Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Groenland
Gekleurde huisjes, husky’s en ijsbergen in de zee

Terug
Kies een pagina:

Groenland is een reusachtig en magistraal mooi eiland, grotendeels bedekt door een kilometers dikke ijskap. Enkel een deel van de kuststrook is ijsvrij en daar wonen slechts 60.000 mensen in vaak kleurrijke dorpjes. De oorspronkelijke bewoners van Groenland zijn de Inuit, die hun eigen taal en cultuur hebben.

Groenland is een reusachtig groot en magistraal mooi eiland. Het is opgebouwd uit het oudste gesteente ter wereld en grotendeels toegedekt met een kilometers dikke ijskap. Alleen een deel van de kuststrook is ijsvrij en in dat gebied wonen nog geen 60.000 mensen in vaak kleurrijke dorpjes. De oorspronkelijke bewoners zijn de Inuit, die hun eigen, traditionele cultuur hebben. Deze cultuur in combinatie met de overweldigende natuur maakt Groenland tot een zeer aantrekkelijke bestemming.

Groenland heeft een poolklimaat, maar ook de zee, de ijskap en wind hebben invloed. Hierdoor zijn er veel plaatselijke verschillen in weersomstandigheden. ’s Zomers schommelt de temperatuur meestal tussen de 10 en 18°C. Dit is een goede reistijd, want dankzij de lage luchtvochtigheid voelt dezelfde temperatuur in Groenland echter aanzienlijk warmer aan dan bij ons.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.