Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 3 Dagen

Nome & Bering Land Bridge vanuit Anchorage

Terug Bekijk samenvatting

Verken Nome op eigen gelegenheid! Ga naar Council of Teller en geniet van het mooie landschap. Je hebt 2 dagen lang een huurauto ter beschikking, waarmee je de omgeving kunt gaan zien. Zo vind je op 40 mijl buiten het dorp de Trains to Nowhere: drie oude stoomlocomotieven die stammen uit de industriële tijd in dit gebied en die enigszins spookachtig aandoen. Ook kun je naar Council, dé plek waar de inwoners van Nome hun vrije weekenden doorbrengen. De bergen die in de verte opdoemen, zorgen voor een prachtig plaatje. Een bezoek aan Teller behoort ook tot de mogelijkheden. Dit dorpje 70 mijl buiten Nome heeft 275 inwoners. Je bereikt het via een rit over het schiereiland Seward.

Dag 1

Vlucht Anchorage - Nome, ophalen huurauto

U vliegt in ongeveer 2 uur van Anchorage naar Nome, gelegen in het uiterste westen van Alaska. Vanaf hier is het nog slechts 465 mijl naar Siberië. U haalt de huurauto op bij uw overnachtingsadres en heeft de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek zeker even Golden Sands Beach, net buiten het dorp. Hier mag vrij naar goud gezocht worden en in de zomer is het hier vaak druk met goudzoekers. 

Dag 2

Vrije dag rondom Nome

Een vrije dag rondom Nome om het gebied te verkennen per huurauto. Zo kunt u de 73 mijl lange route naar Council rijden, Onderweg passeert u de Train to Nowhere, een indrukwekkend geheel. Ook de weg van Nome naar Teller is zo'n 73 mijl lang, Onderweg zijn er prima wandelmogelijkheden en heeft u de kans om muskusossen tegen te komen. In het dorp Teller kwam hier ontdekkingsreiziger Roald Amundsen na zijn reis vanaf de Noordpool terecht. 

Dag 3

Inleveren huurauto en vlucht naar Anchorage

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht heeft u nog wat vrije tijd. U levert de auto in bij uw accommodatie en reist per taxi naar het vliegveld. Aangekomen in Anchorage is dit korte programma ten einde gekomen. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe