Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 18 Dagen

Carretera Austral

Terug Bekijk samenvatting

De Carretera Austral strekt zich uit over een lengte van 1.240 kilometer door de ongerepte Chileense wildernis en voert dwars door de Andes. Ruige landschappen met gletsjers worden afgewisseld met warmwaterbronnen en ondoordringbare oerbossen. De route is nog deels onverhard en leent zich dus perfect voor een spectaculaire autorondreis. Wanneer je van uitdaging houdt en enthousiast wordt van lange rijdagen door verlaten gebieden dan is dit het stukje Chili dat je zoekt.

Dag 1

Accommodatie: Hotel Carmenere - Aconcagua Room (LO)

Aankomst in Santiago

Bij aankomst op de luchthaven van Santiago word je opgewacht door een Engelssprekende gids, die ons lokaal vertegenwoordigt, en word je naar jouw hotel gebracht. Deze groene stad aan de voet van het Andes gebergte is een heerlijke plek om rond te dwalen in de verschillende wijken. Bezoek één van de vele musea die de stad rijk is en wandel door de sjieke wijk Providencia met veel winkels, maar ook gezellige cafés en restaurantjes.

Dag 2

Accommodatie: Hotel Carmenere - Aconcagua Room (LO)

Vrije dag Santiago

De Chileense hoofdstad is één van de meest dynamische steden van Zuid-Amerika. Bezoek vanochtend het centrum met haar historische gebouwen en het presidentieel paleis La Moneda. De San Cristobal heuvel biedt je een fraai uitzicht over de stad. Je neemt vanuit het stadspark neem je de kabelbaan naar de top en onderweg kun je nog uitstappen bij de botanische tuin. Wandel naar de markthal Mercado Central en strijk neer voor de lunch bij een van de visrestaurantjes. De streetart in de hippe wijk Bella Vista is ook het bezoeken waard en eindig hier de dag in één van de vele goede restaurants.

Dag 3 (ca. 25 km)

Accommodatie: Estancia 440 - Standard Room (LO)

Vlucht Santiago naar Puerto Montt en rit naar Puerto Varas

Je wordt vanmorgen naar de luchthaven gebracht en vliegt naar Puerto Montt. Hier vandaan is het een korte rit naar het plaatsje Puerto Varas aan de zuidkant van Lago Llanquihue met uitzicht op de Osorno vulkaan.

Dag 4 (ca. 150 km)

Accommodatie: Estancia 440 - Standard Room (LO)

Bezoek de watervallen van Petrohue en Osorno vulkaan vanuit Puerto Varas

Bezoek vandaag Vincente Perez Rosales National Park op ongeveer een uurtje rijden van Puerto Varas vandaan. Het middelpunt van het park wordt gevormd door de met sneeuw bedekte Osorno vulkaan en de watervallen van Petrohue. Andere mogelijkheden voor deze dag zijn een uitstapje naar bijvoorbeeld Alerce Andino National Park of het eiland Chiloé. 

Dag 5

Accommodatie: Cabañas Caleta Gonzalo - Cabin (LO)

Per ferry naar Caleta Gonzalo

Tijd om deze geweldige roadtrip te beginnen met vandaag al diverse ferryoversteken. Vertrek vroeg vanuit Puerto Varas in zuidelijke richting langs de dorpen Chamiza en Metro. Bij Caleta La Arena stap je op de eerste ferry en na ongeveer twee uur rijden naar Hornopirén rijdt. Van hieruit neem je twee aansluitende ferry's (circa vijf uur) via Leptepú en Fiordo Largo naar Caleta Gonzalo. Een prachtige tocht door de Chileense fjorden en met uitzicht op de Andes. Je overnacht op een prachtige plek aan het Reñihué fjord.

Dag 6 (ca. 210 km)

Accommodatie: El Barranco - Standard Room (LO)

Rit naar Futaleufú

Vanuit Caleta Gonzalo rij je zuidwaarts door Parque Pumalin, waar diverse mooie wandelingen te maken zijn. Iets verderop ligt de Chaiten vulkaan die in 2008 nog heftig tot uitbarsting kwam. Voorbij het dorp Chaiten is de weg even verhard, maar al snel gaat deze weer in gravel over. Bij Villa Santa Lucia verlaat je de Carretera even en rij je langs het groene gletsjermeer Yelcho naar Futaleufú.

Dag 7

Accommodatie: El Barranco - Standard Room (LO)

Raften, kajakken of wandelen in Futaleufú

Futaleufú is een van de beste plekken in Chili om te raften. Voor ieder niveau is er hier iets te doen. Raften op hoger niveau doe je op de Rio Fu, terwijl de rustigere Rio Espolón meer geschikt is voor de beginner. Kajakken kan op Lago Espolón, maar deze plek omringd door ruige bergen leent zich ook uitstekend om te gaan vissen, wandelen of het maken van een boottocht. 

Dag 8 (ca. 200 km)

Accommodatie: Hosteria Alemana - Standard Room (LO)

Rit naar Queulat National Park en Puyuhuapi

Je vervolgt de route verder zuidwaarts, door groene bossen en valleien. Uiteindelijk daal je af door de Queulat bossen, richting het Parque Nacional Queulat. Je verblijft de aankomende nachten in de omgeving van Puyuhuapi, gelegen aan het gelijknamige kanaal dat de Aysén regio verbindt met Isla Magdalena.

