Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 4 Dagen

Kampeersafari per 4x4 naar Ayers Rock

Terug Bekijk samenvatting

Een van de beste manieren om de outback te ervaren is door te slapen bij een knetterend kampvuur, onder een hemel bezaaid met duizenden sterren. Deze tour biedt je die mogelijkheid. Je slaapt in een typisch Australische ‘swag’: een canvasmatras en slaapzak in één. In een truck met vierwielaandrijving rij je, onder begeleiding van een ervaren gids, naar de iconen van het Rode Hart: Ayers Rock, de Olga’s en Kings Canyon. Een wandeling in de West MacDonnell Ranges vormt een mooie afsluiting van deze avontuurlijke trip.

Dag 1

Accommodatie: permanente tent met bed of Australische 'swag'

Van Alice Springs naar Ayers Rock & Olga’s

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Alice Springs worden er enkele korte instructies gegeven over de komende vier dagen vol avontuur. 's Ochtends rijden we van Alice Springs naar Ayers Rock – Kata Tjuta National Park, met tussendoor een paar stops om foto’s te maken of leuke souvenirs te kopen of zelfs een kamelentocht te maken. (Als je je reis begint in Ayers Rock, halen we je rond 13.30 uur op bij de luchthaven of het Ayers Rock Resort). We stoppen voor een lunch op het Bush Camp, dat prachtig gelegen is onder woestijnbomen aan de voet van de zandduinen in het Ayers Rock Resort. Aangekomen bij Kata Tjuta National Park breng je een bezoek aan het Cultural Centre, waar je kennis maakt met het inheemse geloof Tjukurpa. Na deze kennismaking maken we een mooie wandeling door het park. Na deze wandeling is het tijd om onder het genot van een glaasje bubbelwijn van de schitterende zonsondergang bij de Ayers Rock te gaan genieten, waarna we terugkeren naar de camping voor een heerlijke maaltijd en een paar drankjes. Het is ook mogelijk om vanavond na het diner deel te nemen aan een optionele tour naar 'Field of Lights' (reservering bij boeking sterk aan te raden).

NB. De kamelentocht is optioneel en tegen betaling

Dag 2

Accommodatie: permanente tent met bed of Australische 'swag'

Van Ayers Rock & Olga’s naar Kings Canyon

De tweede dag starten we vroeg om de zon te zien opkomen vanaf een uitkijkpunt bij de camping. Na een stevig ontbijt vertrekken we naar Kata Tjuta voor een wandeling van 7 km door de prachtige Valley of the Winds. Tijdens de lunch heb je de tijd om bij te komen van de wandeling. Na een korte tankstop bij het resort zetten we de reis voort naar Kings Creek Station, met een tussenstop bij het typisch Australische Curtin Springs Cattle Station. Onze privé-camping op Kings Creek ligt ver weg van de drukte, zodat je het echte outback-gevoel ervaart. De dag wordt afgesloten met een diner bij het kampvuur en in slaap vallen onder een prachtige sterrenhemel.

Dag 3

Accommodatie: permanente tent met bed of Australische 'swag'

Via Meerenie Loop naar Glen Helen

In de ochtend maken we een wandeling naar de Kings Canyon, waar we het amfitheater en de Verloren Stad bezoeken. Natuurlijk kun je ook een frisse duik nemen in de Garden of Eden. We vervolgen de reis per 4WD naar Glen Helen over de bekende Meerenie Loop Road. Tijdens deze hobbelige, maar mooie route raden we je aan om goed naar buiten te kijken, zodat je het indrukwekkende wild niet mist. 

Dag 4

Om 17.30 uur terug naar Alice Springs

Vandaag nemen we de tijd om de overweldigende West MacDonnell Ranges te ontdekken. We rijden offroad naar Ormiston Gorge, waar je een duik kunt nemen in de ‘rock holes’. Ter afsluiting maken we nog een mooie wandeling: de Ghost Gum Walk.  Na het afscheidsdiner reizen we terug naar Alice Springs.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Finland, Noorwegen, IJsland en Alaska en tot 31 dagen voor vertrek altijd gratis annuleren. Boek vóór 1 maart 2021.

Reizen bekijken Lees meer