Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 6 Dagen

Wandeltocht door onontdekt Chili

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze 6-daagse wandeltocht neemt een gids je mee naar prachtige plekken in drie nationale parken in het merengebied van Chili. Je wandelt naar de flanken van vulkanen in het Malalcahuello National Park en door het regenwoud en langs lagunes in Conguillío National Park. In de Verandas Valley wandel je vier uur door groene weides en langs oude mijnbouwoverblijfselen en thermale baden. Het niveau van de meeste wandelingen is medium met een duur van drie tot vier uur. Twee dagen zijn iets uitdagender (medium niveau), maar op één van die trails word je dan wel beloond met het uitzicht op de Sierra Nevada vulkaan en het Conguillío meer. Dit is een fantastische trip, waarbij je op een comfortabele manier de diversiteit van het Andesgebergte ontdekt. Je overnacht in twee goede hotels en veel maaltijden, vervoer en begeleiding van een internationale gids zijn inbegrepen. Kom dit prachtige stukje natuur zelf ontdekken!

Dag 1

Accommodatie: Hosteria Suizandina - Standard Room (diner)

Aankomst in Temuco en rit naar Cautin Valley in Malalcahuello N.P.

Na aankomst in Temuco wordt je door de gids opgehaald en naar het hotel in de Cautin Vallei gebracht. Onderweg stoppen we in Curacautín voor een korte wandeling naar een klein museum en mogelijk een farmers market. De komende dagen ontdek je met diverse wandelingen de meest onontdekte gebieden van Chili, de Araucania Andina. Eenmaal in het hotel wacht een heerlijk diner.

Dag 2

Accommodatie: Hosteria Suizandina - Standard Room (VP)

Wandeling in Malalcahuello-Nalcas National Reserve

Na het ontbijt vertrek je met de gids naar het Malalcahuello / Nalcas National Park. In dit beschermde gebied in de Andes vind je twee parken. De natuur is hier nog volledig onaangetast en overal liggen vulkanen, eeuwenoude oerbossen en prachtige lagunes. Vandaag staat een zes uur durende medium hike op het programma door deze prachtige natuur met lokale flora. Hoogtepunten zijn de Sierra Nevada, de Lonquimy stratovulkaan en de actieve vulkaan Llaima.

Dag 3

Accommodatie: Hosteria Suizandina - Standard Room (HP)

Tolhuaca National Park & Lonquimay vulkaan

Na weer een heerlijk ontbijt vertrek je voor de ochtend naar het Tolhueaca National Park, waar een wandeling van drie uur gepland staat. In de schaduw van de vulkaan loop je langs het uitgestrekte Malleco meer en naar een indrukwekkende waterval. In het park vind je veel beschermde diersoorten, zoals groene hagedissen, valken en kikkers. Je keert terug naar het hotel voor de lunch (niet inclusief) en wat rust. Later vandaag maken we nog een makkelijke wandeltocht van drie uur. De Lolco hiking trail leidt naar de flanken van de Lonquimay vulkaan. Volg het pad over zand en as naar de krater op 1.870 meter boven zeeniveau. Terug in het hotel wacht een heerlijk diner. 

Dag 4

Accommodatie: La Baita Lodge - Standard Room (HP)

Rit naar Conguillio National Park

Vandaag verruilen we ons hotel voor een andere nabij het Conguillio National Park, één van de meest bijzondere natuurparken van Chili. Onderweg passeer je één van de oudste tunnels van het land, rijdt je langs het Quinquen meer en verschillende kleine gemeenschappen. Nadat je bent ingecheckt maak je een wandeling van drie uur over de makkelijke Los Contrabandista Trail, die je meeneemt door oerbossen naar het Conguillio Lake. De Llaima en Sierra Nevada vulkanen vormen gedurende de gehele wandeling een prachtig achtergronddecor.

Dag 5

Accommodatie: La Baita Lodge - Standard Room (VP)

Wandeling naar Sierra Nevada Stratovulkaan op grens met Argentinië

Na weer een heerlijk ontbijt vertrek je in de richting van de grens met Argentinië voor een medium tot pittige wandeling van acht uur. Vanaf de oever van het Conguillío meer wandel je over het pad, bekend als Sierra Nevada in de richting van de vulkaan. Mooie vergezichten en groene vegetatie vragen om een fotomoment. Einddoel is een spectaculair punt, dat uitkijkt over de Sierra Nevada vulkaan en het gigantische meer. In de middag keer je terug naar het hotel waar nu het afscheidsdiner geserveerd wordt.

Dag 6

Van Conquillío naar Temuco

Na het ontbijt krijg je een transfer naar de luchthaven van Temuco. Je kunt terugkijken op een prachtige trip door de prachtige natuur van Chili.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.