Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 7 Dagen

W Trekking Torres del Paine

Terug Bekijk samenvatting

Torres del Paine National Park is hét trekkingparadijs van Zuid-Amerika. Er zijn heel veel wandelingen mogelijk, die je met behulp van overnachtingen in berghutten aan elkaar kunt knopen tot de inmiddels beroemde W-trekking. Je komt langs bijzondere rotsformaties zoals de 'torens en horens', wandelt langs felgekleurde meren en sluit af bij een enorme gletsjer. Een aanrader voor iedereen die van wandelen houdt!

Dag 1

Accommodatie: Aguaterra Lodge - Standard Room (LO)

Van Punta Arenas naar Puerto Natales

In Punta Arenas stap je op de bus naar Puerto Natales. Puerto Natales ligt aan een groot fjord en met mooi weer kun je in de verte de Serrano gletsjer, onderdeel van Bernardo O’Higgins National Park, zien liggen. 

Dag 2

Accommodatie: Refugio El Chileno - Stapelbed op meerpersoonskamer (VP)

Naar Torres del Paine en start van trekking naar Las Torres

Je reist vandaag per bus naar Torres del Paine (duur circa twee uur) waar je wordt afgezet bij Laguna Amarga. Hiervandaan krijg je een transfer naar Las Torres, waar je het eerste deel van de trekking naar de basis van de torens loopt. Je passeert Refugio El Chileno, waar je vanavond overnacht. Duur van de wandeling is circa 7 uur. 

Dag 3

Accommodatie: Refugio Los Cuernos - Stapelbed op meerpersoonskamer (VP)

Trekking via Lago Nordenskjold naar Los Cuernos

Dag twee van de W-Trek voert je langs de bergkam van het Cordillera del Paine en het turkoois gekleurde Lago Nordenskjöld naar wederom een hoogtepunt; Los Cuernos, de “Horens van Paine”. Je neemt dezelfde weg terug vanuit Chileno als dat je gisteren gekomen bent en komt vanzelf de afslag richting Los Cuernos tegen. Je overnacht in Refugio Los Cuernos. De wandelduur vandaag is ongeveer 5 uur. 

Dag 4

Accommodatie: Lodge Paine Grande - Stapelbed op meerpersoonskamer (VP)

Lange wandeldag via Valle Frances naar Lago Pehoe

Vandaag staat er een pittige tocht door de Valle Frances ("Franse Vallei") op het programma. In de vallei moet je flink klimmen en klauteren, maar het uitzicht vanaf de fraaie rotsformaties omringd door gigantische bergen aan het einde van de trail is adembenemend. Via dezelfde route loop je terug en je vervolgt je weg naar Lodge Paine Grande. De wandelduur vandaag is circa 11 uur.

Dag 5

Accommodatie: Refugio Grey - Stapelbed op meerpersoonskamer (VP)

Trekking naar Lago Grey en Grey gletsjer

Wederom een mooie wandeling vandaag! Over relatief makkelijke paden bereik je een plateau waar het flink kan waaien, maar waar je wel een prachtig uitzicht hebt over de immense Grey Glaciar, aan het einde van Lago Grey. Vanaf het plateau daal je af richting Refugio Grey, de eenvoudigste maar meest knusse hut van deze trekking. De route loopt nog een stuk verder, tot heel dichtbij de Grey gletsjer. Indien het goed weer is loop dat absoluut ook dit laatste stuk nog. Je zult geen spijt krijgen. De wandelduur vandaag is circa 4 uur.

Dag 6

Accommodatie: Aguaterra Lodge - Standard Room (LO)

Terug naar Paine Grande, catamaran naar Pudeto en bus naar Puerto Natales

Vandaag wandel je dezelfde route van 11 kilometer weer terug naar Lodge Paine Grande, waar je aan boord gaat van een catamaran die je over Lago Pehoe naar Pudeto brengt. Hier stap je in de bus naar Puerto Natales. Het is helaas tijd om afscheid te nemen van Torres del Paine.

Dag 7

Van Puerto Natales naar Punta Arenas

In Puerto Natales neem je de bus naar Punta Arenas, waarna deze reis ten einde is gekomen. Indien je dit wenst, kunnen wij vanaf Puerto Natales ook een bus naar El Calafate in Argentinië voor je reserveren. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.