Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 12 Dagen

Droomreis in de Disko Baai

Terug Bekijk samenvatting

Op deze reis door de Disko Baai van West-Groenland krijg je een paar keer het gevoel op plekken te komen waar nog amper iemand is geweest. Je bezoekt verlaten nederzettingen en verkent de diversiteit van het Disko Eiland, dat pal tegenover Ilulissat ligt. Als je door de Disko baai vaart zie je ijsbergen en walvissen. Hoogtepunt van de vakantie op Groenland is het verblijf in de unieke Eqi Lodge vlakbij de imposante Eqi gletsjer. 

Dag 1

Accommodatie: Hotel Kangerlussuaq (LO)

Vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq, excursie naar de ijskap

Vanaf Kopenhagen vlieg je rechtstreeks naar Kangerlussuaq. Vertrek (onder voorbehoud) om 09.00 uur. Bij aankomst op de luchthaven op Groenland word je welkom geheten door de lokale gids. Je checkt in bij het hotel dat in het luchthavengebouw ligt. De gids zal na het inchecken een informatiebijeenkomst houden in het hotel. Vandaag ga je nog een excursie maken naar de indrukwekkend Russell gletsjer. De gletsjer heeft een 30 tot 80 meter hoge muur van ijs grensend aan een rivier. Hoogswaarschijnlijk zie je de ijskap ook al net voordat het vliegtuig landt op de luchthaven van Kangerlussuaq. Tijdens de excursie heb je ook grote kans om muskusossen te zien.  

Dag 2

Accommodatie: Hotel Disko (LO)

Vlucht van Kangerlussuaq naar Aasiaat en per boot naar Disko eiland

Je vliegt vandaag naar Aasiaat. Vandaar steek je per boot de Disko Baai over naar Qeqertarsuaq op Disko eiland. Geologisch gezien wijkt dit eiland af van de rest van Groenland met machtige basaltbergen en hoge bergen. Op de toppen van de bergen ligt de Sermersuaq gletsjer dat de westkant van Disko Eiland bedekt. Je verblijft drie nachten op Disko Eiland.

Dag 3

Accommodatie: Hotel Disko (LO)

Dag op Disko Eiland, begeleide wandeling

Qeqertarsuaq is de belangrijkste plaats op Disko Eiland. De plaats ziet er idilisch uit met de haven, gekleurde huizen en de bergen aan de ene kant en de kust en zee aan de andere kant. Maak een korte wandeling naar een uitzichtspunt waar je ver over de Disko Baai uitkijkt en als je geluk hebt zie je walvissen. 

's Morgens is er een begeleide wandeling door het dorp waarbij er meer weer wordt verteld over Qeqertarsuaq en de geschiedenis. 

Dag 4

Accommodatie: Hotel Disko (LO)

Wandeling naar de basaltrotsen van Kuannit

Vandaag ga je een begeleide wandeling maken naar Kuannit op Disko eiland, waar basalt kolommen en hete bronnen te bewonderen zijn. Heel bijzonder hoe het magma zich gevormd heeft doordat het zo snel is afgekoeld. De wandeling gaat geheel langs de kustlijn waar je uitzicht hebt op de ijsbergen en de walvissen die ver onder je in de zee zwemmen. Onderweg vertelt de gids je graag over de diversiteit van de flora op het eiland.

Dag 5

Accommodatie: Hotel Arctic (HP)

Boot naar Ilulissat en begeleide stadswandeling en wandeling naar oude nederzetting

Vandaag vaar je naar Ilulissat, de stad van de ijsbergen. Na aankomst word je per transfer naar je hotel gebracht. In het hotel wordt wederom een informatiebijeenkomst gehouden door de lokale gids. In de middag ga je met een gids een begeleide stadswandeling maken door Ilulissat. De gids verteld veel over de cultuur, het dagelijks leven en de geschiedenis van Ilulissat.

Daarna staat de begeleide wandeling naar de Sermermiut vallei en het IJsfjord op het programma. Met de gids wandel je naar de overblijfselen van een jachtnederzetting van de Inuit. Vervolgens kom je uit bij het indrukwekkende IJsfjord. Je hebt hier een panoramisch uitzicht op immens grote ijsbergen. geniet hier van de rust en de geluiden van het krakende ijs. 

