Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Droomreis in de Diskobaai

Terug

Vervoer
Vanuit Kopenhagen vlieg je met Air Greenland naar Kangerlussuaq Groenland. Van Kangerlussuaq naar Aasiaat. Van Ilulissat vlieg je weer naar Kangerlussuaq en daarna weer naar Kopenhagen. In verband met het vliegschema en met het oog op eventuele vertragingen heb je vóór en na de reis een overnachting in Kopenhagen nodig. Voor reizen naar Groenland is een flexibele instelling vereist. Het komt regelmatig voor dat vaar- of vluchtschema's moeten worden aangepast vanwege weersomstandigheden en ijsgang. Het hoort nu eenmaal bij het avontuurlijke karakter van de reis. Voor alle arrangementen geldt dat eventuele extra kosten als gevolg van vertragingen door weersomstandigheden voor eigen rekening van de deelnemer zijn.

Vluchtschema (lokale tijden) - reizen met vertrek op maandag
Maandag: Vertrek uit Kopenhagen om 09.00 uur
Vrijdag: Aankomst in Kopenhagen om 20.15 uur

Vluchtschema (lokale tijden) - reizen met vertrek op donderdag
Donderdag: Vertrek uit Kopenhagen om 10.00 uur
Maandag: Aankomst in Kopenhagen om 20.15 uur

Accommodatie
De volgende accommodaties worden voor je geboekt:
1 nacht in Hotel Kangerlussuaq
1 nacht Hotel SØMA in Aasiaat
2 nachten op Disko Eiland (Hotel Disko)
5 nachten in Ilulissat (Hotel Arctic)
2 nachten in Glacier Lodge Eqi in een Comfort huisje

De Eqi lodge is volledig duurzaam. De huisjes liggen aan de kust met uitzicht op een baai en de enorme gletsjer. Je hoort en ziet het ijs kraken en in zee storten. Je dineert in café Victor. Deze sprookjesachtige plek is een paar uur (ca 80 kilometer) varen vanaf Ilulissat. Na aankomst stap je uit de boot en moet je meteen een stukje klimmen over planken naar het terrein van de lodge. Er zijn 15 huisjes en een gemeenschappelijke ruimte. Je kunt met 1 tot 4 personen verblijven in een huisje maar je hebt het huisje altijd voor je zelf, deze deel je niet. De Comfort huisjes hebben een eigen badkamer met douche en toilet, warm water, een warmtepomp en elektriciteit die wordt aangedreven door zonnecellen.

Je kunt kiezen voor een extra bijzonder verblijf:
. Superior kamer in Hotel Arctic in Ilulissat
Deze kamer heeft zeezicht en is ruimer dan de standaard kamer. Deze upgrade kost voor vijf nachten € 210 per kamer.

.Comfort Deluxe huisje bij Glacier Lodge Eqi
De Comfort Deluxe huisjes bevinden zich allemaal op de voorste rij aan het water. Je hebt een geweldig uitzicht op de fjord en de afkalvende gletsjer door een groot panoramisch raam. Deze upgrade kost voor twee nachten € 230 per huisje.

Maaltijden
Het ontbijt is inbegrepen. In hotel Arctic in Ilulissat is een welkomstdiner inclusief en dat geldt ook voor alle maaltijden in de Glacier Lodge Eqi. 

Excursies
Bij deze reis zijn vijf excursies en diverse wandelingen inbegrepen. Deze maak je met meerdere reizigers, het zijn geen privé excursies.
 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.