Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Groenland
Groenland in de winter

Terug
Kies een pagina:

Voor Groenland geldt dat de late winter (maart tot mei) de meest geschikte tijd is, omdat dan de zon weer volop aan de horizon verschijnt. 

De gemiddelde temperatuur in de winter varieert van -10 tot -30°C, een beetje afhankelijk van tijd en plaats. Wie naar Groenland gaat, wil ijsbergen zien en dat kan nergens beter dan bij Ilulissat. U kunt een reis maken van vier of vijf dagen naar Ilulissat, dat gelegen is aan de Diskobaai en aan de monding van het IJsfjord dat gevuld is met enorme ijsbergen. In de stad zelf wandelt u rond en ziet u hoe men hier leeft. Er zijn in Ilulissat trouwens meer sledehonden dan mensen. Vanzelfsprekend lokt het om een hondensledetocht te maken. Dat kan als dagtocht, maar Askja Reizen biedt ook een meerdaagse hondensledetocht aan. Ilulissat wordt dan gecombineerd met één van de omliggende kleine nederzettingen. Is een bezoek aan een Groenlandse plaats in de winter al een avontuur, een hondensledetocht is grensoverschrijdend!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.