Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 13 Dagen

Alaska Kort & Krachtig

Terug Bekijk samenvatting

Wil je naar Alaska reizen, maar heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor Alaska Kort & Krachtig! Je bezoekt bekende hoogtepunten zoals Denali National Park, maar verblijft ook op bijzondere plekken midden in de natuur. En dat alles in slechts 13 dagen! Dit is een ideale eerste kennismaking met Alaska, waarna je vast en zeker nog een keer terug wil komen naar deze bijzondere plek. 

Dag 1

Accommodatie: The Lakefront Hotel - Standard Room (LG)

Aankomst in Anchorage

Bij aankomst in Anchorage staat de huurauto klaar op de luchthaven: de vakantie in Alaska is begonnen! Afhankelijk van de aankomsttijd heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Wandel door het centrum van Anchorage over 4th & 5th Avenue en door Earthquake Park of breng een bezoek aan het Native Heritage Museum of het Anchorage Museum. Ook kun je kiezen voor een fietstocht over de Tony Knowles Trail. Anchorage heeft voor iedereen wel iets interessants.

Dag 2 (ca. 380 km)

Accommodatie: Denali Grizzly Bear Resort - Hotel Room (LG)

Rit over Parks Highway naar Denali National Park

Vandaag maak je voor het eerst kennis met de schitterende natuur van Alaska onderweg naar één van de beroemdste nationale parken van Noord Amerika, namelijk het Denali National Park. De weg is eerst nog een drukke snelweg, maar zodra je eenmaal een halfuur buiten Anchorage bent, wordt het rustiger en kan je genieten van prachtige uitzichten op de ruige bergen van de Alaska Range en de Talkeetna Mountains.

De accommodatie ligt ongeveer een kwartier rijden van de ingang van het park en na het inchecken is rest van de dag vrij te besteden. Ga bijvoorbeeld wandelen op één van de trails in de omgeving van het Visitor Center of maak bij mooi weer een rondvlucht over het park.

Dag 3

Accommodatie: Denali Grizzly Bear Resort - Hotel Room (LG)

Bustour in Denali National Park

Vandaag staat een excursie per bus op het programma. De toegang tot het park is beperkt tot deze bussen voor je veiligheid en om de dieren en de fragiele natuur zo min mogelijk te verstoren. Helaas is het park sinds eind zomer 2021 minder toegankelijk dan voorheen. Aan het einde van de zomer in 2021 heeft National Park Service de weg in Denali National Park af moeten sluiten vanwege de instorting van de enige weg door het park. Meer informatie over en indrukwekkende beelden van deze landslide die enkele jaren terug al begonnen is, zijn op de website van Denali National Park terug te vinden. 

We hebben de East Fork Transit tour inbegrepen, deze gaat tot aan mijl 43 en duurt 4,5 uur retour. Je kunt de bus verlaten, onderweg genieten van de natuur en een wandeling maken en in een latere bus weer instappen om terug te gaan.

Dag 4 (ca. 200 km)

Accommodatie: A Taste of Alaska Lodge - Standard Room (LO)

Rit naar Fairbanks, vrije middag

Vandaag volg je de George Parks Highway verder richting het noorden naar Fairbanks. Stap onderweg aan boord van een raft en ga de Nenana River op. Dit is een van de beste rivieren in Alaska voor een spannende rafttocht.

Onderweg verder naar Fairbanks krijg je een goede indruk hoe ruig en eenzaam het Alaskaanse binnenland is. Eenmaal in Fairbanks is een bezoek aan het 'Museum of the North' echt een aanrader. 

Excursietip:
• Raften op Nenana bij Denali

Dag 5

Accommodatie: A Taste of Alaska Lodge - Standard Room (LO)

Vrije dag in Fairbanks

Vandaag staat er een vrije dag in Fairbanks op de planning. Voor een leuke wandeling rijd je naar de Angel Rocks Trail. Op de terugweg kun je dan eventueel een bezoek plannen bij de Chena Hotsprings. Ook een leuke optie voor vandaag is een dagtocht naar de poolcirkel, waarbij je het verlaten binnenland van Alaska ontdekt. Een bijzondere ervaring met een leuke combinatie van een bustocht en een vlucht per bushplane.

Excursietip:
• Dagtocht naar de poolcirkel

Dag 6 (ca. 580 km)

Accommodatie: Totem Inn - Standard Room (LO)

Van Fairbanks naar Valdez

Je verruilt Fairbanks voor het verlaten binnenland van Alaska. De Richardson Highway voert dwars door de onherbergzame en imposante Alaska Range naar Paxson. Het eerste deel van de reis van vandaag gaat door vrij vlak landschap, af en toe zie je de Alaska pijplijn opduiken die grotendeels dezelfde route volgt als de Richardson Highway. Langzaam maakt de toendra plaats voor de toppen van de Wrangell Mountains. Hierna rijd je verder zuidwaarts richting Valdez. Onderweg steek je de schitterende Thompson Pass over en kun je een bezoek brengen aan de Worthington Glacier. Even verderop zie je de Bridal Veil en Horseshoe watervallen. Het is een lange, maar prachtige rit.

