Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 12 Dagen

Alaska Kort & Krachtig

Terug Bekijk samenvatting

Wil je naar Alaska reizen, maar heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor Alaska Kort & Krachtig - een reis waarbij het schema precies aansluit op de vluchten van Icelandair, de snelste manier om vanaf Amsterdam in Alaska te komen. Je bezoekt bekende hoogtepunten zoals Denali National Park, maar verblijft ook op bijzondere plekken midden in de natuur. En dat alles in slechts 12 dagen! Dit is een ideale eerste kennismaking met Alaska, waarna je vast en zeker nog een keer terug wilt komen naar deze bijzondere plek. 

Dag 1

Accommodatie: The Lakefront Hotel - Standard Room (LG)

Aankomst Anchorage

Bij aankomst in Anchorage staat de huurauto klaar op de luchthaven: de vakantie in Alaska is begonnen! Afhankelijk van de aankomsttijd heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Wandel door het centrum van Anchorage over 4th & 5th Avenue en door Earthquake Park of breng een bezoek aan het Native Heritage Museum of het Anchorage Museum. Ook kun je kiezen voor een fietstocht over de Tony Knowles Trail. Anchorage heeft voor iedereen wel iets interessants.

Dag 2 (ca. 400 km)

Accommodatie: Denali Grizzly Bear Resort - Cabin (LG)

Rit naar Denali

Vandaag maak je voor het eerst kennis met de schitterende natuur van Alaska onderweg naar Talkeetna. De weg is eerst nog een drukke snelweg maar als je eenmaal een half uur buiten Anchorage bent, wordt het rustiger en kun jegenieten van prachtige uitzichten op de ruige bergen van de Alaska Range en de Talkeetna Mountains.   

Dag 3

Accommodatie: Denali Grizzly Bear Resort - Cabin (LG)

Bustour in Denali National Park

Vandaag staat een excursie per bus op het programma. De toegang tot het park is beperkt tot deze bussen voor ieders veiligheid en om de dieren en de fragiele natuur zo min mogelijk te verstoren. De tocht voert je tot Eielson en duurt circa 7-8 uur retour. Onderweg kun je in- en uitstappen waar je wilt. Indien je deze excursie voor 1 juni maakt, reis je tot aan Toklat omdat de weg verder naar Eielson dan nog gesloten is.

Dag 4 (ca. 177 km)

Accommodatie: Pike's Waterfront Lodge - Standard Room (LO)

Rit naar Fairbanks, vrije middag

Vandaag volg je de George Parks Highway verder richting het noorden naar Fairbanks. Onderweg krijg je een goede indruk hoe ruig en eenzaam het Alaskaanse binnenland is. Eenmaal in Fairbanks is een bezoek aan het 'Museum of the North' echt een aanrader. Voor een leuke middagwandeling rij je naar de Angel Rocks trail. Op de terugweg kun je dan eventueel een bezoek plannen bij de Chena Hotsprings.

Excursietips:
• dagtocht naar eskimogemeenschap Barrow
• dagtocht naar de poolcirkel
• 5-daagse trip 'IJsberen van Barter Island'

Dag 5 (ca. 281 km)

Accommodatie: Denali Highway Cabins - Deluxe Cabin (LO)

Over de Richardson Highway naar Paxson

Je verruilt Fairbanks voor het verlaten binnenland van Alaska. De Richardson Highway voert dwars door de onherbergzame en imposante Alaska Range naar Paxson. Het eerste deel van de reis van vandaag gaat door vrij vlak landschap, af en toe zie je de Alaska pijplijn opduiken die grotendeels dezelfde route volgt als de Richardson Highway. Langzaam maakt de toendra plaats voor de toppen van de Wrangell Mountains. 

Dag 6 (ca. 302 km)

Accommodatie: Totem Inn - Standard Room (LO)

Verder naar Valdez

Je rijdt verder zuidwaarts richting Valdez. Onderweg steek je de schitterende Thompson Pass over en kun je een bezoek brengen aan de Worthington Glacier. Even verderop zie je de Bridal Veil en Horseshoe watervallen. 

Dag 7

Accommodatie: Totem Inn - Standard Room (LO)

Vrije dag Prince William Sound voor optionele kajak- of bootexcursie

Valdez is de toegangspoort tot de Prince William Sound, deze biedt uitstekende mogelijkheden om een vrije dag te besteden. Boek bijvoorbeeld een boottocht naar de Columbia Glacier, één van de actiefste en snelst bewegende gletsjers ter wereld. Onderweg zie je hopelijk walvissen, zeevogels en ander marine wildlife. Als je liever actief bezig bent, is het een echte aanrader om te gaan zeekajakken tussen de ijsbergen van Columbia Glacier.

Excursietips:
• Columbia Glacier zeekajakexcursie
• Columbia Glacier cruise
• Meares Glacier cruise
• 2-daagse Shoup Glacier kajak-kampeertrip

Dag 8 (ca. 445 km)

Accommodatie: Knik River Lodge - Standard Cabin (LO)

Over de Glenn Highway naar de Matanuska Valley

Een lange dag vandaag. De rit over de Glenn Highway volg je naar de Matanuska Valley. Breng zeker een bezoek aan de Matanuska Glacier, een van Alaska's bekendste en grootste gletsjers. Het laatste stuk van de route richting Palmer is adembenemend. Het asfalt kronkelt door de bergen en volgt de snelstromende Matanuska River. De kans is groot om elanden of ander wild tegen te komen.

Excursietip:
• IJsklimmen op Matanuska Glacier

Dag 9

Accommodatie: Knik River Lodge - Standard Cabin (LO)

Vrije dag Mat-Su Valley

De Matanuska Valley biedt genoeg te doen voor een vrije dag. Op een uur rijden van de Knik River Lodge ligt de groene Hatcher Pass met een rijke historie. Het is een fantastische plek om te wandelen of maak er een tour door de Independance Mine. Een bezoek aan het kleine plaatsje Eklutna mag u eigenlijk ook niet missen, want de Russisch Orthodoxe begraafplaats met bijbehorende kerkjes is erg bijzonder. Vanuit de lodge zijn ook diverse excursies te maken.

Excursietips:
• bootexcursie naar Knik Glacier en ijsbergenmeer
• Helikoptervlucht over Knik Glacier met gletsjerlanding
• Hondensledetocht op de Knik Glacier 

Dag 10 (ca. 140 km)

Accommodatie: The Hotel Alyeska - Standard Room (LG)

Via Anchorage naar Girdwood

Via Anchorage rij je in korte tijd naar Girdwood geleden bij Turnagain Arm. Hier worden regelmatig beluga's gespot, dus stop zeker even bij een van de uitzichtpunten of stop bij Potters Marsh om vogels te kijken. Haal in Girdwood vooral een kop koffie met iets lekkers bij de Bakery, een aanrader.

Dag 11

Accommodatie: The Hotel Alyeska - Standard Room (LG)

Vrije dag Girdwood en Chugach Mountains

Rondom Girdwood vind je talloze, zeer gevarieerde wandeltrails. Een van onze favorieten is de makkelijke 3-mijl Winner Creek Trail. Mountainbiken is ook populair hier en als je puur van het uitzicht wilt genieten, dan neem je de Alyeska Resort Aerial Tramway naar boven. Je kunt ook de Portage Glacier en het bijbehorende ijsbergenmeer bezoeken of het Alaska Wildlife Conservation Center.

Dag 12 (ca. 65 km)

Rit naar Anchorage, vertrek uit Alaska

Je rijdt terug naar de luchthaven van Anchorage, waar je de huurauto inlevert. De reis door Alaska is hiermee ten einde gekomen. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.