Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 11 Dagen

Naar de Faeröer met eigen auto

Terug Bekijk samenvatting

In een rustig tempo lekker de Faeröer eilanden ontdekken. Met je eigen auto steek je met de boot over van Denemarken naar de Faeröer. Ter plaatse trek je er zelf op uit, eigen tempo langs de onontdekte fjorden en kleine dorpjes waar je de typerende kleurige huizen vindt met grasdaken. Als er ergens rust en ruimte te vinden is, dan is het wel hier.   

Dag 1

Overtocht van Hirtshals naar de Faeröer eilanden

Je rijdt op eigen gelegenheid naar Hirsthals in Denemarken. Zorg dat je uiterlijk twee uur voor vertrek bij de boot bent. Het vertrek is om 11.30 uur.

Aankomst op Faeröer om 22.30 uur

Vandaag bevind je je bijna de hele dag op zee. Aan boord van de Norröna kun je gebruik maken van diverse faciliteiten zoals zwembad en fitness ruimte, er is een winkelgalerij aanwezig, uitstekende restaurants, bars en een nachtclub, speelruimte voor kinderen, sauna en solarium. 's Avonds kom je aan op de Faeröer eilanden en check je in bij je hotel in Tórshavn.

Tórshavn en bezoek aan Kirkjubøur

Maak in de ochtend eens een mooie wandeling door het oudste deel van Torshavn, Tinganes, met de mooie houten huizen en bezoek het rode parlementsgebouw. Bij slecht weer kun je ook een ritje met de stadsbus maken. Bus nummer 1 rijdt gratis rond door Tórshavn. We raden je aan om in de middag een bezoek te brengen aan Kirkjubøur iets ten zuiden van Tórshavn gelegen, aan de kust. Historisch gezien is het bijzonder interessant omdat het één van de eerste bewoonde plaatsen van de Faeröer eilanden is. Er staan verschillende oude gebouwtjes, waaronder een niet-afgebouwde kathedraal, de oude St. Olavs kerk, die nog steeds in gebruik is, en huizen met grasdaken. De pittoreske oude boerderij is al 17 generaties in bezit van dezelfde familie. Overnachting in Tórshavn.

Naar Vágar

Je rijdt naar Vágar en je hebt de hele dag de tijd om dit eiland te verkennen. We raden je aan een wandeling te maken naar de waterval Bøsdalafossur. Hier kun je de vrijstaande rots Geituskoradrangur en de mooie kust bekijken. Het is ook mogelijk om naar de dorpjes Bøur en Gásadalur te rijden om van het uitzicht over de eilandjes Tindhólmur en Mykines te genieten. De overnachting is in hotel Vágar.

Optionele boottocht naar de Vestmanna vogelrotsen; naar het eiland Eysturoy

Door de tunnel rijd je van Vágar naar het eiland Streymoy. Op weg naar het noorden kun je een stop maken bij het plaatsje Vestmanna, waar je optioneel een twee uur durende boottocht kunt maken langs de hoge vogelkliffen met duizenden vogels en een bezoekje aan het Saga museum kunt brengen. Je rijdt een klein stukje om, naar Tjørnuvík, voor een prachtig uitzicht op de rotsen "Risin en Kellingin", de reus en zijn trollenvrouw, die volgens de legende de Faeröer eilanden naar IJsland wilden slepen en in zeerotsen veranderden. Vervolgens rij je over de enige brug over de Atlantische oceaan naar het dorpje Eiði op Eysturoy. Je overnacht in het plaatsje Gjógv, in het noorden of in het zuiden van Eysturoy in het plaatsje Runavik.

Eysturoy en bezoek Gjógv

Het is een aanrader om vandaag naar de plaats Gjógv te gaan. Dit pittoreske plaatsje ligt aan de kust en is omringd door bergen. Het is vernoemd naar een natuurlijke haven die in een kloof ligt. Je kunt hier verschillende wandelingen maken en ook een korte wandeling door het dorp is de moeite waard. Er zijn veel fotogenieke plekjes. Bij het hotel in Gjógv kun je informatie over wandelingen kopen, bijvoorbeeld naar de Ambadalur vallei.

Door de onderzeese tunnel naar Klaksvík; bezoek aan de Noordelijke eilanden

Vanaf het dorp Leirvík rijd je door de onderzeese tunnel naar Klaksvík. De tunnel heeft prachtige, beschilderde, glazen verlichting. Dit is het werk van de Faeroerse kunstenaar Tróndur Patursson. Vanaf het fraaie havenplaatsje Klaksvík, de hoofdstad van het noorden, kun je het afwisselende, dramatische landschap van de noordelijke eilanden verkennen. Als je de Klakkur (413 m), ten noordwesten van Klaksvik, beklimt wordt je beloond met een indrukwekkend uitzicht in alle richtingen. Je ziet onder andere de eilanden Kalsoy en Kunoy en de plaats Leirvik op het eiland Esturoy. Overnachting in hotel Klaksvik of vergelijkbaar, op het noordelijke eiland Bordoy.

Gehele dag te besteden op de Noordelijke eilanden

Verken de Noordelijke eilanden en bezoek in de ochtend het eiland Kunoy. Vanuit het dorpje Kunoy heb je een mooi uitzicht over het eiland Kalsoy. Vervolgens kun je naar het meest noordelijke plaatsje Vidareidi rijden voor een bekimming van de 841 meter hoge Enniberg. Een goede conditie is vereist. Dit is, volgens de Faeroerders, de hoogste kaap ter wereld. De beloning is een prachtig uitzicht op de eilanden Bordoy en Kunoy.In Klaksvik zelf kun je overigens ook heerlijk rondstruinen en een bezoek brengen aan de mooiste kerk van de Faeroer, Christianskirken. Je kunt tevens naar Kalsoy, Svínoy of Fugloy varen. Overnachting in hotel Klaksvik of vergelijkbaar, op het noordelijke eiland Bordoy.

 

Dag 9 (ca. 65 km)

Terug naar Tórshavn, overtocht met de Smyril Line naar Denemarken

Je rijdt terug naar het grootste eiland Streymoy, naar de knusse, tevens kleinste hoofdstad ter wereld. Onderweg kun je nog stoppen in Leirvik voor een bezoek aan de opgravingen uit de Vikingtijd. De boot vertrekt om 23.30 uur, deze komt aan op dinsdag in Hirsthals om 09.30 uur. Als je het prettig vindt kan je voor de laatste avond nog een hotel boeken. De prachtige Faeröer rondreis is helaas afgelopen. 

Dag 10

Op zee

Aan boord van de Nörrona. 

Dag 11

Aankomst Hirsthals 09.30 uur

De boot komt om 09.30 uur aan in Hirsthals in Denemarken.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.