Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 19 Dagen

De Top van Alaska

Terug Bekijk samenvatting

Dit is al jarenlang onze populairste Alaska rondreis! De hoogtepunten van Alaska liggen relatief dicht bij elkaar, waardoor je ruimschoots de tijd hebt om ze te bezoeken. De reis voert langs indrukwekkende gletsjers, ruige fjordenkusten en eindeloze toendra’s. Onderweg kan zomaar een eland of beer je pad kruisen. Je maakt een prachtige reis door de ongerepte wildernis waar Alaska zo beroemd om is.

Dag 1

Accommodatie: The Lakefront Hotel - Standard Room (LG)

Aankomst in Anchorage

Bij aankomst in Anchorage staat de huurauto klaar op de luchthaven: de vakantie in Alaska is begonnen! Afhankelijk van de aankomsttijd heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Wandel door het centrum van Anchorage over 4th & 5th Avenue en door Earthquake Park of breng een bezoek aan het Native Heritage Museum of het Anchorage Museum. Ook kun je kiezen voor een fietstocht over de Tony Knowles Trail. Anchorage heeft voor iedereen wel iets interessants.

Dag 2 (ca. 380 km)

Accommodatie: Denali Grizzly Bear Resort - Hotel Room (LG)

Rit over Parks Highway naar Denali National Park

Vandaag maak je voor het eerst kennis met de schitterende natuur van Alaska onderweg naar één van de beroemdste nationale parken van Noord Amerika, namelijk het Denali National Park. Denali komt uit het Athabascaans en betekent "The Great One". De weg is eerst nog een drukke snelweg, maar zodra je eenmaal een halfuur buiten Anchorage bent, wordt het rustiger en kan je genieten van prachtige uitzichten op de ruige bergen van de Alaska Range en de Talkeetna Mountains.

De accommodatie ligt ongeveer een kwartier rijden van de ingang van het park en na het inchecken is rest van de dag vrij te besteden. Ga bijvoorbeeld wandelen op één van de trails in de omgeving van het Visitor Center of maak bij mooi weer een rondvlucht over het park.

Dag 3

Accommodatie: Denali Grizzly Bear Resort - Hotel Room (LG)

Denali National Park, East Fork Transit tour

Vandaag staat een excursie per bus op het programma. De toegang tot het park is beperkt tot deze bussen voor je veiligheid en om de dieren en de fragiele natuur zo min mogelijk te verstoren. Helaas is het park sinds eind zomer 2021 minder toegankelijk dan voorheen. Aan het einde van de zomer in 2021 heeft National Park Service de weg in Denali National Park af moeten sluiten vanwege de instorting van de enige weg door het park. Meer informatie over en indrukwekkende beelden van deze landslide die enkele jaren terug al begonnen is, zijn op de website van Denali National Park terug te vinden. 

We hebben de East Fork Transit tour inbegrepen, deze gaat tot aan mijl 43 en duurt 4,5 uur retour. Je kunt de bus verlaten, onderweg genieten van de natuur en een wandeling maken en in een latere bus weer instappen om terug te gaan.

Dag 4 (ca. 200 km)

Accommodatie: SpringHill Suites Downtown - Standard Room (LO)

Korte rit naar Fairbanks, vrije middag

Vandaag volg je de George Parks Highway verder richting het noorden naar Fairbanks. Stap onderweg aan boord van een raft en ga de Nenana River op. Dit is een van de beste rivieren in Alaska voor een spannende rafttocht.

Onderweg verder naar Fairbanks krijg je een goede indruk hoe ruig en eenzaam het Alaskaanse binnenland is. Eenmaal in Fairbanks is een bezoek aan het 'Museum of the North' echt een aanrader. Voor een leuke middagwandeling rij je naar de Angel Rocks trail. Op de terugweg kun je dan eventueel een bezoek plannen bij de Chena Hotsprings.

Excursietip:
• Raften op Nenana bij Denali
Dagtocht naar de poolcirkel

Dag 5 (ca. 500 km)

Accommodatie: Gilpatrick's Hotel Chitina - Standard Room (LO)

Mooie rit over de Richardson Highway naar Chitina

Vandaag wordt Fairbanks verruild voor het verlaten binnenland van Alaska. De Richardson Highway voert dwars door de onherbergzame en imposante Alaska Range naar Chitina (spreek uit als Chit-na). Het eerste deel van de reis van vandaag gaat door vrij vlak landschap, af en toe zie je de Alaska pijplijn opduiken die grotendeels dezelfde route volgt als de Richardson Highway. Langzaam maakt de toendra plaats voor de toppen van de Wrangell Mountains. 

