Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 4 Dagen

Beren op Kodiak Island

Terug Bekijk samenvatting

Kodiak Island heeft als bijnaam ‘Emerald Island’ en als je aankomt weet je waarom. Dit groene eiland met het kleine vissersdorpje is echt een bijzondere bestemming. Nog authentiek met slechts een enkele toerist. Het centrum is klein en je loopt zo naar een restaurantje of de haven. Kodiak Island is bekend vanwege de grootste bruine beren, de Kodiak Brown Bear. Het grootste deel van dit dichtbeboste eiland is een reservaat waar de beren ongestoord hun gang kunnen gaan. Je bezoek aan Kodiak is een combinatie van het spotten van wildlife en met het opdoen van indrukken van het lokale vissersleven. Op je vrije dag ga je met een vliegtuigje naar een plek waar beren te zien zijn. Afhankelijk van waar er beren gespot zijn, bestaat ook de mogelijkheid dat de piloot besluit naar Katmai te vliegen.

Dag 1

Accommodatie: Best Western Kodiak Inn - Double Room (LO)

Vlucht vanuit Anchorage naar Kodiak Island

Vanuit Anchorage vlieg je met Alaska Airlines in een uurtje naar Kodiak Island, waar je bij aankomst de huurauto ophaalt en naar de accommodatie rijdt. Loop door het centrum van Kodiak, neem een kijkje bij de Holy Resurrection Church, bezoek een van de musea, wandel door de haven of drink een biertje in de Kodiak Brewing Company, waar je gemakkelijk in contact komt met de lokale vissers om hun persoonlijke verhaal te horen.

Dag 2

Accommodatie: Best Western Kodiak Inn - Double Room (LO)

Berenexcursie vanuit Kodiak

Vandaag staat een berenexcursie gepland van ongeveer zes uur. Na een uitgebreide uitleg vlieg je onder begeleiding van een ervaren gids in een watervliegtuigje naar een plek in het Kodiak Island National Wildlife Refuge. Je hebt een geweldig uitzicht over het eiland en vanuit het vliegtuig probeer je al walvissen en ander wildlife te spotten. Na de landing ga je te voet op zoek naar de Kodiak beren, waarbij je maximaal zo'n vijf kilometer wandelt. Op de terugweg wordt aan boord een goede lunch geserveerd en land je weer in Kodiak met hopelijk gave herinneringen aan vandaag.

Dag 3

Accommodatie: Best Western Kodiak Inn - Double Room (LO)

Ontdek Kodiak Island

Rijd vandaag over het eiland en volg de route langs de kust met uitzicht op de verschillende baaien. De kans dat je vandaag ook beren onderweg spot is zeker aanwezig. Liever deze dag actiever invullen? Huur een kajak en peddel door de beschutte baaien of fiets met een mountainbike de 12-mijl lange Anton Larsen Bay Road. Even buiten Kodiak vind je Pillar Mountain, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over het stadje en de omliggende eilandjes, de stranden en de oceaan. Er zijn ook genoeg plekken om een mooie wandeling te maken door de wildernis.

Dag 4

Vlucht van Kodiak Island naar Anchorage

Vandaag verlaat je dit groene eiland en vlieg je terug naar Anchorage.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.