Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Dagprogramma 21 Dagen

Nationale Parken van Patagonië

Terug Bekijk samenvatting

Chili en Argentinië hebben samen in totaal 69 nationale parken en daarvan liggen er 31 in Patagonië. Het is bijna  niet te doen om ze allemaal te bezoeken tijdens één vakantie. Daarom hebben we een selectie gemaakt van de mooiste nationale parken en deze samengevoegd in onze nieuwe rondreis Patagonië. Je reist in 22 dagen van noord naar zuid en verblijft minimaal twee nachten op elke locatie om op optimaal te genieten van de prachtige natuur. 

Dag 1

Accommodatie: Holiday Inn Aeropuerto - Executive Standard Room (LO)

Aankomst in Santiago

Bij aankomst op de luchthaven van Santiago word je opgewacht door een Engelssprekende gids, die ons lokaal vertegenwoordigt. Het hotel ligt tegenover de luchthaven, waar je te voet naar toe kunt. Wanneer je toch 's avonds de stad nog in wil is de reistijd met het openbaar vervoer ongeveer 45 minuten tot in het centrum. Deze groene stad aan de voet van het Andes gebergte is een heerlijke plek om rond te dwalen in de verschillende wijken. Bezoek één van de vele musea die de stad rijk is en wandel door de sjieke wijk Providencia met veel winkels, maar ook gezellige cafés en restaurantjes.

Dag 2 (ca. 142 km)

Accommodatie: Hostería Suizandina - Suite Room (LO)

Vlucht Santiago - Temuco, naar Malalcahuello-Nalca National Reserve

Vanmorgen vlieg je van Santiago naar Temuco. Na het ophalen van de huurauto rij je in ongeveer twee uur naar één van de meest onontdekte gebieden van Chili: de Araucania Andina. In de Chileense winter komen toeristen hier naartoe om te skiën, in de zomer is het met name een gebied waar liefhebbers van rust en natuur goed aan hun trekken komen.

Dag 3

Accommodatie: Hostería Suizandina - Suite Room (LO)

Vrije dag Malalcahuello-Nalcas National Reserve

Bezoek vandaag het Malalcahuello-Nalcas reservaat. De natuur is hier nog volledig onaangetast en overal liggen vulkanen, eeuwenoude oerbossen en prachtige lagunes. Er zijn diverse wandelingen mogelijk van een paar uur tot een hele dag. Noordelijker vindt één van Chili's belangrijkste rivieren, de Bio Bio, haar oorsprong. Sluit de dag af in één van de vele thermaalbaden, gelegen midden in de natuur.

Dag 4 (ca. 150 km)

Accommodatie: Eco Lodge la Baita - Standard Room (LO)

Rit naar Conguillio National Park

Vandaag vertrek je in zuidelijke richting naar één van de meest bijzondere natuurparken van Chili: het Conguillio National Park. Bij het internationale toerisme is dit park nog relatief onbekend, maar door Chilenen wordt het gekoesterd als een van meest spectaculaire plekken van hun land. Je verblijft in een eco-lodge middenin de natuur. Comfortabel en zonder mobiel bereik en wifi.

Dag 5

Accommodatie: Eco Lodge la Baita - Standard Room (LO)

Vrije dag in Conguillío National Park

Het nationale park Conguillio is de thuisbasis van de 3.125 meter hoge Llaima vulkaan. Deze vulkaan is één van de meest actieve in Chili en barstte in 2008 voor het laatst uit. De populairste wandeling in het park is een tien kilometer lange tocht naar de basis van de Sierra Nevada vulkaan, het wordt met recht ook wel één van de beste korte wandelingen van Chili genoemd. De bossen in het gebied bestaan uit de Nothofagus en Monkey Puzzle bomen, een geliefd object voor fotografen.

Dag 6 (ca. 135 km)

Accommodatie: Hotel Malalhue - Standard Room (LO)

Naar Pucon, Villarrica National Park

De rit naar Pucón is niet lang dus wanneer je op tijd vertrekt kun je in de middag bijvoorbeeld nog kiezen voor een raftexcursie op de Trancura rivier of een rustigere kajaktocht op de Tolten rivier of Lago Villarrica. Wandel later vandaag rond in het gezellige Pucón, bekijk de zonsondergang aan het Villarrica meer en ga 's avonds lekker eten in één van de gezellige cafeetjes.