Dag 6

Accommodatie: Kennicott Glacier Lodge - Main Lodge Room with Shared Bath and Glacier View (LO)

Per bushplane naar McCarthy en Kennicott

In de ochtend rijd je naar de airstrip in Chitina waar je aan boord gaat van een Alaskaanse bushplane. Een vlucht van circa 25 minuten brengt je diep het hart van de Wrangell Mountains in. Wanneer de bushpilot het vliegtuigje over de immense ijsvelden manoeuvreert en uiteindelijk op een onverharde airstrip landt, ervaar je hoe machtig de natuur hier is.

Dag 7

Accommodatie: Kennicott Glacier Lodge - Main Lodge Room with Shared Bath and Glacier View (LO)

Wrangell-St. Elias National Park

Kennicott en McCarthy zijn al sinds lange tijd verlaten ghost towns, maar aan het begin van de 19e eeuw floreerde dit gebied vanwege de koper die hier gevonden werd. De vallei wordt gedomineerd door de immense Kennicott en Root Glaciers met hun spectaculaire ijsvallen en bieden voldoende mogelijkheden tot verkenning voor iedereen.

Excursietips:
Kennicott Mill Tour
Gletsjerwandeling Root Glacier
• Kennicott Hiking
• Raft & Flightsee Wrangell St.Elias National Park

Dag 8 (ca. 195 km)

Accommodatie: Totem Inn Hotel - Standard Room (LO)

Per bushplane terug naar Chitina en rit naar Valdez

Vandaag vlieg je terug naar Chitina waar de huurauto staat. Hier aangekomen rijd je terug naar de Richardson Highway en verder zuidwaarts richting Valdez. Onderweg steek je de schitterende Thompson Pass over en breng je een bezoek aan de Worthington Glacier. Even verderop zie je de Bridal Veil en Horseshoe watervallen.

Dag 9

Accommodatie: Totem Inn Hotel - Standard Room (LO)

Optionele boot- of zeekajakexcursie Prince William Sound

Valdez is de toegangspoort tot de Prince William Sound, deze biedt uitstekende mogelijkheden om een vrije dag te besteden. Boek bijvoorbeeld een boottocht naar de Columbia Glacier, één van de actiefste en snelst bewegende gletsjers ter wereld. Onderweg zie je hopelijk walvissen, zeevogels en ander marine wildlife. Als je liever actief bezig bent, is het een echte aanrader om te gaan zeekajakken tussen de ijsbergen van Columbia Glacier.

Excursietips:
Columbia Glacier zeekajakexcursie
Columbia Glacier cruise
Meares Glacier cruise

Dag 10 (ca. 310 km)

Accommodatie: Sheep Mountain Lodge - Classic Cabin (LG)

Rit over Glenn Highway, één van mooiste wegen van Alaska

De route van vandaag gaat over de Glenn Highway. In 2002 kreeg de Glenn Highway de status van “National Scenic Byway”, een status die in Amerika wordt toegekend aan routes vanwege bijzondere natuur, cultuur, recreatie of archeologie. Het is een van de meest bijzondere ritten van deze reis. Vanaf Glennallen stijgt de weg en gaat het landschap langzaam van toendra over in een berglandschap.

Dag 11 (ca. 130 km)

Accommodatie: Alaska Glacier Lodge - Cabin (LO)

Door de Matanuska Valley richting Palmer

De rit over de Glenn Highway wordt vandaag vervolgd naar de Matanuska Valley. Een hoogtepunt onderweg is de Matanuska Gletsjer. Van veraf lijkt het of er een enorme stapel ijs is uitgestort in de dichte groene bossen. Pas van dichtbij is goed te zien hoe immens groot deze gletsjer is. Het laatste stuk van de route richting Palmer is adembenemend. Het asfalt kronkelt door de bergen en volgt de snelstromende Matanuska River. De kans is groot om elanden of ander wild tegen te komen.

Dag 12

Accommodatie: Alaska Glacier Lodge - Cabin (LO)

Mat-Su Valley, optionele excursie Knik Glacier

De Matanuska Valley biedt genoeg te doen voor een vrije dag. Op een uur rijden van de Alaska Glacier Lodge ligt de groene Hatcher Pass met een rijke historie. Het is een fantastische plek om te wandelen of maak er een tour door de Independance Mine. Een bezoek aan het kleine plaatsje Eklutna mag je eigenlijk ook niet missen, want de Russisch Orthodoxe begraafplaats met bijbehorende kerkjes is erg bijzonder. Vanuit de lodge zijn ook diverse excursies te maken.

