Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 6 Dagen

Flinders Ranges en Clare Valley

Terug Bekijk samenvatting

Je begint met de glooiende wijngaarden van de Clare Valley en gaat dan de outback verkennen. Het schiereiland Eyre ligt hemelsbreed niet ver van Adelaide. Toch vormen de uitgestrekte landschappen en de belangrijke vissershaven Port Lincoln een hele andere wereld. De oceaan hier is het leefgebied van de intrigerende grote, witte haai. Onder begeleiding van professionele gidsen neem je een kijkje in de onderwaterwereld van deze ontzagwekkende dieren. Het natuurlijke amfitheater Wilpena Pound is een prachtige plek om te wandelen in de ruige Flinders Ranges.

Dag 1 (ca. 10 km)

Accommodatie: Holiday Inn Express - Standard Room (LG)

Adelaide

Deze reis begint in het gezellige Adelaide aan de Torrens River. Het overzichtelijke centrum met het winkelgebied Rundle Mall wordt omringd door parken. Dichtbij liggen de Adelaide Hills, vanwaar je mooie uitzichten over de stad hebt. Lekker uitwaaien doe je op het kilometerslange zandstrand van Glenelg. Dit badplaatsje is te bereiken met de auto, maar ook met de tram vanaf Victoria Square. Voor chocoladeverslaafden is een bezoek aan Haigh’s Chocolates een must.

Excursietip: verleng je reis en ga zwemmen met dolfijnen

Dag 2

Accommodatie: Holiday Inn Express - Standard Room (LG)

Stadstour door Adelaide en het strand van Glenelg

De Central Market biedt een overvloed aan fruit- en groentekraampjes, goedkope eethuisjes en cafés. Vanmorgen hebben we een excursie voor je geboekt naar deze favoriete plek in Adelaide. Je wordt opgehaald in een zogenaamde EcoCaddy voor een rit van ongeveer dertig minuten, waarbij de focus ligt op het landschap, de architectuur en de geschiedenis van de stad. Einddoel van vandaag is de Adelaide Central Market, waar de gids je alles vertelt over de verschillende stalletjes. Er zijn proeverijen en je luncht in een van de bekendste marktcafés. Na ongeveer drie uur word je weer teruggebracht naar je hotel.

Dag 3 (ca. 160 km)

Accommodatie: Bungaree Station - Stallion Box (LG)

Van Adelaide naar Clare Valley

Je begint je reis in een van de oudste wijnregio's van het land: de Clare Valley. Er zijn meer dan dertig wijnhuizen die je kunt bezoeken en waar een proeverij bijwonen een absolute must is. De Riesling is de beroemdste wijn. Behalve wijnen vind je hier ook mooie, koloniale gebouwen zoals Martindale Hall. Ook kent het gebied een rijke kopermijngeschiedenis. Met zijn musea, galeries, pubs en restaurants zal de Clare Valley je zeker verrassen.

Dag 4 (ca. 280 km)

Accommodatie: Rawnsley Park Station - 1-Bedroom Holiday Unit (LG)

Van Clare Valley naar Flinders Ranges

Vandaag staat het prachtige, 540 miljoen jaar oude landschap van de Flinders Ranges op het programma. Dikke, knoestige gombomen groeien hier langs stenen stroompjes en je vindt er ruïnes van boerderijen die zijn achtergelaten door de eerste pioniers. Door miljoenen jaren van erosie is de Wilpena Pound ontstaan. Dit natuurlijke amfitheater wordt omringd door eeuwenoude bergketens.

Dag 5 (ca. 60 km)

Accommodatie: Rawnsley Park Station - 1-Bedroom Holiday Unit (LG)

Vrije dag Flinders Ranges

Dit gebied leent zich heel goed voor prachtige wandelingen en mountainbiketochten. Je verbljift in het resort aan de voet van de krater, vanwaar je makkelijk toegang hebt tot het centrale deel. Er wonen allerlei kangoeroesoorten in dit gebied en ze zullen je op het gras voor je kamer of tijdens je ontdekkingstocht door de Ranges zeker begroeten.

Dag 6 (ca. 455 km)

Flinders Ranges naar Adelaide

Vandaag keer je terug naar Adelaide. Een perfecte stop voor de lunch is het Prairie Hotel in Parachilna. Dit restaurant staat bekend om zijn innovatieve gerechten met de focus op lokale en inheemse producten. Als je nog andere delen van Australië wilt zien, maken we graag een passende combinatie voor je.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Finland, Noorwegen, IJsland en Alaska en tot 31 dagen voor vertrek altijd gratis annuleren. Boek vóór 1 maart 2021.

Reizen bekijken Lees meer