Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 21 Dagen

De ultieme Patagonië roadtrip

Terug Bekijk samenvatting

Dit is de ultieme Patagonië-roadtrip, die je vanuit het Chileense Merengebied over de beroemde Carretera Austral naar het woeste Vuurland brengt. Met een huurauto doorkruis je de spectaculairste landschappen. Je reist door het nog onontdekte Patagonië van noord tot zuid en overnacht soms in zeer eenvoudige, locale accommodaties. Hou je van avontuur en schuw je geen lange rijdagen  waarbij je acht uur rijdt over 200 kilometer? Dan is dit jouw reis!

Dag 1

Accommodatie: Hotel Carmenere - Aconcagua Room (LO)

Aankomst in Santiago

Bij aankomst op de luchthaven van Santiago word je opgewacht door een Engelssprekende gids, die ons lokaal vertegenwoordigt, en word je naar jouw hotel gebracht. Deze groene stad aan de voet van het Andes gebergte is een heerlijke plek om rond te dwalen in de verschillende wijken. Bezoek één van de vele musea die de stad rijk is en wandel door de sjieke wijk Providencia met veel winkels, maar ook gezellige cafés en restaurantjes.

Dag 2 (ca. 83 km)

Accommodatie: Hotel Petrohué - Superior Room (HP)

Vlucht Santiago naar Puerto Montt, rit naar Petrohué

Je wordt vanmorgen naar de luchthaven gebracht en vliegt naar Puerto Montt. Je haalt de huurauto op rijdt via het plaatsje Puerto Varas, langs de oevers van Lago Llanquihue naar Petrohue. Met mooi weer heb je een prachtig uitzicht op de met sneeuw bedekte Osorno vulkaan.

Dag 3

Accommodatie: Hotel Petrohué - Superior Room (HP)

Vrije dag voor Vicente Perez Rosales National Park

Petrohué heeft een prachtige ligging aan Lago Todos los Santos in het nationale park Vicente Perez Rosales. Bezoek vandaag de spectaculaire watervallen van Petrohué en dwaal over de paden door de oerbossen of maak een wandeling op de flanken van de Osorno vulkaan. Een andere leuke activiteit is het maken van een boottocht op het meer, optioneel met een bezoek aan het dorpje Peulla, dat alleen per boot bereikbaar is.

Dag 4 (ca. 200 km)

Accommodatie: Hosteriá Catalina - Standard Room (LO)

Rit naar Hornopirén

Je volgt de weg die zuidwaarts door het natuurreservaat Llanquihue slingert richting het dorpje Hornopirén. Het landschap is groen en weelderig en bij Ralún bereik je het Reloncavi Fjord, waar je de komende twee uur zicht op blijft houden. Via Cochamó en enkele andere kleine gehuchten, kom je uiteindelijk in Hornopirén aan.

Dag 5 (ca. 20 km)

Accommodatie: Cabañas Caleta Gonzalo - Cabin (LO)

Met de ferry naar Caleta Gonzalo

In de ochtend stap je aan boord van de ferry van Hornopirén naar Vodahue. Deze overtocht neemt ongeveer vier uur in beslag en neemt je mee door het Comau Fjord met onderweg zicht op de bergen van de Andes. Na een korte rit van ongeveer tien minuten neem je een tweede ferry en niet veel later kom je aan in Caleta Gonzalo.

Dag 6

Accommodatie: Cabañas Caleta Gonzalo - Cabin (LO)

Vrije dag voor Parque Pumalín

Besteed je vrije dag aan een bezoek aan het prachtige Parque Pumalín, één van de bekendste eco-projecten in Chileens Patagonië. Er zijn diverse wandelmogelijkheden en de omgeving wordt bepaald door klaterende watervallen en met sneeuw bedekte bergtoppen.

Dag 7 (ca. 245 km)

Accommodatie: Hosteria Alemana - Standard Room (LO)

Van Caleta Gonzalo naar Puyuhuapi

Je rijdt over de Carretera Austral verder zuidwaarts naar Chaitén en Lago Risopatrón. De rit van vandaag is er eentje om niet snel te vergeten. Je wordt omgeven door snelstromende rivieren, gletsjers en bergen. Aan het einde van de middag kom je in Puyuhuapi aan.

