Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Antarctica, Wilkins Ice Shelf en Aurora Australis

  • • Volg het pad van De Gerlache
  • • Meeste kans op Australis Borealis
  • • Alle excursies en maaltijden inclusief
Duur 16 Dagen

Soort Scheepsreizen

Prijs (vanaf) € 9.000

In de voetsporen van De Gerlache tijdens zijn poolexpeditie aan boord van de Belgica

Weer zo'n bijzondere reis naar de Zuidpool en Antarctica! Dit is met recht een echte expeditiereis te noemen. We gaan het zeer zelden bezochte gebied van de Bellingshausen Zee, de Marguerite Baai en Alexander Eiland verkennen en bezoeken plaatsen die ontdekt werden door De Gerlache tijdens zijn poolexpeditie (juni 1897 - maart 1899) aan boord van de Belgica. We vertrekken vanuit Ushuaia en gaan recht op de zuidpoolcirkel af. We proberen zoveel mogelijk de rest van de reis ten zuiden van de poolcirkel door te brengen. Hier beleef je de ultieme wildernis ervaring op één van de meest afgelegen plekken ter wereld. 

We zullen Antarctische ijsplateaus zien, landen op eilanden waar slechts weinigen voet aan wal hebben gezet en genieten van dit ontzagwekkende schouwspel ver van de gebaande paden van reguliere Antarctische expeditie cruises. We zien een scala aan Antarctisch wildlife, waaronder bultruggen en dwergvinvissen, orka's, luipaarden, olifanten, krabbeneters, Weddellzeehonden en Antarctische pelsrobben - misschien zelfs een Ross' zeehond. Maar ook natuurlijk Gentoo en Adelie pinguïns, skuas, sterns en reuzenstormvogels. Dit zijn slechts enkele van de zeevogelsoorten die je hier gaat tegenkomen.

Aurora Australis

In het voorjaar van 2025 is de beste kans om het zeldzame poollicht australis, ook wel het zuiderlicht genoemd, te zien. In tegenstelling tot het noorderlicht trekt het zuiderlicht over geen enkele stad of dorp en is het slechts zelden te zien vanaf het land. De 11-jarige activiteitscyclus van de zon piekt rond 2025, waardoor het poollicht actiever wordt en het best te zien is rond de equinoxen. We proberen onze kansen zo groot mogelijk te maken om het ongrijpbare en betoverende zuidelijke poollicht te zien door onder de poolcirkel te reizen wanneer er weinig maanlicht aan de hemel is. Hier krijgen we ook de kans om veel sterren en hemelobjecten van het zuidelijk halfrond te zien, waaronder het Zuiderkruis en de Magelhaense Wolken.

Dr. Tyler Nordgren zal bij gunstig weer en gunstige aurora's onze kijkactiviteit aan dek leiden en uitleg geven over de zuidelijke hemel en zijn aurora's. Nordgren is hoogleraar astronomie en natuurkunde aan de Universiteit van Redlands en voormalig bestuurslid van de International Dark Sky Association.

Dr. Julie Rathbun zal het thema van de pool- en astronomische verkenning van deze reis voortzetten door te bespreken hoe Antarctica wordt gebruikt om Europa, een van de manen van Jupiter, te bestuderen. Zij is senior wetenschapper bij het Planetary Science Institute en maakt deel uit van NASA's Europa Clipper ruimtevaartuigmissie, die in oktober 2024 wordt gelanceerd om de vloeibare oceaan onder Europa's ijzige oppervlak te onderzoeken.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Einde van de wereld, begin van een reis: Je reis begint waar de wereld ophoudt. Ushuaia, Argentinië, naar verluidt de meest zuidelijke plaats op aarde, ligt op het uiterste zuidpuntje van Zuid-Amerika. Vanaf deze kleine stad in Tierra del Fuego, bijgenaamd "Het einde van de wereld", vertrek je in de namiddag en vaar je de rest van de avond door het Beagle-kanaal, dat omringd is door bergen.
Dag 2 - 3 - Het pad van de poolreizigers: Tijdens de volgende twee dagen op de Drake Passage ervaar je dezelfde ervaringen als de grote poolreizigers die deze streken voor het eerst in kaart brachten: koele zoute bries, golvende zeeën, misschien zelfs een vinvis die zeespray opspuit. Na het passeren van de Antarctische Convergentie - de natuurlijke grens van Antarctica, gevormd wanneer noordwaarts stromende koude wateren botsen met warmere sub-Antarctische zeeën - ben je in de circum-Antarctische upwelling zone. Niet alleen het zeeleven verandert, ook het vogelleven verandert. Grote albatrossen, grijskopalbatrossen, wenkbrauwalbatrossen, roetkopalbatrossen, kaapse duiven, noordse stormvogels, blauwe stormvogels en Antarctische stormvogels zijn een paar van de vogels die je kunt zien.
Dag 4 - Door de Pendleton Straat: In de namiddag kom je  aan op het Antarctisch Schiereiland nabij de Antarctische Cirkel. Als het zee-ijs het toelaat, kun je verder varen door de Pendleton Straat en proberen te landen op de zelden bezochte zuidpunt van Renaud Island. Hier heb je de kans om de eerste Adélie pinguïns van de reis te zien en te genieten van spectaculaire uitzichten op de ijsbergen in deze surrealistische, met sneeuw bedekte omgeving. In de namiddag varen we naar de Fish Islands en ontmoeten we een van de meest zuidelijke Adélie pinguïn en blue-eyed shag kolonies van het Antarctisch Schiereiland. Overnachting in het gebied van Crystal Sound, het landschap zal je laten opblijven tot in de kleine uurtjes, er is een kans om Orka, Bultrug en Minke walvis te zien in dit gebied.
Dag 5 - Detaille eiland en de Gullet: Detaille Island - Je kunt hier aan land gaan bij een verlaten Brits onderzoeksstation, geniet van de hoge ligging van het eiland en het imposante gletsjerlandschap. Daarna varen we door The Gullet, een van de meest indrukwekkende smalle kanalen in Antarctica, met torenhoge bergen aan weerszijden, vogels die het schip volgen en speelse pinguïns en zeehonden dartelend in het water terwijl we door dit zeer speciale deel van de reis varen. Als de ijsomstandigheden het toelaten zullen we in de namiddag ook een landing of cruise maken.

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

inbegrepen: 
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in hut van je keuze op basis van volpension
• alle excursies en lezingen gedurende de expeditiecruise
• uitgebreide reisinformatie
• bijdrage Future For Nature

niet inbegrepen: 
• evt. brandstoftoeslag expeditiecruise
• internationale vluchten
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.