Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

07 Juli 2020 - IJsland

De meest gestelde vragen over uiteten gaan in IJsland deze zomer

Terug
Portret Kirsten van Kaathoven
Kirsten van Kaathoven

Weet veel over: IJsland, Finland en de Faeröer eilanden

Een kop koffie met een warm stuk appeltaart, een lokale delicatesse, een uitgebreid driegangendiner of een verfrissend drankje om de dag mee af te sluiten; dit alles hoort natuurlijk bij op reis gaan! We vinden het heerlijk om niet na te hoeven denken wat we vanavond toch weer moeten eten. Op reis gaan betekent vaak ook even weg zijn van ons AGV’tje. Maar hoe gaat dat nu in zijn werk als je gaat reizen naar IJsland? Vooral deze zomer zal het misschien wat anders gaan dan anders. Onze collega’s Kim en Saskia namen de proef op de som (vonden zij helemaal niet erg hoor!) en delen hun ervaringen met je.


1. Zijn alle restaurants geopend?

Restaurants staan te springen om gasten weer te kunnen ontvangen. Helaas hebben niet alle restaurants de crisis overleefd, maar gelukkig heeft IJsland nog steeds keuze genoeg.

In Reykjavik zijn zoveel verschillende restaurants, dat kiezen nog wel eens lastig kan worden. Tijdens je rondreis door IJsland raden wij aan gebruik te maken van het restaurant in het hotel waar je verblijft. Ben je nu zo ontzettend aan het genieten van het onderweg zijn, geen probleem; naast het bijtanken van de auto, kan je bij de grote N1 tankstations ook zelf even bijtanken. Deze stations hebben allemaal een uitgebreide supermarkt, maar ook een ‘diner’ (zoals in Amerika) waar koude en warme maaltijden worden geserveerd.

Of het nu gaat om een snelle hap onderweg of een avondje fine dining, IJsland heeft het allemaal. Wereldse keukens worden vaak gecombineerd met IJslandse producten. Collega Kim geeft aan hoe blij ze is weer te kunnen genieten van het lekkere eten in IJsland;

Ik houd heel erg van de fantastische vegetarische gerechten die ze in heel IJsland serveren. Maar voor de heerlijke hamburgers die ze er hebben kun je me ook wakker maken. En als ik dan nog een tip mag geven… Verlaat Reykjavik niet voordat je de meest lekkere carrot cake van IJsland hebt gegeten in Café Babalú. Goddelijk!” 

2. Is een reservering nodig?

Een reservering maken is niet verplicht, maar wordt wel sterk geadviseerd. Collega’s Kim en Saskia spraken af met een van onze IJslandse collega’s.

Om verzekerd te zijn van een tafel hebben wij gereserveerd voor ons diner bij restaurant Kol. Hier hebben wij heerlijk gedineerd en genoten van al het lekkers dat de IJslandse keuken te bieden heeft.

Onze tip bij een verblijf in een hotel buiten Reykjavik: dineer in het hotel waar je die avond verblijft. In de ochtend bel je het hotel om een tafel te reserveren, zodat je bij aankomst en na het opfrissen zorgeloos kan genieten van een lekker diner. 

3. Mogen wij met ons gezelschap van zes personen aan één tafel zitten?

In de meeste restaurants zitten grotere gezinnen en verschillende huishoudens gewoon bij elkaar aan tafel. “Er worden geen vragen gesteld over onze samenstelling, na het desinfecteren van onze handen kunnen wij met onze IJslandse collega dineren en genieten van een gezellige avond.” Of je dus reist met een samengesteld gezin, een vriendengroep of met een grote familie: jullie kunnen samen dineren, maar maak wel een reservering vooraf.

4. Hoe zit het met terrasjes?

We horen je denken; terrasjes? In IJsland? Jazeker! Op een lange zomeravond is het heerlijk toeven op een terrasje in de sfeervolle steden Reykjavik of Akureyri. De terrasjes zijn verdeeld over verschillende plekken in de stad, waardoor de drukte verspreid wordt. Genieten dus, van een goudgeel Viking-biertje op een IJslands terras.

Is jouw interesse in een rondreis naar IJsland gewekt of heb je vragen over het reizen naar IJsland? Onze reisexperts stellen graag een fantastische rondreis naar IJsland voor je samen. En net als collega Kim hebben zij allemaal een eigen tip over de leukste restaurantjes, bijzondere lekkernijen en favoriete hotspots in IJsland!

Na bijna 3,5 jaar op IJsland te hebben gewoond noem ik deze bijzondere bestemming inmiddels mijn tweede thuis! Wanneer ik in IJsland ben vind je me terug in een van de vele verwarmde baden, in een hippe kroeg in Reykjavik of op een roadtrip door de fantastische natuur. Bij Askja reizen heb ik inmiddels mijn horizon mogen verbreden naar nóg meer fantastische bestemmingen zoals Lapland en de Faeröer eilanden.

Weet veel over: IJsland, Finland en de Faeröer eilanden

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

26 Jun 2020 - IJsland

Binnenkort naar IJsland? Dit moet je weten

Het is zo’n beetje de meest avontuurlijke bestemming o Lees verder

12 Apr 2018 - IJsland

De 5 mooiste zwemplekken op IJsland

Als ik naar IJsland ga dan heb ik standaard mijn zwemkleding Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.