Dag 8

Accommodatie: Hosteria Alemana - Standard Room (LO)

Bezoek de hangende gletsjer in Queulat National Park

Queulat National Park is nog relatief onbekend en er komen weinig bezoekers, mede vanwege de geïsoleerde ligging. Het gebied kent een relatief hoge neerslag, waardoor de bossen uitzonderlijk groen zijn. De steile bergen eindigen dramatisch in de diepe fjorden en vormen een prachtig en ongerept geheel. De belangrijkste bezienswaardigheid is de hangende gletsjer Ventisquero Colgante.

Dag 9 (ca. 235 km)

Accommodatie: Hotel Belisario Jara - Standard Room (LO)

Rit naar Coyhaique

Je rijdt vandaag naar Coyhaique, de belangrijkste stad in aan de Carretera Austral. Je verlaat de bossen en het landschap verandert in een droge pampa. Maak een wandeling over de Calle Prat of bezoek het Museo de la Regional de Patagonia, met foto's over de aanleg van de Carretera Austral. Wanneer je de San Rafael gletsjer wilt bezoeken dien je in deze regio extra tijd in te plannen.

Dag 10 (ca. 265 km)

Accommodatie: El Mirador de Guadal - Standard Cabin (LO)

Door naar Lago General Carrera / Puerto Guadal

De droge pampa rondom Coyhaique wordt wederom verwisseld door groene bossen wanneer je de pas oversteekt bij het nationale reservaat Cerro Castillo. Na de afdaling vanaf de 1.100 meter hoge pas rij je langs de rivier Ibáñez en doorkruist een bos dat bedekt is met een dikke aslaag van de Hudson vulkaan, die zijn laatste grote uitbarsting kende in 1991. Je verblijft in Puerto Guadal met een mooie ligging aan Lago General Carrera.

Dag 11

Accommodatie: El Mirador de Guadal - Standard Cabin (LO)

Vrije dag omgeving Lago General Carrera

De omgeving wordt gedomineerd door het Noord-Patagonische ijsveld en er liggen diverse gletsjers die je met een gids kunt bezoeken, meestal per boot. Er komen hier weinig andere toeristen, wat het een unieke ervaring maakt. Wat je hier ook niet mag missen is een boottocht naar een marmeren rotsformatie, ontstaan door wind- en watererosie, even ten zuiden van Puerto Rio Tranquilo.

Dag 12 (ca. 215 km)

Accommodatie: Hosteria Posada de Posadas - Standard Room (LO)

Van Chili naar Lago Posadas in Argentinië

Vandaag steek je de grens met Argentinië over via de Ruta 7 en de Chacobuco vallei. Je verruilt langzaam maar zeker het groene Chili voor de droge pampa in Argentinië. Vertrek vroeg, want het is een lange rijdag.

Dag 13 (ca. 585 km)

Accommodatie: Hotel Lunajuim - Standard Room (LO)

Van Lago Posadas naar El Chaltén

Vandaag een lange, maar mooie rit van Posadas naar El Chaltén, de uitvalsbasis voor het noordelijk deel van Los Glaciares National Park. Het dorp is gesticht in oktober 1985, waarmee het één van de jongste dorpen van Argentinië is en dé plek voor wandelaars. Wanneer je El Chaltén nadert kun je bij helder weer Cerro Torre (3.128 meter) en Cerro Fitz Roy (3.775 meter) in de verte al zien liggen.

Dag 14

Accommodatie: Hotel Lunajuim - Standard Room (LO)

Wandelen naar Cerro Fitz Roy in El Chaltén

Wanneer je in El Chaltén bent moet je wel gaan wandelen. De bergen hier roepen om te voet verkend te worden. Loop naar Laguna Torre aan de voet van Cerro Torre of kies voor de mooiste wandeltocht van heel Patagonië, namelijk die naar Laguna de los Tres aan de basis van Cerro Fitz Roy. Wil je niet gaan wandelen, maak dan een boottocht op Lago Viedma.

Dag 15 (ca. 215 km)

Accommodatie: Hotel Sierra Nevada - Standard Room (LO)

Rit van El Chaltén naar El Calafate

Op weg naar El Calafate passeer je de immense meren Lago Viedma en Lago Argentino. Stop voor een kop koffie bij Estancia Leona en rij door naar het toeristische El Calafate, gelegen aan Lago Argentino met een aantal prima restaurants in de gezellig drukke hoofdstraat. Het is de uitvalsbasis voor het zuidelijke deel van Los Glaciares National Park waar de bekende Perito Moreno gletsjer ligt.

Dag 16

Accommodatie: Hotel Sierra Nevada - Standard Room (LO)

Vrije dag voor optioneel bezoek aan Perito Moreno

Een excursie naar de immense Perito Moreno gletsjer mag je absoluut niet missen. Ondanks dat er veel toeristen komen en je hier dus zeker niet alleen bent, is het voor velen één van de hoogtepunten van hun reis door Argentinië. Het is één van de weinig nog groeiende gletsjers ter wereld en is hierdoor enorm actief. Voor de gletsjermond liggen lange loopbruggen, zodat je het ijs van diverse kanten kunt bekijken. Ga vooral eens ergens zitten, doe je ogen dicht en luister naar het kraken en exploderen van het felblauwe ijs. Spektakel verzekerd!

Dag 17 (ca. 350 km)

Accommodatie: Pampa Lodge - Standard Room (LO)

Van El Calafate naar Torres del Paine

Vertrek op tijd voor de lange rit naar Torres del Paine. Bij Cerro Castillo steek je de grens over en niet lang daarna zie je het Paine Massief al liggen met de kenmerkende drie torens bekend als 'Torres del Paine'. Bezoek, afhankelijk van je aankomst in Torres vanmiddag nog Lago Grey met haar immense ronddobberende ijsbergen, die eerder in het jaar afgebroken zijn van de Grey gletsjer. Een boottocht over het meer en naar de gletsjerwand is bij te boeken, maar sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Dag 18

Accommodatie: Pampa Lodge - Standard Room (LO)

Vrije dag in Torres del Paine National Park

Vandaag kun je de dag zo inplannen als je wilt in één van de meest indrukwekkende parken van Zuid-Amerika. Dit park leent zich uitermate voor diverse wandelingen en is bekend vanwege de W-Trek, die je in meerdere dagen loopt. Een echte aanrader voor een dagwandeling is de tocht naar de basis van Las Torres (“de torens”). De route is wel pittig maar zeker de moeite waard.

Dag 19 (ca. 330 km)

Accommodatie: Hotel Cabo de Hornos - Superior Room (LO)

Rit naar Punta Arenas

Het is zeker vijf uur rijden naar Punta Arenas vandaag. Maar als je vroeg opstaat heb je nog tijd om wat meer van het park te zien. Andere bezienswaardigheden zijn Lago Pehoe met op de achtergrond de machtige rotsformatie Los Cuernos (“de horens”) en de watervallen Salto Chico en Salto Grande. Voor het mooiste uitzicht over Las Torres (de torens) rij je nog iets noordelijker naar Laguna Azul. Je komt onderweg ongetwijfeld guanaco’s tegen.

Dag 20

Accommodatie: Holiday Inn Aeropuerto - Executive Room (LO)

Inleveren huurauto en vlucht Punta Arenas - Santiago

Je levert de huurauto in op de luchthaven van Punta Arenas en vliegt terug naar Santiago, waar je verblijft in een hotel op de luchthaven. Wanneer je toch 's avonds de stad nog in wil is de reistijd met het openbaar vervoer ongeveer 45 minuten tot in het centrum.

Dag 21

Vlucht Santiago - Amsterdam

Na het ontbijt vertrekt uw vliegtuig terug naar Nederland en is deze bijzondere reis ten einde gekomen. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.