Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Voorwaarden

Als u een reis boekt is het belangrijk te weten dat Askja Reizen is aangesloten bij het ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds. Op al onze reizen zijn daarom de ANVR reisvoorwaarden van toepassing. Ze vallen ook onder de garantie van de SGR. Dit houdt in dat alle in dit programma gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR vallen.

Ook vallen onze reizen binnen de grenzen van de garantieregeling, onder garantie van het Calamiteitenfonds. Als u een reis- of annuleringsverzekering bij Askja Reizen afsluit dan zijn de voorwaarden van Europeesche verzekering van toepassing.


Annuleringsvoorwaarden 
Annulering van de reisovereenkomst door de reiziger dient schriftelijk bevestigd te worden. Bij annulering door de reiziger (zie artikel 9.2 van de ANVR reisvoorwaarden), hanteren wij onderstaande annuleringsbepalingen. Naast de administratiekosten zijn de volgende kosten verschuldigd:
a. tot de 42e dag (exclusief) vóór de vertrekdag; de geldende aanbetaling;
b. vanaf de 42e dag (inclusief) tot de 28e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom of, indien hoger, de aanbetaling;
c. vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 21e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom of, indien hoger, de aanbetaling;
d. vanaf de 21e dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom of indien hoger, de aanbetaling;
e. vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 5e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom of indien hoger, de aanbetaling;
f. vanaf de 5e dag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom of indien hoger, de aanbetaling;
g. bij annulering op de vertrekdag of later: de volle reissom.


NB: Bij sommige reizen of onderdelen daarvan kunnen afwijkende annuleringsbepalingen gelden. In dat geval staan de afwijkende annuleringsbepalingen op uw factuur/boekingsbevestiging vermeldt. Indien de kosten die onze leverancier aan ons berekent hoger zijn dan in het vermelde overzicht, zijn wij genoodzaakt deze extra kosten aan u door te berekenen.

ANVR Reisvoorwaarden
De ANVR reisvoorwaarden zijn van toepassing op al onze reizen. Ze zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringoverleg van de SER. Bij de totstandkoming van deze voorwaarden is rekening gehouden met bestaande wettelijke bepalingen. Bezoek hier de ANVR website.

Boeken
U kunt uw reis telefonisch of per e-mail, maar natuurlijk ook online boeken. Na boeking betaalt u 25% van de reissom aan. Als voor bepaalde reizen een andere aanbetaling is vereist zullen wij dit voorafgaand aan boeking vermelden. Tegelijk met de aanbetaling dient, indien van toepassing, de verschuldigde premie voor de annuleringsverzekering te worden voldaan. Het restant van de reissom moet uiterlijk 6 weken voor vertrek zijn voldaan.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Askja Reizen (KvK nr. 080 36 860) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGRgarantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds
Askja Reizen (KvK nr. 080 36 860) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.” Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Privacyverklaring

Askja Reizen respecteert de privacy van alle gebruikers van deze site en onze reizigers. Wij zorgen er voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk en zorgvuldig wordt behandeld. Bekijk ons cookiebeleid.

Voorwaarden Instagram actie 2017

Deelname

- Alle foto’s in 2017 die gedeeld zijn met de hasthag #opreismetAskja doen mee aan de actie.
- Je mag met meerdere foto's meedoen aan de wedstrijd.
- De foto’s dienen op een Askja Reizen bestemming te zijn gemaakt.
- Je hoeft geen klant te zijn van Askja Reizen om deel te nemen aan de actie.
- Werknemers van Askja Reizen, evenals hun naaste familieleden, zijn uitgesloten van deelname.

Prijs

- Begin 2018 worden de winnaars bekend gemaakt.
- De winnaars maken wij publiekelijk bekend maken via ons Instagram account en onze Facebook pagina.
- De winnaars dienen binnen 14 dagen na ontvangst van het bericht te reageren. Na 14 dagen vervalt de aanspraak op de gewonnen prijs.
- Over de bezorging of opname van de prijzen worden na reactie van de winnaar nadere afspraken gemaakt.
- De gewonnen prijs is niet overdraagbaar en niet in te wisselen voor een geldelijk bedrag of een andere prijs.
- Onder de meest originele foto’s verloten wij drie Askja Chilly’s waterflessen.

Jouw reisverhaal

Niet alleen delen onze reisexperts hun persoonlijke reisverhalen, maar geven ze ook unieke tips en tricks over bijvoorbeeld leuke restaurantjes, manieren om wild te spotten en inspirerende plekken die absoluut op je bucketlist zouden moeten staan. Jouw reisverhaal op ons blog? Mail je reisverhaal naar reizen@askja.nl.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe