Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 4 Dagen

De droogste woestijn ter wereld

Terug Bekijk samenvatting

De Atacama is de droogste woestijn ter wereld. Op sommige plekken is al honderden jaren geen druppel neerslag gevallen. Van zoutvlaktes tot geisers en van vulkanen tot flamingo’s: de Atacama is een van de veelzijdigste gebieden die je tijdens je reis door Chili zult bezoeken.

Dag 1

Accommodatie: La Casa de Don Tomas - Standard Double Room (LO) // Hotel Altiplanico - Standard Double Room (LO)

Aankomst Calama en transfer naar San Pedro, 's middags Valle de la Luna excursie

De transfer van Calama Airport naar San Pedro duurt ongeveer anderhalf uur. Onderweg zie je vulkanen en ervaar je de uitgestrektheid en droogte van dit gebied. Aan het einde van de middag bezoek je de Valle de la Luna (Maanvallei), één van de meest spectaculaire landschappen rondom San Pedro. Je bezoekt imposante rotspartijen, zandduinen en sluit de excursie af met een spectaculaire zonsondergang.

Dag 2

Accommodatie: La Casa de Don Tomas - Standard Double Room (LO) // Hotel Altiplanico - Standard Double Room (LO)

Altiplano Lagunes en Salar de Atacama

Vandaag heb je een vol programma, te beginnen met een stop in het dorp Toconao, waar het centrale plein en de kerk bezienswaardigheden zijn. Vervolgens reis je naar Salar de Atacama, één van de zoutvlaktes in de Atacama woestijn. Het zout is hier opgestuwd tot een spectaculair landschap waar de flamingo’s rondstappen in de lagunes. In de middag bezoek je de altiplano lagunes van Meñique en Miscanti, gelegen op ruim 4.000 meter hoogte. De felblauwe meren vormen onder het toeziend oog van de gelijknamige vulkanen een prachtig plaatje.

Dag 3

Accommodatie: La Casa de Don Tomas - Standard Double Room (LO) // Hotel Altiplanico - Standard Double Room (LO)

Bezoek Tatio geisers en Machuca

Wederom tijd voor een hoogtepunt, namelijk een bezoek aan de Tatio geisers. Je staat vroeg op, de excursie vertrekt om 04.30 uur, want de geisers zijn bij zonsopkomst op hun actiefst. Bij aankomst op bijna ruim 4.200 meter hoogte word je verwelkomd door tientallen rookpluimen en pruttelpotjes.Op de terugweg wordt nog gestopt in het traditionele dorp Machuca, waar de lama’s over straat wandelen en je handgemaakte souvenirs kunt kopen.

Dag 4

Transfer naar luchthaven Calama en vertrek vanuit Calama

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht en is deze reis te einde gekomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.