Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

10 December 2018 - Nieuw-Zeeland

De mooiste korte wandelingen van Nieuw-Zeeland

Terug
Portret Antonette Spaan
Antonette Spaan

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Ondanks dat je wellicht naar aanleiding van één van mijn vorige blogs denkt dat wandelen in Nieuw-Zeeland alleen voor die-hard hikers is, is niets minder waar. Nieuw-Zeeland biedt namelijk een uitgebreid aanbod korte wandelingen die voor iedereen, met of zonder wandelconditie, goed te doen zijn. Bij deze een overzicht van mijn tien favorieten, vier op het Noordereiland en zes op het Zuidereiland.

#1. Rangitoto Summit Track
Dat een vulkaan beklimmen niet per se zwaar hoeft te zijn, is te ervaren op Rangitoto Island, een vulkanisch eiland voor de kust van Auckland. Hier kun je de gedoofde Rangitoto vulkaan beklimmen, een tocht van zo'n twee uur. Naar boven kan even pittig zijn, maar eenmaal op de top heb je een prachtig uitzicht over de stad én de wijde omgeving.

Duur: ca. 2 uur
Afstand: 7 kilometer

#2. Arataki Nature Trail
De Arataki Nature Trail bevindt zich in de Waitakere Ranges, ten westen van Auckland. Hier vind je nog enkele eeuwenoude kauri bomen, die soms wel 800 jaar nodig hebben om te volgroeien. Onderweg staan diverse informatiepanelen en vanaf het bezoekerscentrum heb je een heerlijk uitzicht over dit deel van het Noordereiland. Een bezoek aan de Waitakere Ranges is overigens prima te combineren met het zwarte Piha Beach even verderop.

Duur: ca. 1 uur
Afstand: 1.6 kilometer

#3. Whangarei Falls en de A H Reed Memorial Kauri Walkway
Een prachtige wandeling in het tropische noorden van Nieuw-Zeeland is die naar de 26 meter hoge Whangarei Falls. Eenmaal bij de waterval heb je drie platforms waar vanaf je deze kunt bekijken en onderweg zie je Kauri bomen en prachtige snelstromende rivieren. De normale wandeling is 1 uur maar je kunt hem prima uitbreiden middels het enorme netwerk aan wandelpaden dat zich hier bevindt.

Duur: ca. 1 uur
Afstand: 3.6 kilometer

#4. Taranaki Falls, Tongariro National Park
Wie in Tongariro National Park niet de beroemde (maar zware!) Tongariro Alpine Crossing wil doen, kan als alternatief naar de Taranaki Falls lopen. Onderweg maak je kennis met het dorre en desolate landschap van Tongariro National Park en zie je op een mooie dag de besneeuwde top van Mount Ruapehu liggen.

Duur: ca. 2 uur uur
Afstand: 6 kilometer

#5. Cape Foulwind Walkway
Een spectaculaire wandeling langs de westkust van het Zuidereiland is de Cape Foulwind Walkway over de gelijknamige kaap. Onderweg kom je langs de Cape Foulwind Lighthouse en zie je een kolonie zeeleeuwen. Het pad is grotendeels verhard en dus prima te lopen.

Duur: ca. 2 uur
Afstand: 7,2 kilometer

#6. Lake Matheson
Lake Matheson staat ook wel bekend als het reflectiemeer van Nieuw-Zeeland en met goed weer (helder en windstil) kun je hier Mount Cook in het water zien weerkaatsen. De beste kans heb je vroeg in de ochtend wanneer het nog windstil is en de meeste toeristen nog liggen te slapen. Je vindt Lake Matheson in het Westland National Park, in de buurt van Fox Glacier.

Duur: 1.5 uur
Afstand: 2,6 kilometer

#7. Blue Pools Track
Een van de niet te missen bezienswaardigheden op het Zuidereiland in de buurt van Wanaka zijn de Blue Pools, een stroom van felblauw water in Mount Aspiring National Park. De wandeling stijgt redelijk, maar over een verhard en goed begaanbaar pad. Vergeet ook vooral niet je huid te bedekken tegen de talloze sandflies die de toeristen hier als lustobject zien!

Duur: 1 uur
Afstand: 1.5 kilometer

#8. Devil's Punchbowl
Devil's Punchbowl is een prachtige waterval in het vaak vergeten Arthurs Pass National Park, centraal gelegen op het Zuidereiland. Deze waterval is maar liefst 131 meter hoog en de wandeling er naartoe voert je door een eeuwenoud oerbos. Je moet er wel een flinke trap voor beklimmen, maar de inspanning is de moeite meer dan waard!

Duur: 1 uur
Afstand: 2 kilometer

#9. Blue Lakes en Tasman Glacier
In het hart van het Zuidereiland vind je Mount Cook National Park, een waar paradijs voor wandelaars en wat mij betreft één van de meest bijzondere plekken van Nieuw-Zeeland. Een niet al te zware wandeltocht voert je hier naar de Blue Lakes (niet zo mooi als de Blue Pools trouwens) en een uitzichtpunt op Tasman Glacier, de langste gletsjer van het land.

Duur: 1. 5 uur
Afstand: 2.7 kilometer

#10. Lake Sylvan
Een relatief onbekende wandeling leidt je naar Lake Sylvan, ten noorden van Queenstown in de buurt van Glenorchy, middenin Mount Aspiring National Park. De route voert je door het bos en uiteindelijk naar een prachtig uitzichtpunt op Lake Sylvan, een meer dat bekend staat om de uitstekende forellen en andere vissen die hier te vangen zijn.

Duur: 2 uur
Afstand: 7 kilometer

Dit waren mijn mooiste korte wandelingen in Nieuw-Zeeland. Alhoewel dit je een goed beeld geeft van de mogelijkheden, is de lijst bij lange na niet volledig en kan ik je alleen maar aanraden om in het vliegtuig te stappen en Nieuw-Zeeland zelf te voet te gaan ontdekken!

Reisexpert

Stuur mij naar een bestemming waar ze wildernis, bergen en ijs hebben en ik ben gelukkig. Urenlang wandelen door de ongerepte natuur en kamperen op de mooiste plekken vind ik geweldig, en dat kan natuurlijk perfect op alle Askja bestemmingen!

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

09 Jun 2016 - Nieuw-Zeeland

De mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland

Aotearoa.The land of the long white cloud. Nieuw-Zeeland. Of Lees verder

19 Jan 2018 - Nieuw-Zeeland

Vulkanen en rotte eieren op de Tongariro Alpine Crossing in Nieuw-Zeeland

Het is 04.30u als mijn wekker gaat. Voor het eerst sinds ik Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.