Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Falklands, South Georgia en Antarctica

  • • Miljoenen zeezoogdieren
  • • Bezoek deze Antarctische Oase
  • • 450.000 paar koningspinguins
  • • Vind hier het graf van Shackleton
Duur 19 Dagen

Soort Falklands, south georgia & antarctica

Prijs (vanaf) € 9.250

De ultieme reis voor natuurliefhebbers

Wil je met eigen ogen zien waarom dit de favoriete plek van David Attenborough is? Kies dan voor deze reis, de meest unieke en gevarieerde reis naar het Zuidpool gebied én de ultieme reis voor natuurliefhebbers. Verbaas je op de Falkland Eilanden over de enome omvang van de grootste kolonie wenkbrouwalbatrossen ter wereld van maar liefst 5 kilometer lang, waar meer dan 110.000 paartjes bij elkaar zitten. Daarnaast tref je er pinguinsoorten aan die je in Antarctica niet ziet zoals de Magelhaen, de Rotspinguin en de Koningspinguin.

Je bezoek aan South Georgia, ook wel een Antarctische Oase genoemd, wordt ook echt onvergetelijk. Beroemd vanwege series als BBC's Frozen Planet, The Living Planet of onze 'eigen ' Floortje is dit één van de meest ruige en adembenemend mooie plekken op aarde. Het is een waar paradijs voor natuurliefhebbers dankzij de enorme kolonies met meer dan een half miljoen koningspinguïns, pelsrobben en zeeolifanten. Je gelooft je ogen niet wanneer je deze van dichtbij ziet. Deze oneindige hoeveelheid koningspinguins bij elkaar met hun kleine bruine 'chicks' blijft voor altijd op je netvlies staan. De stranden liggen vooral tijdens de paartijd afgeladen vol met zeeolifanten en je bent getuige van het ongelooflijk spektakel waar 4 ton zware zeeolifanten vechten om hun harem te bewaken. 

Op Antarctica zijn vooral de gletsjers en het ijs, dat er steeds weer anders uitziet, indrukwekkend. Dat geldt ook voor de dieren die er leven, zoals adélie-, ezels- en kinbandpinguïns, walvissen, pelsrobben, zeeolifanten en zeeluipaarden. Als het even kan, bezoek je het vulkanische Deception Island en vaar je in een zodiac tussen de ijsbergen door in Paradise Bay. Ook proberen we altijd een onderszoeksstation te bezoeken zoals Port Lockroy.

Vooraf is niet exact bekend welke landingsplekken bezocht kunnen worden. Deze worden gekozen aan de hand van de weersomstandigheden van dat moment.

Klink hier voor een prachtig filmpje van deze reis. 

Type schip
Welk schip voor jou de beste keuze is, is heel persoonlijk. We bieden allerlei schepen van verschillende rederijen aan, die variëren in grootte en comfort. We hebben ze onderverdeeld in kleine expeditieschepen, middelgrote expeditieschepen en luxe expeditieschepen.

Kleine expeditieschepen vervoeren 42 tot circa 96 passagiers. Kenmerken van deze schepen zijn: ijsversterkte romp; klein, internationaal gezelschap, flexibel inspelen op omstandigheden ter plaatse goed mogelijk; optimaal tijd voor landingen; informele sfeer; avontuurlijk karakter; hutten met eigen of gedeelde voorzieningen, meer op comfort gericht dan op luxe. De schepen die hieronder vallen zijn: Ocean Nova en Ushuaia.

Middelgrote comfortabele expeditieschepen hebben plaats voor 100 tot circa 108 passagiers. Kenmerken zijn: internationaal gezelschap, beperkt aantal passagiers en grotere vloot Zodiacs om te kunnen inspelen op de omstandigheden ter plaatse; veel tijd voor landingen; informele sfeer; avontuurlijk karakter; meer comfort en grotere algemene ruimtes; comfortabele tot luxe hutten (meestal) met eigen voorzieningen. De schepen die hieronder vallen zijn: Ortelius, Sea Spirit en Plancius.

