Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Basecamp Antarctica

  • • Gratis kajakken, fotocursus of sneeuwschoenwandelen
  • • Gratis kamperen, duiken en bergklimmen
  • • Voor aktieve expeditiereizigers
Duur 13 Dagen

Soort Antarctisch schiereiland

Prijs (vanaf) € 6.100

Sportieve reis boordevol activiteiten op de Zuidpool!

Droom je van een actieve vakantie naar Antarctica waarbij je lekker sportief bezig bent? En houd je er van uitdagingen aan te gaan door als een echte poolreiziger een nachtje in de sneeuw te slapen onder deze zuidelijke poolhemel? Of durf je te te kayakken tussen de pinguins en ijsschotsen? Dan is een Basecamp-reis Antarctica echt wat voor jou. Hierbij gaat het schip twee of drie dagen op één plek voor anker. Zo is er veel tijd voor alle gratis activiteiten, zoals zodiac-excursies, bergbeklimmen, (sneeuwschoen)wandelen, kajakken, gletsjerwandelen en je kunt zelfs een nachtje slapen in de sneeuw, in een speciale poolslaapzak. Je kunt de activiteiten waaraan je deel wilt nemen zelf bepalen. Verder hopen we tijdens deze reis bijzondere plekken te bezoeken als Paradise Bay, Deception Island of de Pléneau & Petermann Islands. 

De reizen richten zich op de westkant van het Antarctisch schiereiland. Als de weersomstandigheden goed zijn, wordt er een kamp opgezet in het Neumayerkanaal en bij Neko Harbour.  Kajakken tussen ijsbergen en gletsjers is een unieke ervaring en natuurlijk verken je ook per Zodiac de omgeving. Het is altijd weer bijzonder als vlak naast je een bultrug of dwergvinvis opduikt, of wanneer een zeeluipaard even de boot komt inspecteren. Pinguins zie je overal, In dit deel zie je voornamelijk de Ezelspinguins, Kinband pinguins en de Adelie pinguins.

Nieuwsgierig naar een indruk van een Basecamp reis Antarctica? Bekijk dan dit filmpje

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Ushuaia, 's middags inschepen: Je reis Antarctica start in Ushuaia waar je in de namiddag kunt inschepen. Ushuaia ligt in Vuurland, Tierra del Fuego Argentinië, en is de meest zuidelijke stad ter wereld. De stad ligt aan het Beagle kanaal. We varen via deze schilderachtige waterweg gedurende de rest van de avond richting de Drake Passage.
Dag 2 - 3 - Drake Passage: Gedurende deze twee dagen varen we over de Drake Passage. Wanneer we de Atlantische Convergentie oversteken komen we in de circum-Antarctische upwelling-zone. In deze oceanografische overgangszone kan de water temperatuur in slechts enkele uren tijd sterk dalen. Koud, voedselrijk water wordt aan het oppervlak gebracht door de botsende zeestromingen en dit trekt veel zeevogels naar het schip. Onder andere: Grote albatrossen, Grijskopalbatrossen, Wenkbrauwalbatrossen, Roetkopalbatrossen, Kaapse duiven, Zuidelijke stormvogels, Wilson stormvogeltjes, Zwartbuikstormvogeltjes en Antarctische stormvogels. Bij de South Shetland Islands zien we mogelijk al de eerste ijsbergen.
Dag 4 - 10 - Antarctisch Schiereiland: Grijze rots pieken, bestreken met dikke lagen sneeuw, torens van gebroken blauwwit ijs en wonderlijke dieren die zijn aangepast aan deze extreme omgeving, verwelkomen ons terwijl we dit haast onwereldse gebied binnenvaren. We varen meteen naar ‘high Antarctica’, langs de Melchior Islands en door het Schollaert Channel, tussen Brabant en Anvers Island.Tijdens onze reis Antarctica zullen we een keuze maken uit de volgende te bezoeken plaatsen:Neumayer Channel – We gaan hier de beschutte wateren rond Wiencke Island per Zodiac of met de kajaks verkennen. De bergachtige omgeving biedt daarnaast uitstekende gelegenheden voor kustwandelingen met sneeuwschoenen en voor ‘soft’ alpinisme, om de heuvels en uitzichtpunten verder landinwaarts te beklimmen. Alle beklimmingen en excursies kunnen alleen worden uitgevoerd onder goede weersomstandigheden.Port Lockroy -  Nadat we door het Neumayer Channel zijn gevaren verwachten we het oude Britse onderzoeksstation ‘Port Lockroy’, op Goudier Island te kunnen bezoeken, nu een museum en postkantoor. In de buurt van Port Lockroy ligt Jougla Point, waar Ezelspinguïns en Keizeraalscholvers broeden. Op de nabijgelegen locaties, zoals Damoy Point, is er de mogelijkheid om te sneeuwschoenwandelen naar de oude skiweg, dit is ook een van onze favoriete kampeerplekken.Pléneau & Petermann Islands – Wanneer de ijssituatie het toelaat varen we verder zuidwaarts, richting het niet minder beroemde Lemaire Channel. Op de eilanden net ten zuiden ervan hebben we de kans om een kolonie Adéliepinguïns en Blauwoog aalscholvers te bezoeken. Rond de eilanden zien we vaak Zeeluipaarden, Bultruggen en Dwergvinvissen maar ook Orka’s. Kajakken, gletsjertochten maar ook serieuze bergsporttochten behoren hier tot de mogelijkheden.Neko Harbour – hier krijgen we de kans om zelf op het Antarctische continent te stappen – een episch landschap van reusachtige gletsjers en uitgeslepen, met sneeuw bedekte rotswanden. De zee bij Neko Harbour biedt fantastische mogelijkheden voor Zodiac cruises, het land grote kansen om de majestueuze Alpine pieken te bewonderen.Paradise Bay - Ons volgende doel brengt ons naar het paradijs: Paradise Bay, zo genoemd vanwege zijn ongeëvenaarde schoonheid. Hier is er de kans om als een echte poolreiziger buiten te overnachten, om zo een ultieme Antarctische nacht te beleven.Errera Channel - Het gebied in en rond het Errera Channel is spectaculair, met veel goede locaties voor sportieve activiteiten, bijvoorbeeld bij Danco Island en Cuverville Island of eventueel bij de minder bekende Orne Islands of bij Georges Point, op Rongé Island.In de vroege ochtend vertrekken we, na het opbreken van ons laatste kamp. Dan varen we weer terug via de Melchior Islands, richting open zee, naar de Drake Passage, op weg naar het noorden. We hebben bij Dallmann Bay nog goede kansen op het zien van Bultruggen en we hebben opnieuw de gelegenheid vele soorten zeevogels te spotten.
Dag 11 - 12 - Drake Passage: Op onze vaart noordwaarts over de Drake Passage worden we weer gevolgd door een grote variëteit aan zeevogels.
  • Joerg Ehrich
  • Joerg Ehrich
  • bultrug
  • Rolf Stange

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op een koers van € 0,82. Offertes en boekingen worden gebaseerd op de huidige dagkoers.

Wat is inbegrepen?

inbegrepen: 
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in hut van uw keuze op basis van volpension
• alle excursies en lezingen gedurende de expeditiecruise
• kamperen
• hiken
• kajakken
• bergbeklimmen
• fotoworkshop
• informatiepakket 
• bijdrage Future For Nature

niet inbegrepen: 
• evt. brandstoftoeslag expeditiecruise
• internationale vluchten
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.