Dag 7 (ca. 30 km)

Accommodatie: Hotel Malalhue - Standard Room (LO)

Vrije dag om Villarrica te ontdekken

Pucon heeft een ideale ligging aan Lago Villarrica en aan de voet van de gelijknamige vulkaan. In het Villarrica National Park kun je verschillende wandelingen maken naar diverse watervallen of je bezoekt er de warmwaterbaden Termas Geométricas. Waterliefhebbers kunnen ook kiezen voor een raftexcursie op de Trancura rivier of een rustigere kajaktocht op de Tolten rivier of Lago Villarrica. Dit kun je ter plaatse regelen.

Dag 8 (ca. 70 km)

Accommodatie: Hotel Malalhue - Standard Room (LO)

Vrije dag voor bezoek Huerquehue National Park

Een ander prachtig nationaal park is Huerquehue. Huerquehue ligt ten noorden van Pucón en is een paradijs voor wandelaars. De Los Lagos Trail is een prachtige route, die je in vier kunt lopen naar de eerste meertjes of in zes tot zeven uur wandel je naar alle meren. De fanatieke wandelaar raden wij hier absoluut aan de pittige klim te ondernemen op de San Sebastian Trail voor een waanzinnig, 360 graden uitzicht over het park.

Dag 9 (ca. 320 km)

Accommodatie: Cabañas del Lago - Standard Room (LO)

Merenroute naar Puerto Varas

De snelste weg naar Puerto Varas is via Ruta 5, maar voor een mooie, rustige route door het Chileense platteland rij je langs Lago Calafquen naar Panguipulli aan het gelijknamige meer. Verder zuidelijk ligt Frutillar Bajo met haar Duitse vakwerkhuizen aan Lago Llanquihue, vanwaar je bij helder weer een prachtig uitzicht hebt op de Osorno vulkaan aan de overzijde van het meer. Aan de zuidkant van Lago Llanquihue vind je ook het kleinschalige Puerto Varas.

Dag 10

Accommodatie: Hotel Tres Reyes - Standard Room (LO)

Per Lake Crossing van Puerto Varas (Chili) naar Bariloche (Argentinië)

Vandaag staat er een bijzondere activiteit op het programma, namelijk de Lake Crossing ('Cruce de Lagos') van Chili naar Argentinië. Middels een combinatie van boot- en busvervoer reis je door de ongerepte natuur van Vicente Perez Rosales National Park naar het Nahuel Huapi National Park in Argentinië. Er wordt gestopt in het gehuchtje Peulla, alleen bereikbaar per boot en met een beetje geluk zie je de twee-koppige Cerro Tronador liggen.

Dag 11

Accommodatie: Hotel Tres Reyes - Standard Room (LO)

Bariloche en Nahuel Huapi National Park

Een vrije dag in Bariloche, de grootste stad van het Argentijnse Merendistrict. Kies bijvoorbeeld voor een excursie over de Ruta de los Siete Lagos. Ook kun je even buiten het dorp met de kabelbaan omhoog naar Cerro Campanario voor een prachtig uitzicht over de omliggende meren of op eigen gelegenheid met de fiets de Circuito Chico route rijden.

Dag 12

Accommodatie: Hotel Cauquenes de Nimez - Standard Room (LO)

Vlucht Bariloche - El Calafate

Vandaag arriveer je in El Calafate, dé toegangspoort voor een bezoek aan de bekende Perito Moreno gletsjer. Het is een toeristisch dorp met in de levendige hoofdstraat diverse restarantjes. El Calafate is ook de naam van een plant met donkerblauwe bessen, waarvan ijs gemaakt wordt in de lokale ijssalons. Vanuit het centrum wandel je gemakkelijk via het natuurgebied Laguna Nimez naar de oever van Lago Argentino.

Dag 13

Accommodatie: Hotel Cauquenes de Nimez - Standard Room (LO)

Vrije dag voor optioneel bezoek aan Perito Moreno

Een excursie naar de immense Perito Moreno gletsjer mag je absoluut niet missen. Ondanks dat er veel toeristen komen en je hier dus zeker niet alleen bent, is het voor velen één van de hoogtepunten van hun reis door Argentinië. Het is één van de weinig nog groeiende gletsjers ter wereld en is hierdoor enorm actief. Voor de gletsjermond liggen lange loopbruggen, zodat je het ijs van diverse kanten kunt bekijken. Ga vooral eens ergens zitten, doe je ogen dicht en luister naar het kraken en exploderen van het felblauwe ijs. Spektakel verzekerd!

