Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 3 Dagen

Chiloé, van fjord tot oceaan

Terug Bekijk samenvatting

Chiloé is een prachtig eiland voor de kust van Chileens Patagonië. Het is een perfecte plek om je rondreis Patagonië te onderbreken en even af te buigen naar de Grote Oceaan. Bezoek de vele prachtige kerken, ga wandelen in het nationale park of kies voor een bezoek aan de pinguïns. 

Dag 1 (ca. 225 km)

Accommodatie: Refugio Palafito Cucao - Standard Room (LO)

Aankomst op Chiloé, optionele pinguïnexcursie

Je haalt de huurauto op bij de luchthaven van Puerto Montt en rijdt over de Panamericana naar Pargua, vanaf waar de boot naar Chiloé vertrekt. De kosten hiervoor voldoe je ter plekke. Deze archipel bestaat uit vele eilanden, je bezoekt Isla Grande de Chiloé. Na ongeveer veertig minuten bereik je Chacao en rij je in ongeveer tweeënhalf uur naar Cucao. Wanneer je op tijd aan komt, adviseren we je naar Puñihuil te rijden om een boottocht naar de pinguïns te maken.

Dag 2

Accommodatie: Refugio Palafito Cucao - Standard Room (LO)

vrije dag voor bezoek Castro en Chiloé National Park

Wanneer je van natuur houdt, adviseren wij je een bezoek te brengen aan het Parque Nacional Chiloé, net ten noorden van Cucao. Dit park heeft oneindige zandstranden, ruige kusten en diepe oerbossen. Het bezoekerscentrum bevindt zich net buiten Cucao, vanwaar diverse korte wandelingen mogelijk zijn die je laat kennismaken met de moerassen en bossen van dit deel van het eiland. Een andere mogelijkheid is om naar Castro te rijden, waar de idyllische houten huizen op palen en de gele kerk bezienswaardigheden zijn.

Dag 3

terug naar het vasteland

Na het ontbijt rij je terug naar Chacao, waar je aan boord stapt van de ferry terug naar het vasteland. Aangekomen in Puerto Montt lever je hier de auto weer in of je vervolgt je autorondreis verder door Chili.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.