Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 8 Dagen

Flycruise Antarctica

Terug Bekijk samenvatting

Een flycruise is een unieke expeditie reis naar Antarctica. Uniek omdat je naar Antarctica vliegt en daarmee de overtocht per schip over de Drake Passage overslaat. Dit geeft je extra tijd op Antarctica waar je zorgeloos en optimaal van je tijd kunt genieten. Met een kleine groep vlieg je van de Chileense stad Punta Arenas over de Drake Passage naar Antarctica. Daar land je op King George Island, vlak bij het Antarctisch schiereiland, waar je per zodiac naar je schip van je keuze wordt gebracht. Er zijn verschillende schepen waaruit je kunt kiezen. De reizen varieren in reisduur, afhankelijk van welke reis je kiest, blijf je tussen de 5 en 8 dagen bij Antarctica waar je langs de mooiste plekken vaart. Wacht niet te lang met beslissen want fly-cruises zijn altijd snel volgeboekt!

Dag 1

Aankomst in Punta Arenas, overnachting

Aankomst in Punta Arenas, Chili, waar je wordt verwelkomd door het personeel en naar je hotel wordt gebracht. In de namiddag woon je een briefing bij met belangrijke informatie over je reis en de belangrijkste richtlijnen voor Antarctica bezoekers. Later kom je samen voor een welkomstdiner en ontmoet je mede-avonturiers onder het genot van een typisch regionaal menu.

Alle passagiers moeten uiterlijk om 15:00 uur in Punta Arenas zijn.
Ophalen op de luchthaven van Punta Arenas en transfer naar het hotel kan niet worden gegarandeerd voor reizigers die later dan 15:00 uur arriveren.

Dag 2

Vlucht naar King George Island

Je Antarctische avontuur begint met een twee uur durende vlucht van Punta Arenas naar King George Island, op de South Shetland Islands. Bij het verlaten van het vliegtuig vult de heldere Antarctische lucht voor het eerst je longen. Verken de omgeving van het Chileense Frei Station en het Russische Bellingshausen Station, voordat je aan boord gaat van een Zodiac die je naar het expeditieschip brengt.

Dag 3-6

Cruise Antarctica

Vaar tussen de South Shetland Islands en de westkust van het Antarctisch Schiereiland, zeil langs met ijs gevulde fjorden en tussen spectaculaire ijsbergen, terwijl je geniet van het gezelschap van zeevogels, pinguïns, zeehonden en walvissen. Elke dag ga je van boord per Zodiac en verken je het landschap samen met deskundige poolgidsen. Aan boord van het schip kun je een boeiend programma van educatieve presentaties bijwonen en genieten van spectaculaire uitzichten vanuit de lounge terwijl je je dagelijkse avonturen deelt met medegasten.

Geen reis is hetzelfde en flexibiliteit is de sleutel tot succes in Antarctica. Het Expeditieteam plant de route van de reis om te profiteren van de steeds veranderende mogelijkheden die de natuur biedt, zodat je elke keer weer een unieke en buitengewone ervaring beleeft. Hoewel het exacte reisschema bij elke expeditie verandert, zul je verschillende plaatsen bezoeken die het best mogelijke overzicht bieden van de gevarieerde Antarctische omgeving. Je reis kan een bezoek aan de South Shetland Islands, de Antarctic Sound, de Gerlache Strait en de Penola Strait omvatten.

Dag 7

Vlucht naar Punta Arenas

Keer terug naar King George Island en neem afscheid van Antarctica voordat je aan boord gaat van het vliegtuig terug naar Punta Arenas. Bij aankomst volgt een transfer naar je hotel voor de nacht. (Opmerking: Maaltijden in Punta Arenas zijn vrij te besteden en niet inbegrepen in het programma).

Dag 8

Einde van de reis

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Punta Arenas voor je verdere vlucht.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.