's Avonds wordt er een welkomstdiner geserveerd.

Dag 6

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Ilulissat, walvisexcursie

Vandaag kan je een wandeling maken door Ilulissat of naar het IJsfjord. Er zijn diverse wandelingen, welke variëren in afstand, die je kunt maken langs het IJsfjord. Vandaag maak je ook een walvisexcursie en ga je op zoek naar deze bijzondere zoogdieren tussen de ijsbergen. Er zijn veel verschillende soorten walvissen die gespot kunnen worden langs de Groenlandse kustlijn. Magisch is het wanneer je plotseling de walvisstaart boven het water uit ziet komen. 

Dag 7

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Vrije dag in Ilulissat, midzomernachtcruise

Deze dag breng je door in Ilulissat. Maak een wandeling door de stad en zie hoe de traditionele leefwijze van de Inuit en de westerse cultuur hier hand in hand gaan. Bezoek het museum en Knud Rasmussen’s huis. Ga zeker ook kijken bij de grote supermarkt in het stadje, ze verkopen hier bijna alles! Aan het einde van de dag kun je eten in het hotel of in een van de restaurants in Ilulissat. In de avond maak je een boottocht op het IJsfjord rond middernacht. Je vergaapt je aan de enorme ijsbergen en het prachtige licht van de midzomernachtzon. 

Dag 8

Accommodatie: Glacier Lodge Eqi (VP)

Boottocht naar Eqi gletsjer

Vroeg in de ochtend laat je Ilulissat achter je en vertrek je per boot naar de fascinerende Eqi gletsjer. Een mooie trip langs de Groenlandse kust, waarbij je onder andere de kleine nederzetting Rodebay passeert. Uiteindelijk kom je aan op een heel bijzondere plek. De komende twee nachten slaap je in de Eqi Lodge met huisjes die uitzicht hebben op de gletsjer. Je kunt vanuit je huisje de ijsbergen zien afkalven. De lokale gids heet je welkom en geeft uitleg over de lodge en de mogelijkheden in de omgeving van Eqi. 's Middags geniet je van de ontspannen sfeer op deze wel heel bijzondere plek. 

Dag 9

Accommodatie: Glacier Lodge Eqi (VP)

Vrije dag in Eqi

Vandaag heb je de tijd om deze unieke plek, ver weg van de bewoonde wereld, te verkennen. Wandel naar het strand om de ijsblokken in de zee te horen klingelen, maak een langere wandeling of geniet in stilte van de fraaie omgeving. 

Dag 10

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Wandeling naar de Eqi gletsjer, boottocht naar Ilulissat

In de ochtend maak je een begeleide wandeling naar de Eqi gletsjer. Je wandelt langs de gletsjer waar je op een punt komt dat je naar beneden kijkt en de enorme scheuren in het ijs ziet. Na de lunch neem je afscheid van deze bijzondere plek en wordt je per boot teruggebracht naar Ilulissat.

Dag 11

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Vrije dag in Ilulissat

De laatste dag is aangebroken. Je kan nog ervaringen op doen wat eerder in deze reis nog niet is gelukt. Koop nog een souvenir in het dorp of maak een laatste wandeling naar het ijsfjord. 

Optioneel kan je een dagtocht maken naar Ilimanaq (€ 160 per persoon). In deze nederzetting wonen maar 50 mensen en er is een schooltje voor slechts 10 kinderen en een "supermarkt" voor de lokale bevolking. Het is een typisch Groenlands dorp, waar men nog leeft van de jacht en van de visserij. In de omgeving kan je mooie wandelingen maken. 

Dag 12

Terugvlucht via Kangerlussuaq naar Kopenhagen

Vandaag vlieg je naar Kangerlussuaq waar je de aansluitende vlucht neemt naar Kopenhagen. Er is een einde gekomen aan deze droomreis door Groenland. Aankomst (onder voorbehoud) 20.00 uur. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.