Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 13 Dagen

Savannah Way

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze reis laat je de toeristische gebieden van Australië links liggen en ga je op pad door de ruige natuur, waarbij je verzeild raakt in mijnwerkersdorpjes waar de tijd is blijven stilstaan. Vaar door de Cobbold Gorge, maak een praatje in een van de pubs op de route, ga kanoën in Lawn Hill (Boodjamulla) National Park en bezoek de lavagrotten van Undara. In deze regio met haar steeds terugkerende weidse horizon, oude kloven en verlaten nationale parken met een rijke flora en fauna vind je gegarandeerd rust en ruimte.

Dag 1 (ca. 422 km)

Accommodatie: Territory Manor - Standard Room (LG)

Van Darwin naar Mataranka

Vanuit het tropische Darwin rij je langs Litchfield National Park naar Mataranka. Je overnacht in deze oase in de outback, die bekendstaat om zijn thermale baden. Een goede plek om onderweg te lunchen is bij Katherine of de Katherine Gorge in Nitmiluk National Park. Dit park is bekend vanwege dertien kloven, die deels van elkaar gescheiden zijn door stroomversnellingen. De Katherine River heeft een overweldigende kloof uitgeslepen en kloofwanden van wel 100 meter hoogte verheffen zich boven de rivier.

Dag 2 (ca. 447 km)

Accommodatie: Lorella Springs - Deluxe Room (LG)

Naar Lorella Springs

Vandaag reis je over de Savannah Way-route richting Roper Bar. Tot aan Fizzy Creek is de weg geasfalteerd, maar de laatste 30 kilometer naar Roper Bar zijn gravel. Roper Bar is een historisch plaatsje (met een winkel en een camping) bij een oversteekplaats van de Roper River. Je eindpunt voor vandaag is Lorella Springs. Met een ligging op 15 graden ten zuiden van de evenaar is dit één van de meest afgelegen en geïsoleerde regio's van Australië. Je overnacht hier echt in de wildernis.

Dag 3

Accommodatie: Lorella Springs - Deluxe Room (LG)

Vrije dag Lorella Springs

Lorella Springs Wilderness Park is een typisch Australische cattle station in een zeer gevarieerd landschap. Van open graslanden en zoutpannen tot rivieren, mangroves, bergen en dichte bossen. Een plek met veel vogels en wild, maar ook grotten, kloven en de spectaculaire Lost City rotsformaties. Maak een helikoptertocht, ga kajakken of pak een hengel. Er is zoveel te doen hier. Je wordt hartelijk ontvangen door de familie, die graag de schoonheden van hun thuis met jullie delen.

Dag 4 (ca. 557 km)

Accommodatie: Doomadgee Roadhouse - Standard Room (LG)

Van Lorella Springs naar Doomadgee

Tussen Lorella Springs en Borroloola ligt Caranbirini National park. Een aanrader hier is het maken van een helikoptervlucht over de karstformaties van de Lost City. Doomadgee, een Aboriginal-gemeenschap van ongeveer 1.200 mensen, ligt aan de Nicholson-rivier, een permanente zoetwaterrivier die uit het berggebied achter Lawn Hill National Park stroomt. Doomadgee Roadhouse, 'de poort naar de westelijke Gulf Savannah', heeft brandstof, olie, ijs, voedsel en kampeerspullen. De managers kunnen je het beste adviseren over de route en de dingen die je moet gaan zien in de omgeving.

Dag 5 (ca. 253 km)

Accommodatie: Adels Grove Accommodatieon - Ensuite Room (LG)

Naar Adels Grove / Lawn Hill National Park

Lawn Hill (Boodjamulla National Park) is een prachtige groene oase in een halfdor landschap. Lawn Hill Gorge en Adel's Grove zijn populaire plekken voor kampeerders en een bijzondere plek in de Gulf Savannah-regio. De waterwegen, die worden gevoed door tal van zoetwaterbronnen, kun je verkennen per kano. 

Dag 6

Accommodatie: Adels Grove Accommodatieon - Ensuite Room (LG)

Vrije dag Adels Grove / Lawn Hill National Park

Zes wandelroutes door weelderige vegetatie, langs rustige waterpoelen en met panoramische uitzichten op zandsteenrotsen laten je te voet het park ontdekken. Neem ook zeker een kijkje in Riversleigh, een werelderfgoedlocatie met meer dan 250 fossielen van 15 tot 25 miljoen jaar oud.