Luxe expeditieschepen dit zijn comfortabele, ijsversterkte expeditieschepen met plaats tot circa 200 passagiers. Kenmerken zijn: internationaal gezelschap, grotere vloot Zodiacs om te kunnen inspelen op de omstandigheden ter plaatse; meer comfort en grotere algemene ruimtes; comfortabele tot luxe hutten met eigen voorzieningen. De schepen die hieronder vallen zijn onder andere: Hondius, Janssonius, World Explorer, Sea Adventurer, Ocean Diamond 

IJs & weder dienende.
Het is goed mogelijk dat er van het reisschema afgeweken wordt. Elke route is onder voorbehoud van ijs, wind en weer. Zo gaat dat in het poolgebied. Het programma is verder ook flexibel, want er wordt natuurlijk graag een stukje omgevaren voor bijzonder wildlife dat gespot wordt.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Ushuaia, inschepen: Je reis Antarctica begint bij het inschepen, in de namiddag in Ushuaia. Ushuaia ligt in het gebied Tierra del Fuego in Argentinië en is de meest zuidelijke stad ter wereld en gesitueerd aan het Beagle kanaal. We varen via deze schilderachtige waterweg gedurende de rest van de avond richting de Drake Passage.
Dag 2 - Op zee: Er volgen twee zeedagen waarbij het schip wordt gevolgd door grote aantallen en meerdere soorten albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en papegaaiduikers. Tijdens de reis worden er interessante lezingen gegeven over uiteenlopende onderwerpen.
Dag 3 - 4 - Falkland Islands: Op de Falkland Islands (Malvinas) zijn we van plan een hele dag door te brengen aan de fascinerende westelijke zijde van de archipel. Tijdens een wandeling langs de kust van Carcass Island zien we Magelhaen- en Ezelspinguïns en ontmoeten we van dichtbij watervogels en zangvogels. Op Saunders Island vinden we Wenkbrauwalbatrossen en kunnen we de onhandige landingspogingen van deze vogels observeren bij de nesten. Tevens broeden op dit eiland meerdere pinguïn soorten; Koningspinguïns, Magelhaenpinguïns, Ezelspinguïns en Rotspinguïns. Stanley Stanley, de hoofdstad van de Falklands heeft zo’n 1300 inwoners. We kunnen deze charmante stad op eigen initiatief verkennen en er de cultuur van de Falkland Islands ervaren. Het is een mengeling van Zuid-Amerikaanse gebruiken en Victoriaanse charme, met kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. In de omgeving van Stanley zijn meerdere gestrande zeilschepen uit het begin van de vorige eeuw te zien. Het zijn de stille getuigen van de ontberingen van 19e-eeuwse zeilers die Kaap Hoorn probeerden te ronden. Het kleine maar erg interessante museum is zeker een bezoek waard, het biedt een tentoonstelling over de geschiedenis van het stadje, vanaf de eerste dagen van de kolonisatie tot aan de Falkland-oorlog van 1982. De toegangsprijzen voor de lokale attracties zijn niet inbegrepen.
Dag 5 - 6 - Op Zee: Op weg naar South Georgia steken we de Antarctische Convergentie over. Zodra we deze oceanografische overgangszone bereiken en kan de water temperatuur in slechts enkele uren tijd sterk dalen. Koud, voedselrijk water wordt aan het oppervlak gebracht door de botsende zeestromingen en dit trekt veel zeevogels naar het schip: grote aantallen albatrossen, pijlstormvogels, prions en jagers.

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Offertes en boekingen worden gebaseerd op de huidige dagkoers.

Voor vertrek 4 januari 2024met de Hondius en 2 februari 2024 met de Ortelius  gelden nu voor bepaalde hutten last minute kortingen tot EUR 5850,- Vraag ons naar de mogelijkheden. 
Deze aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe reserveringen

Vertrek 2 november 2024 Sea Spirit: deze reis is iets korter ten opzicht van de andere reizen. Echter start je reis in Punta Arenas, Chili, met een vlucht naar Stanley op de Falkland Eilanden. Je slaat dus het vaargedeelte over waardoor je tijd bespaart. Vraag ons naar het exacte reisprogramma.

Wat is inbegrepen?

inbegrepen: 
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in hut van je keuze op basis van volpension, koffie en thee
• alle excursies en lezingen gedurende de expeditiecruise
• uitgebreide reisinformatie
• wanneer je reist met de Sea Spirit: eerste nacht in een hotel en je krijgt een Poseidon Expedition parka
• bijdrage Future For Nature

niet inbegrepen: 
• evt. brandstoftoeslag expeditiecruise
• internationale vluchten
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

extra inbegrepen: wanneer je reist op de schepen van Quark Expeditions te weten Ocean Diamond, Ocean Adventurer, Ocean Endeavour en World Explorer zijn ook alle fooien aan boord, alle frisdrank gedurende de dag en bier en (huis)wijn bij het eten bij de prijs inbegrepen.

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.