Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

18 Oktober 2018 - West-Canada

Canada: de ultieme gezinsvakantie

Terug
Portret Debby Rosengarten
Debby Rosengarten

Weet veel over: Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika

De eerste verre reis met ons gezin moest een bestemming zijn waar we allemaal nog niet waren geweest, bij voorkeur eentje met veel natuur, wildlife, bergen en wandelen. Samen met onze dochters van 6 en 9 hebben we een top 5 gemaakt en vervolgens gestemd. Unaniem waren we het er al snel over eens dat het Canada moest worden. Het werd een reis met alleen maar hoogtepunten, soms letterlijk.

Omdat we gebonden zijn aan de schoolvakanties hebben we de vlucht bijna een jaar eerder  geboekt. Een verstandige keuze, in de loop van het jaar liepen de prijzen al snel op. Zodra de camper was geboekt begon het leuke werk: het samenstellen van de route. Altijd een fijne klus, ik vind het leuk om hiermee bezig te zijn en zag ons al helemaal gaan. Bijna alle campings hebben we van tevoren geboekt, in deze periode is dit zeker aan te bevelen! Alleen in Whistler hadden we niets geboekt en bleken dan ook alle campings vol, zodat we moesten uitwijken naar Pemberton, ruim 30 km verderop. Achteraf gezien helemaal niet erg, we hadden daar een prachtig plekje op een rustige camping aan een rivier, op loopafstand van het mooie, relatief onbekende zwemmeer One Mile Lake.

De reis begon al met een (letterlijk) hoogtepunt, in Vancouver bereikte ik de leeftijd van 40 jaar en stond er een verjaardagsdiner geboekt in een ronddraaiend restaurant op de 50e etage. Hoe mooi kan je reis beginnen?! Op mijn verjaardag  gingen we fietsen in onder andere Stanley Park. Actief bezig zijn en toch veel zien, voor ons de ideale combinatie en goed vol te houden voor de kinderen. Met leuke stops onderweg zoals de totempalen, mooie uitzichtpunten, stranden en een speeltuin. En dan de camperreis van Vancouver naar Calgary, wat een avontuur! De meiden sliepen boven de bestuurderscabine waar ze hun slaapplek al snel eigen hadden gemaakt met knuffels en persoonlijke spulletjes.

Vancouver Island was fantastisch, alleen al de ferry ernaartoe was heel mooi. In de omgeving van Tofino hebben we de eerste beer in het wild gezien. We hadden hier nog wel een week door kunnen brengen! Tijdens de boottocht in Victoria zagen we op korte afstand van de boot een walvis rondzwemmen, geweldig om te zien. Terwijl ik op het dek druk was met fotograferen ging op hetzelfde moment de tand van mijn jongste dochter eruit, zij zat binnen in de boot. Ze kreeg een Canadese dollar van de kapitein voor haar tandje, een leuk aandenken aan deze trip. Zo kan ik nog vele bijzondere momenten noemen. We hebben in de buurt van Whistler een wandeling gemaakt door een bos waar beren voorkomen. Geen beren gezien, maar dit maakt het wel extra spannend! Ook de kampvuurtjes met marshmallows bij onze camper werden al snel traditie. Ik kan nu zeggen dat ik ook s’ mores heb gegeten. Als je ooit gaat kamperen in Canada, dan is de kans groot dat je  medekampeerders s’mores zal zien maken: een warme marshmallow en een stuk chocolade tussen 2 biscuits. De ideale afsluiting van een fijne dag in the outdoors!

Na de vele must-see meren, bergen en de nodige beren te hebben gespot, waren onze kinderen ‘meren-moe’. Ze wilden graag iets anders. En dan vooral ook een zwembad op de camping. We hebben de route de laatste dagen omgegooid en zijn naar de Badlands gereden, ten zuidoosten van Alberta. We zagen het landschap veranderen in een soort maanlandschap met canyons en bijzondere zandsteenpilaren met een ‘hoedje’, de zogenaamde Hoodoos. Erosie van water en wind zorgden voor het ontstaan van deze Hoodoos. De Badlands zijn zo ‘bad’ nog niet! Hier is ook het Dinosaur Provincial Park te vinden. Dit park staat bekend om de enorme aantallen dinosaurusbotten die hier zijn gevonden. In Drumheller stonden we een paar nachten op een fijne camping met zwembad.

Drumheller staat geheel in het teken van dinosauriërs. Zo beschikt het bezoekerscentrum van de plaats over World’s Largest Dinosaur, een groot standbeeld van maar liefst 26 meter hoog. Hier werden de nodige selfies gemaakt en we konden de dino ook nog eens beklimmen. We bezochten hier tevens het Royal Tyrell Museum waar vele dinosaurusskeletten zijn tentoongesteld, waaronder een gedeeltelijk skelet van een Tyrannosaurus Rex. Met een ‘audiostick’ in het Nederlands hebben we hier uren rondgelopen. Erg leerzaam en ook leuk voor kinderen.

Onze laatste overnachting in Canada was in de buurt van Calgary op een camping waar de eigenaar ons bij vertrek 4 speldjes (pins) gaf met de vlag van Canada.  We moesten hem echter wel plechtig  beloven deze weer mee te nemen als we weer naar Canada komen, iets wat we maar al te graag deden.
Deze bijzondere reis hebben we in de zomer van 2016 gemaakt en nog steeds pakken we regelmatig het fotoboek erbij om herinneringen op te halen. Wat een geweldige reis was het, de meiden hebben het nog steeds over de beren, walvissen, marshmallows bij het kampvuur en ja, ook de zwervers in Vancouver hebben indruk gemaakt! Making good memories, dat is zeker gelukt. Deze reis smaakt naar meer, ik ben benieuwd wat onze volgende verre bestemming gaat worden.

Reisexpert

Ik ga graag met mijn gezin op ontdekkingsreis. Ook een stedentrip met vriendinnen word ik blij van. Met elke reis die ik maak, ontdek ik niet alleen andere werelden maar ook iedere keer iets over mezelf. Ik vergeet bijvoorbeeld nog weleens iets tijdens het reizen;-). Zo heb ik ooit mijn camera in de taxi laten liggen en ik neem altijd een extra telefoonoplader mee voor de zekerheid. Gelukkig laat ik me niet snel gek maken!

Weet veel over: Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

17 Maa 2016 - West-Canada

Vancouver Island – het “vergeten” stukje Canada

“Wij willen graag een reis naar Canada maken en dan he Lees verder

23 Maa 2017 - West-Canada en Oost-Canada

De mooiste nationale parken van Canada

Vorig jaar schreven we al over de mooiste nationale parken v Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.