Dag 7 (ca. 434 km)

Accommodatie: Gulfland Motel - Standard Room (LG)

Naar Normanton via Gregory Downs & Burketown

Vanavond overnacht je in Normanton. Dit was ooit de haven voor de goudvelden en tegenwoordig is het de thuisbasis van de Gulflander Train. Wandel de interessante 'Heritage Walk' en laat je op de foto zetten bij de replica van de grootste krokodil die ooit is gevangen (8,63 m). Bezoek ook het historische treinstation en de drie pubs in Normanton, die het sociale centrum van de stad vormen. Het Mutton Hole Wetland-gebied staat internationaal bekend om zijn vele vogelsoorten. Gooi je liever een hengeltje uit, dan is de Norman River dé plek om barramundi te vangen.

Dag 8 (ca. 350 km)

Accommodatie: Cobbold Gorge Station - Boundary Hut (HP)

Naar Cobbold Gorge

Stop onderweg naar de Cobbold Gorge zeker even in Croyden, een historisch stadje dat zijn hoogtijdagen kende tijdens de goudkoorts. Diep in het hart van de Gulf Savannah-regio vind je je eindbestemming voor vandaag: de verborgen outback-oase de Cobbold Gorge.

Dag 9

Accommodatie: Cobbold Gorge Station - Boundary Hut (HP)

Vrije dag Cobbold Gorge

Maak een rondvaart met een gids door de kloof om de oude geologische landvormen te bewonderen, ontdek het wild en de vele vogelsoorten tijdens een begeleide wandeling of ontspan en geniet van de moderne gemakken van Cobbold Village. Om dit unieke gebied in North Queensland te beschermen is toegang tot de Cobbold Gorge alleen met een tour mogelijk (niet tussen 1 november en 31 maart).

Dag 10 (ca. 242 km)

Accommodatie: Undara Experience - Carriage with Ensuite (LG)

Cobbold naar Undara

Vandaag is Undara Volcanic National Park in het oostelijke deel van de Gulf Savannah-regio je eindbestemming. Hier bevindt zich het langste lavatunnelstelsel ter wereld. Je overnacht vanavond in een rustieke omgebouwde treinwagon.

Dag 11 (ca. 261 km)

Accommodatie: Chillagoe Cabins - Cottage (LG)

Naar Chillagoe

In de ochtend kun je met een tour een kijkje nemen in dit bijzondere nationale park, waarbij je onder begeleiding van een ervaren ‘Savannah’-gids afdaalt in de lavatunnels. Vanavond overnacht je in Chillagoe, een oud mijnstadje op ongeveer drie uur rijden van Cairns. Behalve een rijke geschiedenis in de mijnindustrie heeft Chillagoe veel prachtige natuur en zeer indrukwekkende grotten te bieden. Chillagoe-Mungana Caves National Park is dan ook absoluut een bezoek waard.

Dag 12 (ca. 163 km)

Accommodatie: Atherton Blue Gum B&B - Superior Room (LO)

Atherton Tablelands

Vandaag staat in het teken van het heuvellandschap van het Atherton Tableland. Hier vind je slingerende wegen, mooie watervallen, dichte bossen met volop wandelpaden en diverse meren. Lake Eacham leent zich goed voor een duik of een kanotocht. Het mild tropische Tableland laat je kennismaken met lokale producten zoals koffie, wijn en thee.

Dag 13 (ca. 80 km)

Naar Cairns

De weg slingert verder over de Australian Dividing Range en door bananenplantages en suikerrietvelden richting Cairns. Dit is een drukke stad, zeker na de geïsoleerde dorpjes en verlaten nationale parken van de afgelopen twee weken. Cairns is de toegangspoort tot het Great Barrier Reef. Blijf eventueel nog een paar dagen langer om ook hiermee kennis te maken.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Finland, Noorwegen, IJsland en Alaska en tot 31 dagen voor vertrek gratis annuleren (enkele uitzondering mogelijk). Boek vóór 18 mei 2021.

Reizen bekijken Lees meer