Excursietips:
• Bootexcursie naar Knik Glacier en ijsbergenmeer
• Helikoptervlucht over Knik Glacier met gletsjerlanding
• Hondensledetocht op de Knik Glacier 
• IJsklimmen op de Matanuska Glacier

Dag 13 (ca. 275 km)

Accommodatie: Exit Glacier Lodge - Deluxe Room (LG)

Via Anchorage naar Seward

Vandaag ga je de bergachtige Kenai Peninsula op. Via Anchorage rij je langs de zeearm 'Turnagain Arm', waar regelmatig beluga's gespot worden. Haal vooral een kop koffie met iets lekkers bij de Bakery in Girdwood en stop eventueel bij de Portage Glacier. De weg naar Seward voert verder over de Seward Highway en over de Moose Pass, door bergachtig terrein met vele snelstromende rivieren, moerassen en vennen.

Dag 14

Accommodatie: Exit Glacier Lodge - Deluxe Room (LG)

Vrije dag Seward en Kenai Fjords National Park

Maak op je vrije dag zeker een wandeling bij de Exit Glacier. Een steil pad leidt je langs de gletsjer omhoog tot je uitkijkt over het immense Harding Icefield. Het is de klim zeker waard! Ook spectaculair is de kust van het Kenai Fjords National Park met diep ingesneden fjorden, afkalvende gletsjers en rotseilanden met ontelbare vogels en zeeleeuwen. Tijdens zo'n cruise ga je ook op zoek naar orka's en ander marine wildlife.

Excursietips:
Kenai Fjords cruise
Northwestern Fjords cruise
Wildlife & Glacier boottocht Kenai Fjords

Dag 15

Accommodatie: Exit Glacier Lodge - Deluxe Room (LG)

Vrije dag in en rondom Seward

Er zijn genoeg dingen te doen in en rondom Seward tijdens de extra vrije, volle dag. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Alaska Sealife center. Hier worden dieren opgevangen die ziek zijn of zelf niet meer in het wild kunnen overleven. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de diverse marine ecosystemen in dit deel van Amerika en zijn er steeds wisselende tentoonstellingen.

Dag 16 (ca. 270 km)

Accommodatie: Twin Creeks Trailhead Lodge - Kitchen suite (LG)

Over het Kenai Peninsula naar Homer

Je rijdt over de Kenai Peninsula naar het vissersstadje Homer op het westelijke deel van het schiereiland. De weg loopt door een groen berglandschap waar snelstromende rivieren zich door vaak nauwe kloven wringen. In juli en augustus zijn veel rivieren overvol zalmen. De bergen maken plaats voor heuvels en met een beetje geluk zie je aan de overkant van Cook Inlet de besneeuwde toppen van twee machtige vulkanen liggen; Mount Iliamna en Mount Redoubt.

Dag 17

Accommodatie: Twin Creeks Trailhead Lodge - Kitchen suite (LG)

Optionele berenexcursie vanuit Homer

Kies op je vrije dag zeker voor een bijzondere ervaring op zoek naar bruine beren. Per bushplane vlieg je naar het Katmai National Park, aan de overkant van de Cook Inlet. Dit nationale park is hét leefgebied van de bruine beren en met een ervaren gids probeer je ze van dichtbij te observeren. Deze excursie is voor veel van onze klanten al het hoogtepunt van hun reis naar Alaska geweest.

Excursietips: 
Berenexcursie met K-Bay
Per bush plane naar Brooks Falls

Dag 18 (ca. 360 km)

Accommodatie: The Lakefront Hotel - Standard Room (LG)

Naar Anchorage

In ongeveer vijf uur rijd je terug over de Kenai Peninsula naar Anchorage. Onderweg kun je uitkijken naar de Beluga walvissen in Cook Inlet, de Dall sheep langs de kliffen van Turnagain Arm of de vogels bij Potters Marsh (vooral) tijdens de vogeltrek. Ook kom je langs het gezellige plaatsje Girdwood; een prima plek voor een wandeling, een goede lunch of een kop koffie met iets lekkers bij de Bakery in Girdwood. Na aankomst in Anchorage heb je de rest van de dag vrij te besteden. 

Dag 19

Vertrek uit Alaska

Na een laatste nacht in Anchorage is je Alaska reis ten einde gekomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.