Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

21 April 2016 - IJsland en IJsland winterreizen

Op zoek naar het Noorderlicht in IJsland

Terug
Portret Carolien Coenen
Carolien Coenen

Weet veel over: IJsland, Finland en de Faeröer eilanden

In maart 2016 reisde ik met een internationale groep door het zuiden van IJsland. Met zevenentwintig personen van acht verschillende nationaliteiten en een Engels sprekende IJslandse gids, maakte ik de 5-daagse reis die “Land of Northern lights” heet. Uiteraard hoopte ik ook het Noorderlicht te zien. Het was een indrukwekkende en afwisselende reis, waarbij ik vooral onder de indruk was van de schoonheid en diversiteit van het IJslandse landschap. Van de bruisende hoofdstad Reykjavik, tot de eindeloze gestolde lavavelden en de ruige kusten met ontelbare vogels en duizelingwekkend hoge golven.

Het schiereiland Reykjanes, waarop tevens de luchthaven Keflavik gevestigd is, heeft mij het meest verrast. In het bijzonder de geiser Gunnuhver die als een opstandige kleuter luid spuwend en kokend grote, witte wolken de helderblauwe lucht in blies. Dat alles te midden van kilometers uitgestrekte lavavelden, zo ver als je kunt kijken. Onvoorstelbaar mooi!

Op het uiterste puntje van het schiereiland Reykjanes werden we verrast door de ruige kust met de twee steile vogelkliffen van Reykjanestá waar het in de zomer een drukte van jewelste is, van luid schreeuwende en broedende zeevogels, zoals de kleurrijke papegaaiduiker en de zwarte zeekoet. Nu waren het “slechts”duizenden meeuwen maar ook dat was al indrukwekkend. In ons midden prijkte een groot standbeeld van de Reuzenalk, een afstammeling van de pinguïn, welke ooit voor kwam in IJsland maar helaas al sinds 1852 uitgestorven is.

 

De statige witte vuurtoren van Reykjanesvítí staat trouw op wacht, om met haar licht de schepen veilig naar de haven te begeleiden.

Aan het eind van de dag zijn we met de hele groep lekker gaan badderen in de Blue Lagoon. Het heerlijk warme en mineraalrijke water laadde ons weer helemaal op voor wat er hopelijk ‘s avonds zou komen… het Noorderlicht?

 

We verbleven twee nachten in kleine cottages in het zuiden van IJsland aan de Rangá rivier. Een goede plek om het Noorderlicht te kunnen zien met weinig lichtvervuiling. De voorspellingen voor die avond waren niet zo goed, maar we besloten toch een wekschema te maken. Alle deelnemers van de groep zouden s ‘nachts een keer de wekker zetten om te kijken of het Noorderlicht toch te zien zou zijn en dan de rest van de groep wekken en… we hadden geluk!

Met heel veel mooie herinneringen, foto’s en e-mailadressen van medereizigers keerde ik weer terug naar huis. Hopelijk tot snel weerzien, IJsland!

Askja Reizen biedt, behalve haar eigen groepsreizen met Nederlandstalige reisleiding, het gehele jaar door ook internationale groepsreizen aan, met Engels- en Duitstalige reisleiding. Er is een ruime keuze uit korte en lange reizen, naar delen van IJsland of het gehele eiland rond. Askja Reizen werkt al jaren naar grote tevredenheid samen met een IJslandse touroperator voor de uitvoering van deze reizen. De programma’s staan garant voor een leuke mix van natuur en cultuur en de ontmoeting met reizigers van over de hele wereld (in mijn geval zelfs van Amerika tot Australië) geeft vaak een extra dimensie aan de reiservaring. Bovendien zijn de reisleiders zeer ervaren en voorzien ze de reizigers van interessante en leuke (achtergrond) informatie.

Vraag onze IJsland specialisten op kantoor gerust naar de mogelijkheden zodat zij een onvergetelijke reis voor je kunnen samenstellen.

Reisexpert

Ik heb mijn hart verloren aan alle prachtige bestemmingen die Askja Reizen aanbiedt en in het bijzonder aan IJsland! Ik heb de leukste baan van de wereld, namelijk datgene organiseren waar iedereen het hele jaar naar uit kijkt: de vakantie!

Weet veel over: IJsland, Finland en de Faeröer eilanden

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

31 Maa 2016 - Namibië

Het IJsland-effect van Namibië

Het verbaast me steeds weer dat mensen me vragend aankijken Lees verder

06 Jul 2016 - IJsland en IJsland winterreizen

Hooglandroute op IJsland, doen of niet doen?

In IJsland zijn veel dingen raar of in ieder geval anders da Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.