Dag 9

Accommodatie: Hosteria Alemana - Standard Room (LO)

Bezoek de hangende gletsjer in het Queulat National Park

Queulat National Park is nog relatief onbekend en er komen weinig bezoekers, mede vanwege de geïsoleerde ligging. Het gebied kent een relatief hoge neerslag, waardoor de bossen uitzonderlijk groen zijn. De steile bergen eindigen dramatisch in de diepe fjorden en vormen een prachtig en ongerept geheel. De belangrijkste bezienswaardigheid is de hangende gletsjer Ventisquero Colgante.

Dag 10 (ca. 220 km)

Accommodatie: Belisario Jara - Standard Room (LO)

Rit door pampa naar Coyhaique

Je rijdt vandaag naar Coyhaique, de belangrijkste stad in aan de Carretera Austral. Je verlaat de bossen en het landschap verandert in een droge pampa. Maak een wandeling over de Calle Prat of bezoek het Museo de la Regional de Patagonia, met foto's over de aanleg van de Carretera Austral. Wanneer je de San Rafael gletsjer wilt bezoeken dien je in deze regio extra tijd in te plannen.

Dag 11 (ca. 275 km)

Accommodatie: El Mirador de Guadal - Standard Cabin (LO)

Rit naar Puerto Guadal

De droge pampa rondom Coyhaique wordt wederom verwisseld door groene bossen wanneer je de pas oversteekt bij het nationale reservaat Cerro Castillo. Cerro Castillo is een berggebied met inheemse lengabossen en fraaie rotsformaties. Na het afdalen na de 1.100 meter hoge pas rij je langs de rivier Ibáñez en doorkruist een bos dat bedekt is met een dikke aslaag van de Hudson vulkaan, die zijn laatste grote uitbarsting kende in 1991. Je verblijft in Puerto Guadal met een mooie ligging aan Lago General Carrera.

Dag 12

Accommodatie: El Mirador de Guadal - Standard Cabin (LO)

Vrije dag om optioneel de Marble Caves en Lago General Carrera te bezoeken

Tijdens deze vrije dag kun je er met eigen auto op uit trekken om bijvoorbeeld een wandeling te maken in de omgeving, maar je kunt ook kiezen voor een excursie met een lokale gids. De omgeving wordt gedomineerd door het Noord-Patagonische ijsveld en er liggen diverse gletsjers die je met een gids wel kunt bezoeken, meestal per boot. Er komen hier weinig andere toeristen, wat het een unieke ervaring maakt.

Dag 13 (ca. 200 km)

Accommodatie: Entre Hielos Lodge - Standard Room (LO)

Rit naar Caleta Tortel

Wederom een mooie rijdag, nog verder zuidwaarts. Stop onderweg na Tortel bij de kristalheldere rivier Rio Baker en bezoek het nationale reservaat Tamango. Het unieke kustdorpje Caleta Tortel heeft slechts een paar honderd inwoners en is gebouwd op houten palen. Auto’s moeten daarom buiten het dorp geparkeerd worden.

Dag 14

Accommodatie: Entre Hielos Lodge - Standard Room (LO)

Ontdek de omgeving van Caleta Tortel

Informeer in het dorp of bij de lodge naar de mogelijkheden om hier een excursie te maken. Indien je wil wandelen kun je een tocht maken bij Junquillo, met prachtige uitzichten over het stroomgebied van de Rio Baker en de hierbij behorende kanalen. Ook kun je er voor kiezen om de Carretera Austral verder af te rijden richting Villa O’Higgins, het laatste dorp aan de Carretera Austral. Dit is nog wel 155 kilometer enkele reis.

Dag 15 (ca. 200 km)

Accommodatie: El Mirador de Guadal - Standard Cabin (LO)

Rit terug naar Puerto Guadal

Je rijdt via dezelfde route weer terug naar Puerto Guadal, dit geef je de mogelijkheid om te stoppen op plekken waar je op de heenreis geen tijd voor had. Bijvoorbeeld in Valle Chacabuco even ten noorden van Cochrane.

Dag 16 (ca. 60 km)

Accommodatie: Hostal El Puesto - Standard Room (LO)

Korte rit naar Puerto Rio Tranquilo

Je rijdt via dezelfde route terug noordwaarts en verblijft dit maal aan Lago General Carrera, in het dorp Puerto Rio Tranquilo. 

Dag 17

Accommodatie: Hostal El Puesto - Standard Room (LO)

Vrije dag Puerto Rio Tranquilo en Valle Exploradores

Rij met de auto naar het nagenoeg onontdekte Valle Exploradores, een prachtig dal met amper huizen en slechts hier en daar een hutje. Kenmerkend zijn de riviertjes, watervallen en gletsjers die je aan alle kanten omringen. Een wellicht nog indrukwekkender bezoek kun je brengen aan de marmeren kathedraal die uit de kust ligt van Rio Tranquilo. Per boot net even ten zuiden van Puerto Rio Tranquilo bereik je de rotsformatie, een natuurlijke kathedraal ontstaan door wind- en watererosie.

Dag 18 (ca. 180 km)

Accommodatie: Holiday Inn Aeropuerto - Standard Room (LO)

Rit naar Balmaceda, inleveren huurauto en vlucht naar Santiago

Vandaag is het tijd om de Carretera Austral gedag te zeggen. Je rijdt naar de luchthaven van Balmaceda, waar je de huurauto inlevert. Hierna vlieg je naar Santiago, waar je bij de luchthaven overnacht. Wanneer je toch 's avonds de stad nog in wil is de reistijd met het openbaar vervoer ongeveer 45 minuten tot in het centrum.

Dag 19

Vertrek uit Santiago

Na het ontbijt is deze bijzondere reis ten einde gekomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.