In de standaard huisjes is er één tweepersoonsbed en twee banken die als slaapbank voor twee personen gebruikt kunnen worden. De comfort huisjes hebben ook één tweepersoonsbed en een sofabank en uiteraard een eigen badkamer. 

Wanneer je een comfort hut kiest in Eqi Glacier Lodge kun je in Hotel Arctic in Ilulissat  (tegen betaling) kiezen voor een superior kamer, deze bieden je een fantastisch uitzicht op het ijsfjord. 

Maaltijden
Het ontbijt is inbegrepen in hotel Kangerlussuaq, hotel Arctic en hotel Disco. In hotel Arctic is een diner inclusief en dat geldt ook voor alle maaltijden in de Glacier Lodge Eqi.  In hotel SØMA in Aasiaat is het diner inbegrepen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.