Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 11 Dagen

Naar de Faeröer met eigen auto

Terug Bekijk samenvatting

In een rustig tempo de Faeröer eilanden ontdekken. Met je eigen auto steek je per ferry over van Denemarken naar de Faeröer. Ter plaatse trek je er zelf op uit, in eigen tempo langs de onontdekte fjorden, kleine dorpen en de hoofdstad Tórshavn. Onderweg ga je wandelen, vogels kijken en zie je de typerende kleurige huizen met grasdaken. Als er ergens rust en ruimte te vinden is, dan is het wel hier.   

Dag 1

Overtocht van Hirtshals naar de Faeröer eilanden

Je rijdt op eigen gelegenheid naar Hirsthals in Denemarken. Zorg dat je uiterlijk twee uur voor vertrek bij de boot bent. Het vertrek is om 15.30 uur.

Dag 2

Accommodatie: Hotel Djurhuus standard plus of Hotel 62n standard

Aankomst op Faeröer om 22.30 uur

Vandaag bevind je je bijna de hele dag op zee. Aan boord van de Norröna kun je gebruik maken van diverse faciliteiten zoals een zwembadje en fitness ruimte, een bioscoop, een tax free winkel en speelruimte voor kinderen. Er zijn twee restaurants, een cafetaria en twee cafés. 's Avonds kom je aan op de Faeröer eilanden en check je in bij je hotel in Tórshavn. Je verblijft er twee nachten. 

Dag 3 (ca. 25 km)

Accommodatie: Hotel Djurhuus standard plus of Hotel 62n standard

Tórshavn en bezoek aan Kirkjubøur

In Tórshavn start je met een bezoek aan Tinganes, het oudste deel van de stad. Wandel langs authentieke houten huizen en het rode parlementsgebouw. De havens zijn leuk om te bekijken en bezoek het museum Listasavn Fóroja met Faeröerse kunst.
In de middag rij je naar Kirkjubøur, iets ten zuiden van Tórshavn gelegen, aan de kust. Historisch gezien is het bijzonder interessant omdat het één van de eerste bewoonde plaatsen van de Faeröer eilanden is. Er staan verschillende gebouwtjes, waaronder een niet-afgebouwde kathedraal, de oude St. Olavs kerk, die nog steeds in gebruik is, en huizen met grasdaken. Of ga naar het eilandje Nolsoy. Met de ferry vanuit Tórshavn doe je er ca. 20 minuten over om bij het eiland te komen. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan en het heeft maar ca. 230 inwoners. Nolsoy heeft de grootste kolonie stormvogels, al zijn deze alleen in de nacht te zien. In de zomer kun je in Tórshavn een nachtelijke excursie boeken naar het eiland.

Dag 4 (ca. 115 km)

Accommodatie: Hotel Vágar

Naar het eiland Vágar

Je rijdt naar Vágar en gaat voor het eerst door één van de grote tunnels onder de zee door. Dit eiland kun je op je gemak verkennen.  We raden je aan een wandeling te maken naar de waterval  Bøsdalafossur (2-3 uur). Je loopt naar de kust, waar je de vrijstaande rots Geituskoradrangur ziet en waar je een mooi uitzicht hebt. Langs het grootste meer van de Faeröer wandel je terug. Het is ook mogelijk om naar de dorpjes Bøur en Gásadalur te rijden. Deze liggen bij de hoogste bergen van Vágar. Je kijkt er over zee naar de eilandjes Tindhólmur en Mykines. Gásadalur is een bijzonder dorp. Er wonen vijftien mensen en het is pas sinds 2004 over land bereikbaar via een tunnel. Tot die tijd was het nog geïsoleerder. Hier is ook de bekende waterval Múlafossar. Je kunt er prima heen wandelen. De overnachting is op Vágar.

Optionele boottocht naar de Vestmanna vogelrotsen; naar het eiland Eysturoy

Je rijdt weer door de tunnel en gaat op weg naar het noorden. Stop onderweg bij het plaatsje Vestmanna, waar je optioneel een twee uur durende boottocht kunt maken langs de hoge vogelkliffen met duizenden vogels en een bezoekje aan het Saga museum kunt brengen. Je rijdt een klein stukje om, naar Tjørnuvík, voor een prachtig uitzicht op de rotsen "Risin en Kellingin", de reus en zijn trollenvrouw, die volgens de legende de Faeröer eilanden naar IJsland wilden slepen en in zeerotsen zijn veranderd. Vervolgens steek je de enige brug over de Atlantische oceaan over, naar het dorpje Eiði op Eysturoy. Je verblijft twee nachten op Eysturoy. 

Eysturoy en bezoek Gjógv

Het is een aanrader om vandaag het kleine plaatsje Gjógv en omgeving te verkennen. Dit pittoreske plaatsje ligt aan de kust en is omringd door bergen. Het is vernoemd naar een natuurlijke haven die in een kloof ligt. Je kunt hier verschillende wandelingen maken en ook een korte wandeling door het dorp is de moeite waard. Er zijn veel fotogenieke plekjes. Bij het hotel in Gjógv kun je informatie over wandelingen kopen, bijvoorbeeld naar de Ambadalur vallei.

Door de onderzeese tunnel naar Klaksvík; bezoek aan de Noordelijke eilanden

Vanaf het dorp Leirvík rijd je door de onderzeese tunnel naar Klaksvík. De tunnel heeft prachtige, beschilderde, glazen verlichting. Dit is het werk van de Faeroerse kunstenaar Tróndur Patursson. Vanaf het fraaie havenplaatsje Klaksvík, de hoofdstad van het noorden, kun je het afwisselende, dramatische landschap van de noordelijke eilanden verkennen. Als je de Klakkur (413 m), ten noordwesten van Klaksvik, beklimt wordt je beloond met een indrukwekkend uitzicht in alle richtingen. Je ziet onder andere de eilanden Kalsoy en Kunoy en de plaats Leirvik op het eiland Esturoy. Overnachting in hotel Klaksvik voor twee nachten.

Gehele dag te besteden op de Noordelijke eilanden

Verken de Noordelijke eilanden en bezoek in de ochtend het eiland Kunoy. Vanuit het dorpje Kunoy heb je een mooi uitzicht over het eiland Kalsoy. Vervolgens kun je naar het meest noordelijke plaatsje Vidareidi rijden voor een bekimming van de 841 meter hoge Enniberg. Een goede conditie is vereist. Dit is, volgens de Faeröerders, de hoogste kaap ter wereld. De beloning is een prachtig uitzicht op de eilanden Bordoy en Kunoy. In Klaksvik zelf kun je overigens ook heerlijk rondstruinen en een bezoek brengen aan de mooiste kerk van de Faeroer, Christianskirken. Je kunt tevens naar Kalsoy, Svínoy of Fugloy varen.

 

Dag 9 (ca. 65 km)

Terug naar Tórshavn, overtocht met de Smyril Line naar Denemarken

Je rijdt terug naar het grootste eiland Streymoy, naar de knusse, tevens kleinste hoofdstad ter wereld. Onderweg kun je nog stoppen in Leirvik voor een bezoek aan de opgravingen uit de Vikingtijd. De boot vertrekt om 23.30 uur, deze komt aan op dinsdag in Hirsthals om 09.30 uur. Als je het prettig vindt kan je voor de laatste avond nog een hotel boeken. De prachtige Faeröer rondreis is helaas afgelopen. 

Dag 10

Op zee

Aan boord van de Nörrona. 

Dag 11

Aankomst Hirsthals 09.30 uur

De boot komt om 09.30 uur aan in Hirsthals in Denemarken.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.