Dag 14

Accommodatie: Hosteriá Poincenot - Standard Room (LO)

Mooie rit van El Calafate langs Lago Viedma naar El Chalten

Vanmorgen word je bij het hotel opgehaald en per bustransfer naar het kleine bergdorp El Chaltén gebracht, de uitvalsbasis voor het noordelijk deel van Los Glaciares. Het dorp is gesticht in oktober 1985, waarmee het één van de jongste dorpen van Argentinië is, en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot dé plek voor wandelaars. Je passeert achtereenvolgens de immense meren Lago Argentino en Lago Viedma, stop voor een kop koffie bij Estancia Leona. Bij helder weer kun je de Cerro Torre (3.128 meter) en Cerro Fitz Roy (3.775 meter) in de verte al zien liggen.

Dag 15

Accommodatie: Hostería Poincenot - Standard Room (LO)

Wandelen naar Cerro Fitz Roy of Cerro Torre in El Chaltén

Wanneer je in El Chaltén bent moet je wel gaan wandelen. De bergen hier roepen om te voet verkend te worden. Loop naar Laguna Torre aan de voet van Cerro Torre of kies voor de mooiste wandeltocht van heel Patagonië, namelijk die naar Laguna de los Tres aan de basis van Cerro Fitz Roy.

Dag 16 (ca. 220 km)

Accommodatie: Cauquenes de Nimez - Standard Room (LO)

Terug naar El Calafate

Afhankelijk van de vertrektijd van de bus terug naar El Calafate heb je in de ochtend nog vrije tijd in El Chaltén of in de middag tijd voor een excursie in El Calafate, bijvoorbeeld naar de Balkons van El Calafate. Wanneer je uit El Chaltén vertrekt kijk bij mooi weer zeker nog even achterom en geniet een laatste keer van de machtige pieken van de Andes.

Dag 17 (ca. 290 km)

Accommodatie: Pampa Lodge - Standard Room (LO)

Rit naar Torres del Paine in Chili

Vandaag laat je Argentinië achter je en steek je bij Cerro Castillo de grens over naar Chili, waar je niet lang daarna het Paine Massief al ziet liggen met de kenmerkende drie torens bekend als 'Torres del Paine'. Afhankelijk van hoe snel het bij de grensovergang ging zou je vanmiddag nog een bezoek aan Lago Grey kunnen plannen met haar immense ronddobberende ijsbergen, die eerder in het jaar afgebroken zijn van de Grey gletsjer. Een boottocht over het meer en naar de gletsjerwand is bij te boeken, maar sterk afhankelijk van de weersomstandigheden.

Dag 18

Accommodatie: Pampa Lodge - Standard Room (LO)

Wandel naar Las Torres in Torres del Paine National Park

Vandaag kun je de dag zo inplannen als je wilt in één van de meest indrukwekkende parken van Zuid-Amerika. Dit park leent zich uitermate voor diverse wandelingen en is bekend vanwege de W-Trek, die je in meerdere dagen loopt. Een echte aanrader voor een dagwandeling is de tocht naar de basis van Las Torres (“de torens”). De route is wel pittig maar zeker de moeite waard.

Dag 19 (ca. 290 km)

Accommodatie: Hotel Cauquenes de Nimez - Standard Room (LO)

Terug naar El Calafate

Als je vroeg opstaat heb je nog tijd om wat meer van het park te zien. Andere bezienswaardigheden zijn Lago Pehoe met op de achtergrond de machtige rotsformatie Los Cuernos (“de horens”) en de watervallen Salto Chico en Salto Grande. Voor het mooiste uitzicht over Las Torres (de torens) rij je nog iets noordelijker naar Laguna Azul. Je komt onderweg ongetwijfeld guanaco’s tegen. Rij vroeg in de middag terug naar El Calafate in Argentinië.

Dag 20

Accommodatie: Merit Hotel - Standard Room (LO)

Vlucht El Calafate - Buenos Aires

Vandaag laat je het bergachtige zuiden achter je en vlieg je vroeg naar Buenos Aires. Vanmiddag kun je dan nog verschillende wijken in deze bruisende metropool verkennen. Niet te missen bezienswaardigheden zijn Plaza de Mayo met het roze presidentieel paleis Casa Rosada, de tangowijk San Telmo en het elitaire Recoleta met de gelijknamige begraafplaats. Wat eigenlijk niet mag ontbreken tijdens je verblijf in Buenos Aires is een tangoshow of laat ons een diner regelen bij een Argentijnse familie thuis voor een bijzondere avond.

Dag 21

Vertrek uit Buenos Aires

Na een laatste overnachting is deze prachtige reis ten einde gekomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.