Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Ontdek Zuid-Queensland

  • • Cruise naar Lady Musgrave Island
  • • Regenwoud en eucalyptusbomen in Bunya Mountains
  • • Schildpadden spotten op het strand
Duur 16 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.985

Leuke mix van hoogtepunten en minder bekende plekken

Het regenseizoen in het noorden van de oostkust vermijden en toch genieten van de stranden en het Great Barrier Reef? Deze leuke route is daarvoor perfect! De regio rondom Brisbane, in het zuiden van Queensland is heel divers. Je reist langs de vulkanische pieken van de Glass House Mountains, geniet aan de stranden bij Noosa en Byron Bay en je staat in een mum van tijd weer in het regenwoud. Snorkel in de lagune van Lady Musgrave Island op het Great Barrier Reef en maak een excursie naar het grootste zandeiland ter wereld, Fraser Island. Minder bekend, maar fantastisch om te wandelen zijn de Bunya Mountains en Girraween National Park. Met grotendeels twee overnachtingen per plek is er voldoende tijd om dingen te gaan ondernemen. 

Van november tot en met maart ontwijk je Cairns en omgeving vanwege de heftige regens. Zoek dan juist de voordelen van het zuiden op. Aangename temperaturen, kleine zeeschildpadjes spotten met een gids en zonder kwallenpak snorkelen boven het Great Barrier Reef bij Lady Musgrave Island. De eerste nacht slaap je in een ecolodge aan de voet van de Glass House Mountains. De wandelroutes hier leiden je rondom of naar de top van de vulkanische pieken, terwijl het decor in de Bunya Mountains voornamelijk bestaat uit een glooiend landschap met dicht regenwoud en de typische Bunya denneboom. Het minder bekende Girraween National Park is ook echt de moeite waard. Dit park bestaat uit granieten rotsformaties en grote balancerende keien afgewisseld met watervallen. In het surfersparadijs Byron Bay zie je dolfijnen tijdens het kajakken, wandel over de witte stranden van het gezellige Noosa en ontdek de natuur op Fraser Island.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Van Brisbane naar de Glass House Mountains: Vanuit Brisbane, een stad met trendy cafés, koloniale gebouwen, oude winkelgalerijen en parken langs de Brisbane River, rij je de vulkanische pieken van de Glass House Mountains. Vanuit de lodge waar je verblijft kun je diverse wandelingen maken door het regenwoud en per auto zijn de verschillende wandeltrails in de omgeving goed te bereiken. Ook een bezoek aan de vlakbij gelegen Australia Zoo kan een optie zijn.
Dag 2 - Via de Glass House Mountains naar Noosa: Rij via de heuvelachtige binnenlandroute naar Noosa. Stop onderweg voor koffie in het historische dorpje Montville met gezellige cafés en leuke winkels en galerieën. Wanneer je van markten houdt bezoek dan op woensdag en zaterdag in de ochtend de grote Eumundi Markets. Twee nachten verblijf je in het hippe Noosa, een heerlijke plek met winkeltjes, gezellige cafés én een prachtig zandstrand.
Dag 3 - Ontdek de Noosa Everglades en wandel door Noosa Nationale Park: Noosa is de perfecte bestemming voor gezelligheid, goed eten, veelzijdige buitenactiviteiten en prachtige natuur. Het ligt aan de Noosa River en parallel aan Noosa Main Beach vind je het gezellige Hastings Street met restaurants en cafés. In enkele minuten loop je naar Noosa National Park met wandelroutes en ongerepte strandjes. Daarnaast is ook het wildernisgebied van de Noosa Everglades meer dan de moeite waard om te bezoeken, waar je per boot heen gaat en vervolgens in het moeras gaat kajakken. Excursietip:• Kajakken tussen dolfijnen bij Double Island Point
Dag 4 - Rit naar Hervey Bay: Vandaag rij je naar de kustplaats Hervey Bay. Vanwege het subtropische klimaat is het hier het hele jaar prima weer. Van juli tot november is dit dé plek om Humpback Whales te spotten. Ze komen naar de beschutte baai tussen Fraser Island en de kust. Het zijn de meest acrobatische walvissen en daarom erg fotogeniek, wanneer ze uit het water ‘springen’.
  • Glass House Mountains National park
  • Sunshine Coast Hinterland Glasshouse Mountains
  • Great Barrier Reef
  • Fraser Coast

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Autohuur
In de prijs is een huurauto van Hertz inbegrepen. Alle categorieën zijn het genoemde autotype of vergelijkbaar. Kijk voor meer details op de website van Hertz.

Prijzen
Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op 2020. De prijzen voor seizoen 2021 zijn nog niet bekend en zijn op aanvraag verkrijgbaar.

 

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• 15 overnachtingen in mix van kleinschalige appartementen
• Fraser Island Explorer Tour vanuit Hervey Bay
• volle dag cruise naar Lady Musgrave Island
• 16 dagen huurauto van Hertz Group S - Toyota Corolla Sedan of gelijkwaardig inclusief schadeverzekering (CDW- en Third Party Property) met eigen risico à AU$4800,-, ongelimiteerde kilometers, extra bestuurder en lokale GST belasting
• ondersteuning door onze lokale agent
• uitgebreid Engelstalig informatiepakket met routebeschrijving ter plaatse
• bij boeking algemeen Nederlandstalig informatiepakket
• CO2 compensatie reis

Niet inbegrepen:
• vlucht, luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• transfer luchthaven-autoverhuurdepot
• eventuele overige autohuurkosten, zoals afkoop van het eigen risico, Location Fee, Nederlandstalige GPS à AU$20,90 per dag; kosten bij betaling met creditcard, kinderzitjes à AU$22,- per dag met maximum van AU$88,-
• overige maaltijden
• brandstof en parkeergelden
• entreegeld parken
• reserveringskosten
• reis- en/of annuleringsverzekering
• cascoverzekering voor huurauto

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.