Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

31 Mei 2017 - Nieuw-Zeeland, IJsland, Alaska en Oost-Canada

De mooiste filmlocaties op Askja bestemmingen

Terug
Portret Antonette Spaan
Antonette Spaan

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

De altijd prachtige Askja bestemmingen komen niet alleen vrijwel dagelijks op National Geographic en Discovery Channel, maar zijn ook uitermate geschikt voor het opnemen van films. In ons blog van vandaag delen we de mooiste filmlocaties op Askja bestemmingen met jullie.

1. Lord of the Rings – Nieuw-Zeeland
Met stip op 1 staat natuurlijk Lord of the Rings die in Nieuw-Zeeland is gefilmd. Met zijn overweldigende en afwisselende landschappen was de keuze door regisseur Peter Jackson natuurlijk snel gemaakt om de hele trilogie in zijn thuisland op te nemen. De bekendste locatie is wellicht Hobbiton, in de buurt van Mata Mata. De filmset kan hier met een tour bezocht worden. Ook Tongariro National Park op het Noordereiland en dan met name Mount Ngauruhoe (Mt. Doom) is duidelijk herkenbaar. Andere plekken die je in de films voorbij ziet komen zijn onder meer The Remarkables bij Queenstown en de omgeving van Aoraki / Mount Cook National Park. Op diverse plekken in Nieuw-Zeeland worden speciale Lord of the Rings tours georganiseerd.

2. Into the Wild – Alaska
Voor velen is Into the Wild één van hun favoriete films en dat is niet voor niks. Into the Wild vertelt het verhaal van de jonge avonturier Chris McCandles die in zijn eentje de wildernis van Alaska intrekt. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Jon Krakauer is dit één van de weinige films over Alaska die ook daadwerkelijk hier zijn opgenomen. Met name het gebied rondom Denali National Park en Fairbanks werd gebruikt in de film. Films die zich in Alaska afspelen maar hier niet daadwerkelijk werden opgenomen zijn bijvoorbeeld Insomnia (opgenomen in British Columbia in Canada) en The Proposal (gefilmd in New England). Beide bestemmingen zijn trouwens ook Askja bestemmingen. De bus uit de film Into the Wild vind je bij de 49th State Brewery in Healy.

3. The Shipping News – Canada
De verfilming van het boek Scheepsberichten werd deels opgenomen op Newfoundland in Atlantisch Canada. De mysterieuze en donkere kustlijn was uitermate geschikt om het gevoel van de film goed neer te zetten. Grote delen werden gefilmd op het Bonavista Peninsula en dan met name rond het uiterste noorden van het schiereiland. Dit deel van Newfoundland is wat ons betreft Atlantisch Canada op zijn best!

4. The Secret Life of Walter Mitty – IJsland
Ook IJsland wordt veelvuldig gebruikt om films te maken. Zo werden er al scenes opgenomen van onder meer James Bond, Tomb Raider en Batman Begins. Eén van de meest recente films waarbij de landschappen ook duidelijk te herkennen zijn als typisch IJslands, is The Secret Life of Walter Mitty. Deze bijzondere film neemt de kijker mee naar de ruige IJslandse landschappen, waaronder die van het bekende Jökulsárlón en de Skogafoss waterval.

Uiteraard zijn er nog vele andere films gemaakt op Askja bestemmingen. Denk aan The March of the Penguins (Antarctica), Safe House (Zuid-Afrika), Crocodile Dundee (Australië) en The Wave (Noorwegen). En alhoewel de landschappen op het grote doek natuurlijk al overweldigend zijn, vinden wij natuurlijk dat je ook eens in het echt moet gaan bekijken.

Reisexpert

Stuur mij naar een bestemming waar ze wildernis, bergen en ijs hebben en ik ben gelukkig. Urenlang wandelen door de ongerepte natuur en kamperen op de mooiste plekken vind ik geweldig, en dat kan natuurlijk perfect op alle Askja bestemmingen!

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

17 Maa 2016 - West-Canada

Vancouver Island – het “vergeten” stukje Canada

“Wij willen graag een reis naar Canada maken en dan he Lees verder

09 Jun 2016 - Nieuw-Zeeland

De mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland

Aotearoa.The land of the long white cloud. Nieuw-Zeeland. Of Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.