Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

16 Januari 2019 - Nieuw-Zeeland

De mooiste natuur rondom Auckland in Nieuw-Zeeland

Terug
Portret Antonette Spaan
Antonette Spaan

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Wie naar Nieuw-Zeeland reist, begint zijn of haar avontuur hoogstwaarschijnlijk in Auckland. Deze metropool is dé toegangspoort tot het land van de langgerekte witte wolk en biedt een prima uitvalsbasis voor een eerste kennismaking met de prachtige natuur van Nieuw-Zeeland. Auckland zelf heeft enkele leuke bezienswaardigheden waaronder natuurlijk de bekende Skytower, het Aotea Square en de Auckland Harbour Building, genoeg dus om je een dag te vermaken. Plan echter zeker nog een extra vrije dag in Auckland, want vanuit de stad kun je een aantal leuke uitjes maken naar bijzondere natuurgebieden die je alvast een voorproefje geven van al het moois dat je tijdens je reis te wachten staat. Bij deze mijn drie favoriete natuurgebieden rondom Auckland die je zeker niet mag missen tijdens je Nieuw-Zeeland reis:

1. De Waitakere Ranges
Het Waitakere Ranges Regional Park ligt op slechts 40 minuten rijden ten westen van hartje Auckland. Om er te komen verlaat je voor je gevoel de stad niet eens, terwijl je toch echt binnen no-time midden in de natuur staat. Bij het Arataki bezoekerscentrum kun je je uitgebreid laten informeren over het gebied, een aantal mooi nature trails lopen én je hebt er een fantastisch uitzicht over Auckland heel in de verte. Bijzonder is hier ook dat je Kauri bomen kunt zien. Deze reusachtige bomen worden met uitsterven bedreigd en hebben soms wel 800 jaar nodig om te volgroeien. Je ziet dan ook overal desinfecteringsmiddelen om ervoor te zorgen dat je geen ziektes mee neemt richting de trails onder je schoenzolen. Zelf liep ik hier de Arataki Nature Trail die slechts 1.6 kilometer lang is maar je wel een uur zoet houdt vanwege alle informatiepanelen.

2. Piha Beach
Een bezoek aan de Waitakere Ranges is prima te combineren met Piha Beach. Dit zwarte strand is dé plek voor mensen uit Auckland om te surfen. Ik was hier op oudejaarsdag en waar Scheveningen op een zonnige zomerse dag bomvol had gelegen, waren hier slechts enkele mensen op pad. Vooral surfers, families en backpackers. Aan de noordkant van het strand ligt Lion Rock, een 101 meter hoge rotspunt. Het is een geërodeerde vulkaan en je kunt hem deels beklimmen. In Piha vind je nauwelijks vertier op het gebied van restaurants en bars dus neem eten en drinken zelf mee. Het nabijgelegen Karekare Strand is naar horen zeggen ook erg de moeite waard, maar helaas had ik zelf geen tijd meer om deze plek te bezoeken. Daar waar Piha Beach vrijwel ongeschikt is voor beginnende surfers, is dit ook bij Karekare het geval. Pearl Jam zanger Eddie Vedder verdronk hier ooit bijna en zette daarmee onopzettelijk Karekare op de kaart voor toerisme.

3. Rangitoto Island
Altijd al een vulkaan willen beklimmen zonder daar heel veel moeite voor te hoeven doen? Dan is Rangitoto Island een leuke uitdaging voor je. Dit vulkanische eiland voor de kust van Auckland bereik je door vanaf de Auckland Harbour Building een ferry te nemen (tip: boek van tevoren want er is beperkte beschikbaarheid!) die je naar de overkant van de baai brengt. De Rangitoto vulkaan is een gedoofde stratovulkaan van 250 meter hoog en er zijn diverse paden die je naar de top leiden. De keuze van het pad hangt mede af van waar de ferry aanmeert en dit is weer afhankelijk van hoe de wind staat die dag. De beklimming van de vulkaan kost je, afhankelijk van het uiteindelijke startpunt van je wandeling, ongeveer een uur tot anderhalf uur. Onderweg kom je de Lava Caves tegen, een serie grotten waar je doorheen kunt lopen. Op de top van de Rangitoto vulkaan heb je fantastische uitzichten over downtown Auckland en de andere eilanden in de Hauraki Gulf. Op Rangitoto Island zijn geen winkels of andere voorzieningen, je kunt er alleen drinkwater krijgen in de haven. Neem dus voldoende eten mee en zorg voor een goede bescherming van je hoofd op een warme dag: het wordt hier steevast enkele graden warmer dan in downtown Auckland.

Kortom: er is dus genoeg te zien en te doen rondom Auckland. Mocht je na je lange intercontinentale vlucht enkele dagen in de stad willen bijkomen en wel iets willen zien van de omgeving, dan zijn de hierboven genoemde bezienswaardigheden absolute aanraders! 

Reisexpert

Stuur mij naar een bestemming waar ze wildernis, bergen en ijs hebben en ik ben gelukkig. Urenlang wandelen door de ongerepte natuur en kamperen op de mooiste plekken vind ik geweldig, en dat kan natuurlijk perfect op alle Askja bestemmingen!

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

09 Jun 2016 - Nieuw-Zeeland

De mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland

Aotearoa.The land of the long white cloud. Nieuw-Zeeland. Of Lees verder

19 Jan 2018 - Nieuw-Zeeland

Vulkanen en rotte eieren op de Tongariro Alpine Crossing in Nieuw-Zeeland

Het is 04.30u als mijn wekker gaat. Voor het eerst sinds ik Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.