Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

18 September 2019 - Lapland

De 5 mooiste plekken om onder het noorderlicht te slapen

Terug
Portret Flora van Ralen-Joosten
Flora van Ralen-Joosten

Weet veel over: IJsland, Groenland, Finland, Faeröer

Tijdens je reis naar Lapland hoop je ongetwijfeld op het noorderlicht.  Wij proberen zelf ook altijd op zoek te gaan naar het noorderlicht als we in Lapland zijn maar het blijft een kwestie van toeval of geluk. Ik ben al vaak in Lapland geweest maar heb het noorderlicht er nog maar 1 keer mogen zien. Wij snappen dat je de beste omstandigheden wilt hebben om het noorderlicht te kunnen zien én ook nog een comfortabel verblijf wil hebben. Daarom verklappen wij het je: de volgens ons vijf mooiste plekken om onder het noorderlicht te slapen.


1. Bevroren zee aan de kust van Zweeds Lapland

De Brändön Lodge is een kleinschalige accommodatie aan de kust van Zweeds Lapland. Vanuit je huisje kijk je zo uit op verschillende eilandjes en de zee die in de winter dichtvriest, hoe ‘cool’! Een super toffe ervaring: ijsvissen op de bevroren zee. In een slede achter de sneeuwscooter ga je op zoek naar de beste locaties om te gaan ijsvissen. Natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten zoals een sneeuwscootertocht, huskysafari of sneeuwschoenwandeling.

Maar bovenal, vanwege de ligging aan zee, is het gewoon een fantastische plek om het noorderlicht te spotten.

2. Blokhut met sauna boven de poolcirkel

Eén van onze favorieten, de Valkea Lodge, aan het bevroren meer van Valkeajärvi. Wat mij betreft kan je hier ook het lekkerste eten krijgen in Lapland! Typisch Scandinavië: je kan kiezen voor een blokhut met sauna. Deze huisjes met balkon zijn naar het noorden gericht. Na de hitte en ontspanning in de sauna kan je op je balkon afkoelen met zelfs, als je een beetje geluk hebt, uitzicht op het noorderlicht. Fingers crossed!

3. Houten kota’s met glazen dak rondom rendierweide

Houten wat? Houten kota’s, typisch Finse huisjes waarin de bedden precies onder het glazen dak staan. Elke avond kan je dus gewoon vanuit je bed speuren naar het noorderlicht, gaaf!  En nog slim bedacht ook want de daken hebben verwarming. Dus ook als er sneeuw is gevallen, hoef je alleen de verwarming aan te zetten en de sneeuw smelt zo van het dak. Oh ja, en er lopen zelfs rendieren los op het terrein. Elk huisje staat namelijk aan de rendierweide. Bovendien is er een aurora sauna, buitenjacuzzi en je mag gratis gebruik maken van sneeuwschoenen, langlaufski’s en sledes. Dan nog het laatste voordeel: deze wildernis is maar op 20 minuten van de luchthaven. Aurora Village: uitstekend voor een korte trip.

4. Per trein van nationaal park Abisko naar ijshotel

Toffe combinatie, een treinreis richting het nationaal park Abisko en op de terugweg een verblijf in het eerste ijshotel ter wereld. Abisko bestaat uit ongerepte wildernis en indrukwekkende bergen. Deze omgeving staat bekend om de meeste heldere nachten (95%) in heel Zweden, dus dat betekent noorderlicht! Vanaf het Aurora Sky Station heb je een super uitzicht en de gids legt je van alles uit over het zonnestelsel. Je sluit je reis naar Zweeds Lapland af met een overnachting in het ijshotel. Je slaapt op een rendierhuid in een thermische slaapzak. Een onvergetelijke ervaring!

5. Hotel of huisje in het meest besneeuwde deel van Finland

Herkko is perfect voor families. Er is een zwembad, sauna en je kan de buitenjaccuzi zelfs privé afhuren. Ook fijn, de keuze tussen een hotelkamer of vakantiewoning. Een groot voordeel van een hotelkamer, je hoeft niet je winteroverall aan en uit te trekken om naar het restaurant te gaan. Een huisje geeft toch net wat meer ruimte en privacy, vooral als je met je familie op reis gaat. Bij Herkko ligt ook een klein skigebied, maar je kan er ook langlaufen en sneeuwscooteren. In deze streek valt de meeste sneeuw van heel Finland én er wordt regelmatig het noorderlicht gespot. Toen ik hier de eerste keer binnen kwam lopen voelde ik me meteen thuis. Het personeel is ontzettend vriendelijk en ze doen er alles aan om jouw verblijf onvergetelijk te maken.

Ja, dat wordt lastig kiezen! Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op, wij zijn niet voor niets dé specialist voor je reis naar Lapland.

IJsland heeft mijn hart gestolen. Ik ben gek op ongerepte ruige natuur, zwemmen in een warme bron en ik geniet van het lekkere eten zoals Skyr en verse vis!

Weet veel over: IJsland, Groenland, Finland, Faeröer

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

07 Nov 2018 - Lapland

Vier kerst of Oud & Nieuw in winters Lapland!

Beleef een extra bijzondere Kerst of Oud & Nieuw in wint Lees verder

18 Jan 2017 - Lapland

Lapland: Wakker worden in een sprookje

Langzaam word ik wakker en ik voel me een beetje gedesori&eu Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.