Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

13 December 2022 - West-Canada en Canada

Vancouver Island in september

Terug
Portret Kim Burgers
Kim Burgers

Weet veel over: Canada, Alaska, Yukon, Lapland, Nieuw-Zeeland

Dit jaar ging ik voor de 7de keer naar Canada op vakantie en heb ik 3 weken de tijd genomen om heel Vancouver Island te bezoeken. Vancouver Island is voor mij compleet; bergen, meren, watervallen, regenwouden en veel dieren. Je reist op het eiland relatief korte rijafstanden en hebt een rustig reistempo, waardoor ik meerdere dagen op een plek kon verblijven.

Mijn reis op het eiland begon in Telegraph Cove, ‘de orka hoofdstad’ in het Noorden van Vancouver Island. Hier heb ik vanuit het leuke kustdorpje op palen een whale watch tour gedaan. Deze tour zag ik zoveel dieren: orka’s (mijn favoriet!), bultrugwalvissen, dolfijnen en dall porpoise (soort bruinvis). Ook heb ik een grizzly beren excursie gedaan. Ik zag twee grizzlyberen langs het water in de inlet in de mist. Erg tof! Al had ik stiekem op meer gehoopt, maar het blijven wilde dieren!

De volgende ‘dieren’ stop was Campbell River voor mij. Hier heb ik ook een whale watch tour gedaan en heb ik meerdere bultugwalvissen gezien. Helaas dit keer geen orka’s. Na de tour heb ik een mooie wandeling gemaakt in Elk Provincial Park waar ze nu een suspension bridge hebben gemaakt wat je goed uitzicht geeft op de Elk Falls. Maar de kers op de taart in Campbell River was voor mij het zien van zwarte beren vissend naar zalm in de Quinsam River. Dat is echt top om te zien en alleen te zien zodra de zalmtrek van de oceaan de rivier binnen komt, zo eind augustus/september. Ik trof ook veel lokale bewoners die ieder najaar weer naar de beren komen kijken. En die de beren zelfs namen hebben gegeven.

Na Campbell River ben ik doorgereden naar Tofino aan de westkust van het eiland. Een leuk surfplaatsje en uitvalsbasis voor het Pacific Rim National Park. Eerst heb ik de lighthouse loop, onderdeel van de Wild Pacific Trail bij Ucluelet gelopen. Echt een aanrader! Mooie uitzichten over de ruige kustlijn. De volgende dag ben ik op zoek gegaan naar een walvis die nog op mijn lijstje stond, de grijze walvis. Je ziet enkel een beetje rug en soms een staart maar hij is gezien en afgevinkt! Op het water zag ik ook nog zeeotters in kelp, zeeleeuwen, zeehonden en een maanvis (Mola Mola). De avond heb ik afgesloten met een prachtige zonsondergang bij Long Beach. De laatste dag heb ik enkele korte wandelingen gemaakt door het regenwoud van het Pacific Rim, erg mooi en indrukwekkend. Owja, eten kan je trouwens leuk in Tofino. Tacofino en de Wildside grill zijn foodtrucks die erg lekker zijn.

Na Tofino aan de westkust moest ik dezelfde weg terug om via Victoria een stuk lager aan de westkust in Sooke te eindigen. Een plek die weinig toeristen aan doen. Ik ging vooral voor de bijzondere stranden van Sandcut beach en Mystic beach, omdat er namelijk watervalletjes van de rotsen het strand op komen, erg mooi! Ook de Sooke potholes, uitgesleten gesteente, een soort canyon waar een rivier doorheen loopt vond ik leuk om te bezoeken. En een top plek om dieren nog te zien is het Sheringham Lighthouse. Ik zag die dag, wel van grote afstand, nog orka’s, bultrug walvissen en zeeleeuwen. Super tof. Het dorpje was verder niets aan maar de natuur is mooi hier. En ik zag tevens nog een wasbeer in een boom. De zwarte beren lieten zich hier niet aan mij zien.

En dan Victoria. Wat een leuke stop met al die Britse invloeden. Ik mocht mee voor werk met een whale watch bedrijf en we zagen meerdere bultrug walvissen, honderden harbour porpoise (bruinvis) *uniek voor deze tijd van het jaar, en zeeleeuwen. Een top dag weer op het water en ook wel echt mijn laatste tour deze vakantie. Verder vond ik het Royal BC Museum erg interessant. En is een wandeling naar de fisherman’s warf leuk om te doen. En verder gewoon lekker even shoppen na alle verblijven in de natuur.

Na Victoria was mijn laatste stop Vancouver waarnaar ik uitgerust en verzadigd na drie weken Vancouver Island weer naar huis vloog. Voor mij is Vancouver Island echt een ideale vakantiebestemming met natuur, veel dieren en cultuur!

Reisexpert

Een mooie reis maken is voor mij ieder jaar weer ‘mijn stip op de horizon’. Ik ben een enorme natuur- en dierenliefhebber en schiet graag reisfoto’s. Na 14 jaar werken in de jeugdzorg is mijn hobby voor reizen inmiddels mijn beroep geworden. En mag ik mijn kennis en passie van Alaska, Canada en Lapland waar ik meermaals geweest ben, met alle plezier met anderen delen.  

Weet veel over: Canada, Alaska, Yukon, Lapland, Nieuw-Zeeland

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

05 Jul 2018 - West-Canada

Waarom je juist in mei naar de Canadese Rockies wil gaan

We zijn net terug van een fantastische inkoopreis door West- Lees verder

31 Dec 2018 - West-Canada

Top 4 Nationale parken van West-Canada buiten de gebaande paden

Denk je aan West-Canada, dan denk je vooral aan de indrukwek Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.