Dag 7

Accommodatie: Totem Inn - Standard Room (LO)

Vrije dag Prince William Sound voor optionele kajak- of bootexcursie

Valdez is de toegangspoort tot de Prince William Sound, deze biedt uitstekende mogelijkheden om een vrije dag te besteden. Boek bijvoorbeeld een boottocht naar de Columbia Glacier, één van de actiefste en snelst bewegende gletsjers ter wereld. Onderweg zie je hopelijk walvissen, zeevogels en ander marine wildlife. Als je liever actief bezig bent, is het een echte aanrader om te gaan zeekajakken tussen de ijsbergen van Columbia Glacier.

Excursietips:
• Columbia Glacier zeekajakexcursie
• Columbia Glacier cruise
• Meares Glacier cruise

Dag 8 (ca. 445 km)

Accommodatie: Alaska Glacier Lodge - Standard Cabin (LO)

Over de Glenn Highway naar de Matanuska Valley

Een lange dag vandaag. De rit over de Glenn Highway volg je naar de Matanuska Valley. Breng zeker een bezoek aan de Matanuska Glacier, een van Alaska's bekendste en grootste gletsjers. Het laatste stuk van de route richting Palmer is adembenemend. Het asfalt kronkelt door de bergen en volgt de snelstromende Matanuska River. De kans is groot om elanden of ander wild tegen te komen.

Dag 9

Accommodatie: Alaska Glacier Lodge - Standard Cabin (LO)

Vrije dag Mat-Su Valley

De Matanuska Valley biedt genoeg te doen voor een vrije dag. Op een uur rijden van de Alaska Glacier Lodge ligt de groene Hatcher Pass met een rijke historie. Het is een fantastische plek om te wandelen of maak er een tour door de Independance Mine. Een bezoek aan het kleine plaatsje Eklutna mag u eigenlijk ook niet missen, want de Russisch Orthodoxe begraafplaats met bijbehorende kerkjes is erg bijzonder. Vanuit de lodge zijn ook diverse excursies te maken.

Excursietips:
Bootexcursie naar Knik Glacier en ijsbergenmeer
• Helikoptervlucht over Knik Glacier met gletsjerlanding
• Hondensledetocht op de Knik Glacier 
IJsklimmen op de Matanuska Glacier

Dag 10 (ca. 275 km)

Accommodatie: Exit Glacier Lodge - Deluxe Room (LG)

Via Anchorage naar Seward

Vandaag ga je de bergachtige Kenai Peninsula op. Via Anchorage rij je langs de zeearm 'Turnagain Arm', waar regelmatig beluga's gespot worden. Haal vooral een kop koffie met iets lekkers bij de Bakery in Girdwood en stop eventueel bij de Portage Glacier. De weg naar Seward voert verder over de Seward Highway en over de Moose Pass, door bergachtig terrein met vele snelstromende rivieren, moerassen en vennen.

Dag 11

Accommodatie: Exit Glacier Lodge - Deluxe Room (LG)

Vrije dag Seward en Kenai Fjords National Park

Maak op je vrije dag zeker een wandeling bij de Exit Glacier. Een steil pad leidt je langs de gletsjer omhoog tot je uitkijkt over het immense Harding Icefield. Het is de klim zeker waard! Ook spectaculair is de kust van het Kenai Fjords National Park met diep ingesneden fjorden, afkalvende gletsjers en rotseilanden met ontelbare vogels en zeeleeuwen. Tijdens zo'n cruise ga je ook op zoek naar orka's en ander marine wildlife.

Excursietips:
• Kenai Fjords cruise
• Northwestern Fjords cruise
• Wildlife & Glacier boottocht Kenai Fjords

Dag 12 (ca. 200 km)

Accommodatie: The Lakefront Hotel - Standard Room (LG)

Naar Anchorage

In ongeveer twee uur rijd je terug over de Kenai Peninsula naar Anchorage. Onderweg kun je uitkijken naar de Beluga walvissen in Cook Inlet, de Dall sheep langs de kliffen van Turnagain Arm of de vogels bij Potters Marsh (vooral) tijdens de vogeltrek. Ook kom je langs het gezellige plaatsje Girdwood; een prima plek voor een wandeling, een goede lunch of een kop koffie met iets lekkers bij de Bakery in Girdwood. Na aankomst in Anchorage heb je de rest van de dag vrij te besteden. 

Dag 13

Vertrek uit Alaska

Je rijdt terug naar de luchthaven van Anchorage, waar je de huurauto inlevert. De reis door Alaska is hiermee ten einde gekomen. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.