Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 8 Dagen

Faeröer met openbaar vervoer

Terug Bekijk samenvatting

Onthaasten op de Faeröer eilanden. Bij deze bijzondere Faeröer rondreis ontdek je de kleinere en meer afgelegen eilanden op je gemak. Je reist rond met het openbaar vervoer, in dit geval bussen en veerboten. Natuurlijk krijg je de schema's van de verschillende diensten. Ook ga je vier keer op pad met een lokale gids en hoor je veel 'inside' informatie. Er is gelegenheid om te wandelen en het is een unieke kans om kleine dorpsgemeenschappen en hun manier van leven te ontdekken. Je verblijft meestal twee nachten op een eiland. Op Skúvoy en Nólsoy in eenvoudige guesthouses. 

Dag 1 (ca. 50 km)

Accommodatie: Hotel Djurhuus - standard plus room, private facilities of Hotel 62N - standard double room, private facilities

Vlucht naar Faeröer en bus naar Tórshavn

Je vliegt naar Vágar, de luchthaven van de Faeröer eilanden. Per transfer word je (eventueel samen met enkele andere passagiers) naar de hoofdstad Tórshavn gebracht. Tórshavn ligt op het eiland Streymoy en is met een onderzeese tunnel verbonden met het eiland Vágar. Afhankelijk van het vluchtschema heb je vandaag al de mogelijkheid voor een eerste verkenning van Tórshavn. Zoek een leuk restaurant uit voor je diner of breng een bezoekje aan een café of bar. In de hoofdstad van de Faeröer is er ruime keuze, terwijl het op de andere eilanden beperkter is. Je verblijft één nacht in Tórshavn. 

Dag 2 (ca. 45 km)

Accommodatie: B&B in Skúvoy - standard room, shared facilities

Naar het kleine eiland Skúvoy

Vanuit Tórshavn ga je met de lokale bus via een tunnel naar het eiland Sandoy. Dan is het alleen nog een korte oversteek per ferry naar Skúvoy. Dit is een prachtig klein eiland, waar nog geen 30 mensen wonen. Een bijzondere plek waar je twee nachten verblijft. 
Je wordt bij de accommodatie ontvangen met koffie met gebak en daarna maak je een dorpswandeling met de gastheer om de prachtige verhalen te horen die dit eiland rijk is. Natuurlijk bezoek je het graf van de Viking Sigmundur Brestisson, die op Skúvoy is geboren. Deze Viking leider zorgde er in het jaar 999 voor dat de Faeröer christelijk werden. Hij liet daarop een kerk bouwen, waarnaast hij ligt begraven. Het diner is verzorgd door de B&B aangezien er geen restaurants zijn op Skúvoy. 

Dag 3

Accommodatie: B&B in Skúvoy - standard room, shared facilities

Skúvoy

Vandaag verken je het eiland op eigen gelegenheid. Je kunt er prima wandelen en het staat bekend om het vogelleven. 
De gastheer adviseert je over wandeltochten die je op eigen houtje kunt doen. Je krijgt een lunchpakket mee. Vanuit het dorp volg je bijvoorbeeld de kust en loop je langs kleurrijke huizen, boothuizen en boten. Naar de prachtige vallei Fagradal leidt een goed gemarkeerd pad. Geniet tijdens de wandeling van de vogels en het prachtige uitzicht op het nabijgelegen eiland Sandoy. Er zijn steile vogelkliffen en een absolute aanrader is 'lundaland', een met gras begroeid gebied aan zee waar papegaaiduikers nestelen, vlak bij het dorp. Na een dag vol frisse lucht wordt het diner weer voor je verzorgd.

Bezoek Sandoy en naar zuidelijk eiland Suduroy

Op eigen gelegenheid ga je per ferry terug naar Sandoy. Je ontmoet bij aankomst de lokale chauffeur/gids, die je meeneemt met een kleine groep voor een tocht over Sandoy. Je bezoekt enkele kleine dorpen zoals Sandur, Húsavík en Dalur en luistert naar de dramatische sagen en verhalen over het eiland, dat al sinds de vikingtijd wordt bewoond. De tocht eindigt op een plaats waar je de bus neemt om terug te keren naar Tórshavn. In de haven van Tórshavn ga je aan boord van de ferry Smyril, die in ongeveer twee uur naar het meest zuidelijke Faeröer eiland, Suðuroy brengt. Hier verblijf je twee nachten in de plaats Tvøroyri. 

Dag op Suduroy

Vandaag ga je weer met een lokale chauffeur/gids op pad, die een kleine groep rondleidt op dit eiland met een rijke geschiedenis en onvergetelijke uitzichtpunten. De route wordt voor een deel bepaald door weer en wind. Sowieso is de lunch onderweg inbegrepen. Je rijdt door tunnels en over mooie wegen langs diepe fjorden, spitse bergen, heidevelden en blauwe bergmeren. De meeste dorpen op Suðuroy liggen aan de relatief wat vlakkere oostkust. De westkust is ruig en kliffen rijzen steil uit zee op. 
Later op de dag kun je een wandeling op eigen gelegenheid maken, bijvoorbeeld naar het dorp Frodba. Hier zie je basaltzuilen van dichtbij. Je overnacht nog een keer op Suduroy.

Dag 6 (ca. 5 km)

Accommodatie: B&B in Nólsoy - standard room, shared facilities

Naar Nólsoy, eventueel bezoek Kirkjubøur

De veerboot brengt je weer in Tórshavn. Daar ga je zelf met de ferry naar het volgende eiland, Nólsoy. Dit ligt vlak bij de hoofdstad, de oversteek is 20 minuten. Er is een klein, charmant dorpje met weinig auto's. Slenter door het dorp en geniet van de ontspannen sfeer. Afhankelijk van de tijd kun je vandaag of morgen gelijk de bergen in gaan voor een pittigere wandeling. Op de top van het eiland heb je het mooiste panoramische uitzicht over Tórshavn en de nabijgelegen eilanden.
Optioneel kun je hier een heel bijzondere excursie maken. Je gaat dan in de avond met een lokale gids/vogelaar, op pad om stormvogeltjes te zien. Hou er rekening mee dat het laat kan worden. Gelukkig is het lang licht. 
Je verblijft twee nachten op Nólsoy. 

Dag 7

Accommodatie: B&B in Nólsoy - standard room, shared facilities

Nólsoy

Om meer inzicht in het leven op Nólsoy, vroeger en nu, te krijgen wandel je vandaag met een lokale gids rond. Je hoort alle verhalen en bezoekt het lokale kleine museum.
Als je wilt kun je daarna oversteken naar Tórshavn om deze laatste dag wat tijd in de hoofdstad van de Faeröer eilanden door te brengen. Er wonen ongeveer 20.000 mensen. Het stadje heeft een oud centrum met gekleurde huizen met grasdaken, twee havens, een voormalige fort en enkele musea.
De overnachting is op Nólsoy. 

Dag 8 (ca. 70 km)

Naar Vágar en vlucht naar Amsterdam

Vandaag moet je helaas weer afscheid nemen van de prachtige Faeröer eilanden. Je wordt vanaf Tórshaven naar de luchthaven op Vágar gebracht voor de terugvlucht. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.